Jump to content
BulForum.com

рам или видео карта

Recommended Posts

C2 DUO E6300/1.86G/1066/2M BOX 178.00 180.00 190.00

ATHLON64 3800 X2 /AM2 70.00 73.00 75.50

ATHLON64 5000+ X2 /AM2 /BOX 139.00 144.00 149.00

За какво си говорим изобщо? Цените са от most.bg

Сравних два горе-долу еквивалентни процесора, за да илюстрирам над двойната разлика и сравних E6300 (съвсем не най-бързия интелски) с най-бързия AMD в most.

Celeron 420 и Athlon 3000+ са в различен клас. По-удачно сравнение би било такова със Sempron.

VooDooMaN said:
Сравних два горе-долу еквивалентни процесора, за да илюстрирам над двойната разлика и сравних E6300 (съвсем не най-бързия интелски) с най-бързия AMD в most.

Celeron 420 и Athlon 3000+ са в различен клас. По-удачно сравнение би било такова със Sempron.

къв различен клас? че атлона е по-добър ли ?.. до одеве обяснявах нещо .. явно се чете през редовете..

lukather said:
абе то интелските фенове пък сте като феновете на М-тел ...плащате повече за нищо ама ващо си е най хубаво :P (нищо лично)

ми ти щом си толкова убеден във избора си защо изобщо си правиш труда да пишеш във форума?

Botev1912 said:
ми ти щом си толкова убеден във избора си защо изобщо си правиш труда да пишеш във форума?

аз питах за рам и видео не за процесор.конфигурацията я написах за да дам по добра обща представа. колкото повече инфо толкова по добре нали ? случва се човек да се колебае и за очевидни неща и тогава тук е най доброто място да се попита така си мисля аз.благодарение на вас сега съм сигурен че трябва да взема повече рам и да бягам от двд нек така че това ми е полезно.а фенщина в избора винаги има така че няма смисъл да губим добрия тон заради това. :)

Като ще слагаш памет гледай да са 2х512 МБ ДДР800 като марка PQI са сравнително евтини и добри (~30$) ако взимаш от адроида там иам Buffalo които също не са лоши и са с LifeTime гаранция

Хората имат инерционно мислене така да се каже, за тях (а и за мен) Celeron е символ на орязаност, ниска производителност дори на 10 ГХц, и т.н. Дори и Celeron XXL да се казва последния модел, за повечето хора това е все пак Celeron.

Дори и тоя Целерон да е по-бърз от сравнителния Атлон, не може да е по-бърз от двуядрен Атлон (който обаче не е 2х по-скъп), поне при десктоп нужди. Да пуснем един WinRAR на двата, да видим кой по-бързо ще свърши.

В случая обаче човека е прав, фенщина не трябва да има, аз съм на АМД защото като ъпгрейдвах последния път АМД все още беше леко по-изгодно, в момента ако ъпгрейдвах, бих се спрял на Интел. По принцип бягам от Целерони/Семпрони, т.е. никога за моя комп не бих взел един от тия, затова бих взел нещо от рода на E6xxx, затова се въздържам от коментар за по-ниския клас, и дадох мнение само за рам-а, и NEC-a. А и по принцип Дори в по-ниския клас доскоро Интел можеха да превъзходят АМД само с известен клок, който въпреки че им се отдава по-добре, си е клок.

Сега с новите цени и процесори, нещата май са на кантар отново, ще видим идната година какво ще стане със сокетите, аз лично изобщо не бързам за ddr3, която на тоя етап с нищо не превъзхожда ддр2, освен с консумацията. Освен ако не говорим за SuperT DDR3 1866MHz/8-8-8-24.

lukather said:
абе то интелските фенове пък сте като феновете на М-тел ...плащате повече за нищо ама ващо си е най хубаво :P

това ми хареса :lol: :lol: :lol: :lol:

kamen said:
това ми хареса :lol: :lol: :lol: :lol:

ъхъм,професионална деформация кво да се прави :rolleyes:

конфигурацията е поръчана :punk благодаря на всички за споделените мнения !

Човекът си бил поръчал конфигурацийката и тъй като се намесиха и породиха спорове от рода ATI vs. nVidia, Intel vs. AMD, Lg vs. Sony, M-Tel vs. всички останали, които дори и в Метро нямат обхват, USA vs. USSR и много други такива... затова затварям темата!

Останете си със здраве, пък ние ще продължаваме да си плащаме за нашето и да си даянем с по-хубавото на пазара, и определено няма да си обременяваме мнението професионално (евентуално) ;)... сполайте!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...