Jump to content
BulForum.com

Prodavam HARD 120gb

Recommended Posts

Човека си го прдава за толкова. който не му харесва не купува.

само, че тези дискове вече не се правят, което при евентуален сервизен ремонт, може да се окаже проблем..

а, и няма никаква гаранция, което наистина прави цената доста висока.

160GB Seagate 7200 SATA II 8MB - цена около 115 лева, нов с 36 месеца гаранция...

успех в продажбата

Ти явно някои друг Жар си гледал ама както и да е аз съм казал цената, която давам за конкретния хард, ако те устройва добре, ако не здраве да е!

Ти явно някои друг Жар си гледал ама както и да е аз съм казал цената, която давам за конкретния хард, ако те устройва добре, ако не здраве да е!

a ти правиш ли разлика между АТА и САТА?

http://www.jarcomputers.com/cgi-bin/jar/sh..._id=HDD120SG728

120, Seagate, ATA100, 7200, 8192k

102.72 лв.

http://www.jarcomputers.com/cgi-bin/jar/sh...d=HDD120SG72SER

120, Seagate, SerialATA, 7200, 8192k

123.97 лв.

извинявам се офтопика, ама направо, ако искаш да ти го подарят харда?

a ти правиш ли разлика между АТА и САТА?

http://www.jarcomputers.com/cgi-bin/jar/sh..._id=HDD120SG728

120, Seagate, ATA100, 7200, 8192k

102.72 лв.

http://www.jarcomputers.com/cgi-bin/jar/sh...d=HDD120SG72SER

120, Seagate, SerialATA, 7200, 8192k

123.97 лв.

извинявам се офтопика, ама направо, ако искаш да ти го подарят харда?

Опс, грешката е моя по отношение Ата - Сата!!!

Да правя разлика, доколкото е важно за това къде ще си включа съответния хард, но при положение, че дъното ми поддържа и двата вида разликата за мен е никаква, за тебе каква е, не ме интересува. Но не мога да разбера, обаче тебе какво те интересува, дали аз искам да ми го подари или не, не си ти този, който го продава, така че се надявам разни модове, админи и прочие, наблюдаващи и санкциониращи, да вземат отношение в случая, а не само да ми се правят на лоши и да се заканват с пръст, като на малките деца. И за да не се окаже, че аз съм в нарушение предлагам да го платя на цена от 63лв. и тя ще продължава да пада с всяка изминала секунда! Ако човека може да го продаде на по-висока цена, и по-горе написах здраве да е!

Опс, грешката е моя по отношение Ата - Сата!!!

Да правя разлика, доколкото е важно за това къде ще си включа съответния хард, но при положение, че дъното ми поддържа и двата вида разликата за мен е никаква, за тебе каква е, не ме интересува. Но не мога да разбера, обаче тебе какво те интересува, дали аз искам да ми го подари или не, не си ти този, който го продава, така че се надявам разни модове, админи и прочие, наблюдаващи и санкциониращи, да вземат отношение в случая, а не само да ми се правят на лоши и да се заканват с пръст, като на малките деца. И за да не се окаже, че аз съм в нарушение предлагам да го платя на цена от 63лв. и тя ще продължава да пада с всяка изминала секунда! Ако човека може да го продаде на по-висока цена, и по-горе написах здраве да е!

Как няма да те интересува разликата бе умник! SATA харда има ПОНЕ 2 пъти по-бърз трансфер на данни! Да не мислиш че само начина на свързване е разликата?!?!?

65 лева от мен

Как няма да те интересува разликата бе умник! SATA харда има ПОНЕ 2 пъти по-бърз трансфер на данни! Да не мислиш че само начина на свързване е разликата?!?!?

65 лева от мен

Офтопик: Това "ПОНЕ 2 пъти" е само на теория (и важи за S-ATAII)...на практика действат други ограничения, които намалявят "2-та пъти"....но принципно е по-съвършен интерфейс и често се усещат предимствата му......и освен това "умникът" е "умница". :)

П.П. Познавам achom7004 - човекът е точен....просто предлагайте офертите си...той ще си реши дали го урежда или не. :rolleyes:

Извинявам се за OFF-a,но спорът се разрасна.

achom7004, наистина е точен,но ако говорим за цените НОВ Seagate SATAII струва и се намира в Пловдив на крайна цена:

120GB Seagate 7200 SATAII 8MB 102.96лв ,66.00$

Хард Диск 120GB Seagate SATA II- 7200 rpm , 8MB- 5 години гаранция

Правя копи/пест и няма смисъл да се коментира Гаранцията(от 5г),за която повечето знаем че е 3г.

Тази цена я давам за това само да съм коректен към achom7004,заради марката Seagate макар,че този е SATAII,а и днес го няма като наличност,но миналата седмица купих 2бр.

В момента има:

160GB Seagate 7200 SATA II 8MB 113.10лв ,72.50$

А м/у другото на подобна цена има 160GB WD,които по нищо не остъпват на Seagate в този диапазон:

160GB WD 7200 SATAII 8MB 103.74лв ,66.50$

Хард Диск 160GB WD SATA II, 7200 rpm , 8MB- 36 месеца гаранция

Според мен това е истината и ако има невярващи срещу битилка Black RAM ги ореждам без проблем на горепосочената цена ;)

И сега по същество:

Аз предлагам 70лв и то след 1ден тест от моя страна.

И аз малко офф може ли? :D

1.Между С-АТА и АТА наистина няма толкова голяма разлика,вече за С-АТА II по друг начин стоят нещата.

2.Гаранцията пак си е 5 години,само че 2 е международна,ако на някой му се развали след 3-те години,ако иска да иде да си търси международната. :D

3.WD са поне с едни гърди напред.Най-много те се ползвам за сървъри,рутери и т.н.А и скоро четох,че са с най-нисък процент на развалируемост,на второ място бяха Seagate. ;)

и освен това "умникът" е "умница". :)

Не че нещо ама гледам откъм мъжки род е писано...

Много се отплеснахме в офф-а, но само аз ли виждам разликите?

Barracuda ATA V

Model Number:ST3120023A

Capacity:120 GB

Speed:7200 rpm

Seek time:9.4 ms avg

Interface:Ultra ATA/100

-----------------

Barracuda 7200.7 SATA

Model Number:ST3120026AS

Capacity:120 GB

Speed:7200 rpm

Seek time:8.5 ms avg

Interface:SATA 1.5Gb/s

ТУК и ТУК

???

ЕДИТ: Бат Нено що ми праиш секано а? :)

Нека да добавя и аз нещо имам 6 предложения до сега за тази цена 70лв. на ЛС но аз съм казал че му търся 80лв. сега дали е реално или не преценям аз,ако никой не се съгласи съм писал че ще го оставя

на изчакване и ще го монтирам някъде. такаче не се хабете само да обсъждате цената тук е толкова там е толкова,не че ми пречи даже е добре за темата ми постояният ъп

наистина не знам защо се чекнете за разлика в скоростите - след като само интерфейса се различава,

а технологията все още си е игличка и плоча...

засега сгъстяват пътечки и сектори върху плочата, увеличава скоростта на въртене, добавят и махат алгоритми за по-безшумно преместване на главицата между далечни писти

не знам обаче какво толкова може да се спечели като ми увеличат капацитета на интерфейса от 100Mb/s на 166Mb/s или повече... за все едни плочи... пък знам, че ще ми кажете, че райдове ще вържете и по 10 диска на един кабел и ще има значение тогава :rolleyes:

пък и преди години ако ми казвахте, че паралелен интерфейс ще се замени от сериен, защото серийния има повече мегдан за развитие на скоростта - едва ли щях да ви повярвам :rolleyes:

Beku е мъж бе, работи в Тотал Спорта(поне по последни данни), гарантирам, че е мъж :)

Off...уфф...вярно, че е с "к"... :P ...понеже познавам от форума BeHu, която си е от 'женски род'... :lol: (@Beku, извинявай, че те прекарах под дъгата... :) ...@LifeFeel, лепни ми едни 20%, че съм за застрелване... :throw: )

наистина не знам защо се чекнете за разлика в скоростите - след като само интерфейса се различава,

а технологията все още си е игличка и плоча...

Аз точно това имах предвид, ама карай да върви, че то стана една чудят се мъж ли съм жена ли абе...

Ако може да се продаде за повече много ясно, че купувача няма да съм аз...

Просто мене не ме устройва тази цена за този харда и тва е...

Айде със здраве всички...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...