Jump to content
BulForum.com

Моля за помощ !


cafu'wE

Recommended Posts

Така искам да ви попитам следното нещо :

Миналото лято бях 68 кг. на 168 см. , но след усилен глад - ядене по 2 пъти на ден и то оскъдно количество и с помощта на малко упражнения ( коремни преси , клякания , лицеви опори ) така се стигна до сваляне на 12-13 кг. за 2 месеца . Така вече около една година поддържам тези килограми с нормално ядене. В момента съм 56 кг на 170 см. и не се харесвам тъй като от това рязко отслабване ми е провиснала кожата в областа на корема , ръцете , дупето . Тренирам в фитнес залата от 2 месеца . Въпросът ми е как да премахна тази виснала кожа . Дали да не предприемам нищо и да продължа да си тренирам в фитнес залата . Или да взимам нещо за премахване на мазнините Л-Карнитин или нещо от сорта и с спазване на НВД . Тук искам да подчертая , че не искам да кача килограми , а само да премахна увисването на кожата . Имам и известно количество стрии на ръцете и в страничната част на таза . Ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете . Моля да пишат само хората които са запознати с този проблем и които могат да се изкажат адекватно . Блягодаря ви предварително .

Link to comment
Share on other sites

Гледал съм разни филми по Дискавъри и там казват, че ако си млад и кожата не е прекалено голямо количество сама си се прибира.

Някъв друг човек, който беше по-тежък случай го увиваха с разни мокри ластици, а вече при най-тежките случаи трябва операция.

Ти едва ли си от вторите два случая, но все пак.

Link to comment
Share on other sites

за кожата не съм особено компетентен ама предполагам че с времето прекарано в фитнеса като почнеш да наедряваш (не говора за килограми а за размери ) кожата ти ще се изпъне а за стриите просто няма спасение , аз имам по ръцете и гърдите огромни стрии но просто няма махане и съм се примирил с тях , докато лазера не стане по евтин или не измислят друг начин ще си ги нося с мене

Link to comment
Share on other sites

кремове има много ама доколкото знам повечето или не действат или ефекта е минимален да не говорим че веднъж излезнали , ако продължаваш да се занимаваш с бб те просто няма да изчезнат и дори с лазер да ги махнеш като качиш няколко санта пак ще ги има , иначе наи-достъпното кремче в момета е контратубекс , мажеш се няколко пъти дневно и щели да изчезнат или значително да намалеят в което силно се съмнявам....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Тези стрии от какво излизат ? Тъй като не се занимавам нито с бб нито с фитнес просто не ми остава време за спортуване чат пат в нас си правя упражнения . Установих , че май имам такова нещо точно на мищницата на свивката отвътрешната страна . ПОпринцип не се вижда само ако си вдигна ръката но м ие интересно защо ми се е получило така . Не съм качвал килограми поне аз така си мисля нито взимам някакви медикаменти или добавки .

Link to comment
Share on other sites

Ми получават се главно от бърз растеж ;)

Ми аз съм си пораснал от бая време 183-4 и 80 килогвама ноармално телосложение имам . Уж не съм наедрявъл .

Link to comment
Share on other sites

да ама е доста скъпо а доколкото знам и неефективно в смисъл пак остават белези една позната на майками след раждането на корема и излезнаха и мъжът и доста се уръси за да ги махне а последният път като ги видях пак си личаха доста ясно макар че бяха избледнели

но същност ако смяташ да продължаваш да се занимаваш с ББ просто няма смисъл кожата ти пак ще поддаде и ще ти се покажат дори и лазера да ги е махнал

 

 

edit: нали runner беше започнал някаква терапия дълга 100 страници , нека каже има ли ефект или не макар че вече предполагам какъв е отговорът :lol:

Link to comment
Share on other sites

edit: нали runner беше започнал някаква терапия дълга 100 страници , нека каже има ли ефект или не макар че вече предполагам какъв е отговорът :lol:

Нямаше ефект, но аз не можах да намеря точно тия продукти, които ми трябваха... А и направих само 2-3 седмици, а трябваше 2-3 месеца. :D Отделно, тая мойта стрия е много дебела - почти 8мм и дълга, както казах по-горе, почти 10см. Абе зимата пак ще пробвам.

Link to comment
Share on other sites

Да аз също имам стрий и от време на време се зачервяват ?? А иначе са белички и се намират точно на бедрата горе високо май и на задника също имам.. :blink: Но преди 2 години лятото бях качил 8 кг..назлобих се яко само плюсках и дигах..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ами като се зорите да ставате много яки за много кратко време. Ще имате стрии не ами ... А ти миличка дето си писала темата ... трябваше малко по бавно да го даваш, за да те настига кожата ти. "Над-бъбречната жлеза, под контрола на хипофизата, отделя хормона кортизон, който играе важна роля при метаболизма, отстраняването на депресии и срещу някои болести. Наричат кортизона хормон на стреса, но не е сигурно дали стресът е причината при отделни хора да се отделя повече кортизон, отколкото при други. Може да се смята за доказано обаче, че този стероид влияе отрицателно върху колагена и еластина в кожата - протеините, които й придават здравина, твърдост и еластичност. Кожата не може да издържи комбинацията от свръх ниво на кортизон и драстично разтягане, вследствие на което става по-тънка и се стига до, напукване в най-дълбоките слоеве на колагена и еластина, изразяващо се в грозните линии, за които говорим." .. и тн. Аз също имам стрии на гърба отзад. Малко бързо съм израстнал ми се струва. Та ... не прекалявайте с натоварванията и хранителните добавки ... Стрии се махат с лазерна терапия - евентуално, а за кремчетата забравете резултата идва много бавно и е нищожен.

Link to comment
Share on other sites

То и с лазер е малко вероятно...

 

Аз друго не мога да си обесня. Как може при такава напреднала медицина и при положение, че много хора страдат от тая "болест", все още да няма решение на проблема? Баси, толкова ли е сложно?!?!

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

И аз имам същия проблем :( Когато започнах да дигам бях 76кг и бях доста "сочен"но на кожата ми нямаше нищо.След като започнах да тренирам пораснах с 5 6 см но отново нямах стрии.Лятото спрях да тренирам и на третия-четвъртия месец се появиха.Имам само на дясната ръка до мишницата там където се пресичат много мусколи.След това започнах пак да тренирах и си възвърнах старите размери и дори качих още но те си стояха там.Искам да попитам не са ли измислили някакъв крем или нещо подобно което да може поне частично да ги махне и цените му да бъдат в рамките на нормалното

Link to comment
Share on other sites

И аз имам стрии но при мен се образуват главно, защото кожата ми въобще не е еластична и се образуваха при растежа ми още от дете :(

За кремовете - мога да ти кажа, че ще е много трудно да ги премахнеш с кремове (въпреки, че в повечето аптеки ще ти кажат, че уж ги махат, ама от опит ти казвам, че не става). Имаше някакви кремове и масла, които бяха над 100 лв и се говореше, че имало някакъв ефект, но нито аз нито някой познат ги е пробвал и нямам достоверна информация.

Но от опит мога да ти кажа и да ти препоръчам да използваш такива кремове когато тренираш, защото повечето имат ефект, който предпазва от ново появяване на стрии, докато се използват (при положение, че не качваш/сваляш кг с някакви бясни темпове) общо взето правят кожата малко по-еластична. Та значи преди бях пробвал 10-тина различни вида, надявах се че ще премахнат нещо от старите и като превантивна мярка, и резултата беше, че от старите стрии не се махна нищо, но поне не се появиха нови (а тогава дори ходех на фитнес и бях качил до 90 кг). Та кремовете които съм ползвал бяха до 30 лв (т.е. предимно евтините и като цяло големи разлика м/у тях няма. Моята препоръка е да ползваш Rubella Дева body skin care cream anti-stretchmarks softening (на този се бях спрял и само неговото име се сещам). На мен ми хареса по следните причини:

1) сравнително евтин е (под 10 лв опаковката, а и опаковката е голяма 200 мл) (за сравнение съм ползвал разни масла дето са 50 мл за повече от 20 лв и нямаше забележима разлика)

2) поне при мен вършеше някаква предпазваща работа, но не и премахваща

3) за разлика от някои други евтини продукти, този като се втрие в кожата и има приятна миризма и нямаш усещането, че си се намазал с олио

 

Надявам се да съм бил полезен.

Link to comment
Share on other sites

Мерси много.От тук прочетеното и написаното чуствам че ще си карам с стрии :P

Link to comment
Share on other sites

Значи аз не сам н компетентен но са ми казвали че приемането на повече въглехиедрати избелват нацепванията,не ги махат а само ги избелват.И междо другото нацепването под мишницата наистина е често срещано аз сам виждал доста хора така>

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ето това са моите стрии.Получават се от бърз ръстеж и кожата неможе толкова бързо да се разпъне.Прочети нагоре.Излезнала е само тази която е червена др са позибеляли малко.

http://images18.snimka.bg/003352672-big.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...