Jump to content
BulForum.com

Проблем с качеството на звука с Nokia 6500


Recommended Posts

Чудя се дали само аз имам проблем със звука по време на разговор и нещо моя телефон ли е и дали да търся да ми го сменят тъй и тъй е гаранционен или просто при всички е така и заради по-малката му антена хваща по-кофти. Не мога да си представя че Nokia са пуснали на пазара толкова куц модел тъй като при повечето ми разговори въпросното накъсване и бълбукане присъства. Взех си и едно bluetooth handsfree за по-удобно но това не помогна. Предния ми телефон беше Nokia 6230 и съм нямал грам проблем с обхват или качество на звука. Освен нещо софтуера му да трябва да се update-не... Ако някой има информация ще се радвам да сподели.

Link to comment
Share on other sites

Хм, тука имам познати със 6500 които са много доволни от телефона, но е факт че ти го дават обикновено с последен софтуер. Е, нищо не пречи да се разкараш до сайта на нокия...

Link to comment
Share on other sites

Хм, тука имам познати със 6500 които са много доволни от телефона, но е факт че ти го дават обикновено с последен софтуер. Е, нищо не пречи да се разкараш до сайта на нокия...

 

Освен нещо точно моя да не е наред или да трябва да update-на софтуера... Лошото е че не е постоянно това а на моменти и не мога да си обясня причината, определено не е до това в къщи да имам кофти покритие - според индикацията на телефона има идеален обхват.

 

 

От друга страна преди да разкарам 3G-то положението беше съвсем трагично, сега е по-добре но все пак да не би някоя настройка да съм изтървал ... знам ли ... Как мразя да се занимавам с глупости - стария телефон си работеше от момента на включване без проблеми, хем малкия ми го е удрял в земята и т.н. и си беше 6+, тоя си е много готин само това дето се чува кофти много ме дразни.

Link to comment
Share on other sites

Едва ли ще има настройка примерно за качеството на звука, с цел някаква за пестене на енергия или не знам си кво, това като шега.

Щом като не е винаги може нещо да прекъсва или студена спойка нещо.. Препдолагам другите те чуват добре, т.е. микрофона работи добре. Пък и то качеството при кофти обхват просто ще прекъсва, накъсва и спре в даден момент, това не са аналоговите мобифони от 95-та дето като старо радио да глъхне ако си далече от антена :P .

Баща ми е с една евтина нокиа, която и той нещо се оплаква сега че глухо се чува, и аз като чуя, си е така, в началото май не беше така, и кофти се чува. Ама нещо не намирам как да увелича силата на звука, евтините Нокии са с кофти меню.

Дали гаранцията ти покрива това?

Link to comment
Share on other sites

Не е така. Звука накъсва като от смущения или кофти връзка .... слабо накъсва - не мога да го обясня добре но не е каквото трябва да бъде - представи си от 50 пакета в секунда да се губят 3-4... нещо такова е ... не мога да обясня хубаво но определено не е наред. И със bluetooth слушалката и без нея пак така.

 

Иначе когато беше на Dual Mode (GSM/3G) и постоянно преминаваше ту към едното ту към другото и грачеше като при кофти връзка. Като го превключих на GSM и се пооправи но пак не е това на което съм свикнал.

 

Най-доброто обяснение което се сещам е следното : представи си обикновен телефон като за БТК по медна жица където жичките съм ги усукал една с друга и местя кабела и прекъсва и шуми и пращи от триенето на жичките една в друга.

 

-------------------------------------------

 

Пропуснах да кажа че съм сложил един Flash за wallpaper и освен той да товари излишно процесора и заради това да се получава въпросния ефект. Ще пробвам да го разкарам и ще видя какво ще е положението. И все пак ако някой друг е горд собственик на Nokia 6500 classic ще съм изключително признателен да сподели дали има подобни проблеми или не.

Link to comment
Share on other sites

Ами тогава това прилича на подобен проблем нещо. Може и софтуера разбира се.

Но не и от кофти обхват, както и ти си потвърдил, за жичките се сещам, но исках да кажа, че при идеални други условия, кофтито връзка няма да е като при мобифоните да заглъхва или да пръжди, а там знаеш са други смущенията, цифрови смущения и накъсвания.

Може да го занесеш да го погледнат, след като пробваш по-нов софтуер. Може наистина да е нещо по платката.

Link to comment
Share on other sites

Оказа се че телефона може сам да си свали и инсталира нов firmware от nokia.com - одеве се ровнах в менюто и той провери и се оказа че по-нова версия няма.

 

Освен проблема да е във flash-чето което бях сложил за wallpaper или просто моя да е дефектен не мога да се сетя какво друго да е. Разкарах flash-чето да видим ще се оправи ли сега.

Link to comment
Share on other sites

А дали не е проблема в мрежата?На предишния ми телефон (се к800) имах подобни проблеми с вивател на някои места,а с мтел и глобул си бачкаше без забележки...колко ме беше яд на това сони а накрая се оказа,че на телефончето му няма нищо...Пробвай с карта на друг оператор,ако пак прави проблеми отивай да го погледнат,модела е много читав може просто да е кофти бройка,макар и рядко се случва...

Link to comment
Share on other sites

На кой оператор си? Аз имах проблем със карта на Вивател, която после ми сминиха, тъй като нещо беше бъгава. При мен имаше подобен проблем, плюс изчезване на покритието през 1 мин за 5 секунди, което ме побъркваше и дори се усъмних в апарата си. След като един ден ми падна батерията и сложих картата в другия ми апарат, видях, че проблемът си остава и в друг апарат. Звъннах на съпорта и след 2 дни имах нова карта и всичко от тогава е ок :)

Link to comment
Share on other sites

На Мтел съм и със същата карта нямах грам проблеми със стария ми апарат (Nokia 6230) a картата я имам от доста време. Обхвата не ми е изчезвал, телефона не се държи неадекватно, единственото което става е че при разговор качеството на звука на моменти е по-кофти.

 

Сега съм разкарал флашовете но не съм говорил толкова много че да успея да преценя дали пак ще ги прави тези номера.

 

Не знам има ли значение но слушалката ми е Plantronics 520, мислех си че нещо ако не е заредена тя или телефона ще става този номер, но даже при току-що свалени и 2те от зарядното пак е имало моменти да се чува кофти.

Link to comment
Share on other sites

Тогава отивай в сервиз или направо в магазина да го сменят. Проблема явно е в телефона. Последното, което можеш да направиш е да пробваш bluetooth слушалката на друг апарат :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...