Jump to content
BulForum.com

Заменям ТВ тунер за кепчър


Recommended Posts

Тунерът е MSI TV@nywhere (sorry за печатната грешка в заглавието :) ) - работи идеално под ХР, но под 98 не успях да го подкарам, а това ме бърка страшно много (за справка виж специалната тема)

Реално аз няма да гледам телевизия на компа, а ми трябва само карта за прихващане на аналогово видео. Ако някой има нещо подобно дето да докарва качество до 720Х576 (тунерът прихващаше идеално под ХР на всички резолюции, вкл. и тази) - да се обажда. Мога да доплатя до десетина лева, ако кепчърът е на USB да речем или пък по принцип е малко по-скъп. Може и замяна с друг тунер - само ме интересува да прихваща добре видеото, самият тунер не ме касае.

 

Ето 2 снимки да се ориентирате как изглежда...

 

платката:

TV_anywhere_Master.jpg

 

(бусите отстрани са съответно: CATV / Remote / Audio Out / Audio In / AV In / S-In )

 

 

дистанционното:

MSI_ovladacb.jpg

Link to comment
Share on other sites

а продаваш ли го това чудо :)

Ще поизчакам малко да видя дали ще изпадне замяна и тогава евентуално ще го сложа за продажба.

 

П.П. Тъй като ми писаха доста хора с различни предложения (ще отговоря на всички), моля не ми предлагайте варианти на карти, който докарват напр. само до 352Х288.

Тунерът на MSI под ХР прихваща в прекрасно качество видеото и го прави в реално време на MPEG 1, 2 или 4, има пълноекранно preview при прихващането и т.н. След като съм видял това, не смятам да правя компромиси в качеството на финалното видео с по-слаба карта. ;)

Link to comment
Share on other sites

Виж тук. Тунера е добър, имам такъв. Доста зор видях, докато намеря начин да го подкарам на всички канали, но с Fly2000 стана и има много настройки за кепчър.

Link to comment
Share on other sites

Виж тук. Тунера е добър, имам такъв. Доста зор видях, докато намеря начин да го подкарам на всички канали, но с Fly2000 стана и има много настройки за кепчър.

Благодаря! По времето по което си писал поста вече го бях взел от inherit.hit.bg :D

Тунерът наистина не е лош, макар и да му липсват някои неща които има MSI - не поддържа MPEG 4 в реално време (MSI прихваща видеото и компресира (MP4) в същото време), има поддръжка на 9 битово видео, а MSI поддържа 10 битово и т.н. Но по-важното за мен е, че не ми прави засечки из системата и най-вероятно ще остана с него. В понеделник ще пусна окончателен пост дали остава в мен.

 

@alchemy, успях да подкарам и DiVX-а и разликите останаха само в 9 vs 10 битовото видео и малко по-лошата картина на ТВ каналите (MSI ги ловеше по-чисто), но това последното не ме касае много, защото няма да го ползвам като тунер.

 

ЕДИТ: Взех си друг тунер. Затворете темата!

Link to comment
Share on other sites

Не, че съм много компетентен, но мисля, че моя тунер прави кепчър MPEG4 (DivX, Xvid) в реално време (гледам на монитора какво става). Зависи от инсталираните енкодери, както и софтуера за кепчър. Игнорирайки оригиналния Home Theater сега използвам Fly2000TV RC2 и си върша чудесна работа с него. Дистанционното работи в базовите си функции (понеже не седи резидентно заредена програмка специално за него, както е при Home Theater). Ако решиш да вземеш ASUS-а, ще ти дам линкове за подкарването на тунера с Fly2000TV RC2 (че си е врътка, но има много възможности за настройки). Ако имаш време, обади се да пийнем по биричка (или безалкохолно) и да побъбрим за тунери.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...