Jump to content
BulForum.com

LCD ili obiknovenni monitori


Recommended Posts

Както винаги - отговора е зависи - зависи за какво най-вече използваш машината. Ако на тази машина основно ще работиш с офис пакет, например - набор на текст, етаблици и т.н. най-вече текстови задачи - тогава определено LCD не е добър избор. Ако е за игра, филми и музика (мултимедия демек) - няма да сбъркаш ако вземеш LCD.

Link to comment
Share on other sites

Е аз съм за CRT - обикновените монитори. Нали ги гледам LCD-тата, един мой познат си купи конфигурация с ADI LCD монитор и какво - отваряме го от кашона, връзваме го към PC-то и какво - изгорял пиксел. Може би до 5 години тези проблеми според мен ще отпаднат - да се надяваме.

Ако имаш място на бюрото :lol: - вземи си някой флат CRT монитор, това е моето мнение.

Link to comment
Share on other sites

така като гледам, ov3rm4n май е искал едно да каже, а е написал точно обратното :) прав ли съм ?

 

мое мнение : LCD става за офис работа, заради евентуалното по-малко натоварване на очите, не съм работил продължително за да говоря от личен опит за съжаление... не става за филми и игри, защото дори и проблема с голямото време на реакция и малкия ъгъл на гледане да е решен, то това е при по-скъпите и елитни модели, това което аз съм виждал досега е кошмарно зле - изместиш се на стола малко надолу и започваш да се чудиш на филма който си пуснал кога деня станал нощ, върнеш се в изправено положение и хоп - пак светло. Не можеш да сменяш разолюциите... Изгорели пиксели... Цената на евтините LCD-та е май по-висока от тази на най-елитните CRT-та.

Мисля, че недостатъците са малко повече от предимствата (малки размери, перфектна геометрия, липса на трептене, ниска комсумация (?!?!)).

Link to comment
Share on other sites

ima mnogo dobri modeli lcd-ta koito imat 25-30ms response time no te ne sa ot tezi koito shte mojesh da si kupish, tezi koito gi ima tuk i si mislish za tqh deto sa po 350-500$ po dobre ne gi vzimaj a na tqhno mqsto si vzemi chisto nov 21" crt, - preporuchvam ti iiyama - profesionalni monitori s neveroqtni opresnitelni chestoti i highbrightness funkciq, vuv kolko li ne spisaniq i vestnici sa editor's choice, pick of the month/week itn, comel soft i rts computers gi razprostrqnqvat v bg ...

Link to comment
Share on other sites

az naskoro bah pred syshtata dilema, vzeh LCD obache v nqkva stepen se izlygah, ot ygyla na vijdane i kachestvoto na cvetovete nqmam nikvi oplakvaniq obache vremeto na reakciq - 25 ms e tvyrde golqmo, v igri i filmi pri byrzi sceni e qsno vidim efekt na razmazvane, osobeno v 3D shooter pri dvijenie na mishkata nasam-natam.

razmazvaneto e syvsem vidimo i lichno za men mnogo drazneshto, dori tezi koito sa s vreme na reakciq 16 ms ne vqrvam da postigat priemliv rezultat

sega sym silno izkushen da si vzema oshte edin monitor za igri makar da nqmam predstava kyde shte gi smestq na byuroto ;S

Link to comment
Share on other sites

не съм съгласен с това, че ако искаш да си пазиш очите - LCD

излиза, че CRT-тата вредят така ли ?

дори и хубавите професионални модели ?

стига бе !

Link to comment
Share on other sites

аз искам да кажа, че от мноооого години работя с компютри и просто съм свикнал с "радиацията" мен ако не ме блъска лъча в главата ще ми стане гадно... не мога да се разделя от физическата и психическа зависимост с CRT мониторите за нищо на светааааааа

Link to comment
Share on other sites

не съм съгласен с това, че ако искаш да си пазиш очите - LCD

излиза, че CRT-тата вредят така ли ?

дори и хубавите професионални модели ?

стига бе !

Ne sam go izmislil az, CRT-tata si imat luchenie. Malko ili mnogo ima, dokato pri LCD-tata ne e tochno taka.

Link to comment
Share on other sites

Тва с радиацията е леко смешно. На запад хората трева мислиш пасат и затова са измислили разните му стандартизаций за безопасност и т.н. И там тея работи се спазват за разлика от България. Ся не говориме за някви смотани Proview-та разбира се. Хубавите монитори са си хубави монитори и никви смотани LCD-та не могат да ги заменят поне за момента. Прасни ми на мене един 21" Flat монитор пък ти си зяпай скапаната 17"-ка :) Че са големи като размер големи са ама бахти не мое да не мое да му се намери място. Така че като цена/производителност LCD-тата духат супата щото и изображението им не е кой знае какво. Да не говориме пък като умре някое пикселче как дразни. Едно да е пак ме дразни честно ти казвам. А иначе за радиацията пак да кажа. Начи аз седя по минимум 10 часа на ден пред компа. За последните две години съм свалил половин диоптър след системно носене на контактни лещи. Късогледството си ми остана от пубертета щото четях мноо легнал. Та говори ми за лъчение. Глупости общо взето :)

Link to comment
Share on other sites

KILLERINCHO: 100% подкрепям мнението ти.

Аз сега чакам да ми доставят от "РИСК Електроникс" едно 22" ViewSonic! Приятелите ме питаха защо ще давам, толкова много пари, като мога да си купя за тази стойност LCD - опитах се да им обясня, но явно сега такава е модата и като кажеш, че имаш LCD монитор и хората те гледат вече с друго око.

Link to comment
Share on other sites

Вярно е, че технологиите са твърде модерни за да можем да говорим за някаква явна радиация, която е извън рамките на приетото за нормално.

 

Но е факт, че очите не се уморяват (или почти не се) при продължителна работа с TFT монитор. Пробата може да се направи при да кажем две нощни в Speed_ на главната. Седнете едната нощ на CRT, а другата на TFT... и ще видите разликата.

 

Но засега минусите май са наистина повечко.

Link to comment
Share on other sites

Dreamer айде теста да не го правя в някаква смотана зала ами да го направиме у нас да речем където 21" Flat ще е на нормално разстояние от очите ми и светлината ще е подходяща пък тогава да си говориме за тестване :)

 

 

опитах се да им обясня, но явно сега такава е модата и като кажеш, че имаш LCD монитор и хората те гледат вече с друго око.

 

Ами да ти кажа не знам как ще ме гледат, но за мене е важно мене да ме кефи монитора. А дали някой ще е впечатлен от него не е важно. Поне за мене. То ся е модерно и да си педал ама не смятам че трябва да се следва модата сляпо :) Бъдещето е във TFT-тата за това не споря изобщо и идеята им като цяло е много добра. Но смятам че за в момента технологията не е достатъчно завършена и не е на нужното ниво за да измести нацяло CRT мониторите. След време нормалния монитор за домашно, офис и каквото и да е PC ще е TFT. За мене сега в момента е гъзария да си купиш такъв монитор, а не реално обмислена покупка. Както е гъзария разни леваци да купуват лаптопи без да знат какво по дяволите е това чудо на техниката и за какво би могло да служи. Да не говориме че цената все още е доста висока. Но който има излишни пари да си ги хвърля негова си работа :)

Link to comment
Share on other sites

ха, ха, ха - ще нараниш някой с това за педалите!!! :woot

За жалост наистина всичко идва от гъзарията, а не от това, дали този монитор (лаптоп) ти е нужен. Примери много и то много добри мои познати, които си изпонакупиха (вярно - имат възможност), лаптопи и яки "геймърски" машини, а не могат да си инсталират играта, която искат да цъкат. Съдба!!!

Link to comment
Share on other sites

taz mnogo si prav za guzariqta ama koito iam pari da kupuva .

killerincho za laptopite za nqkoi naistina sa gazariq za drug neobhodimost a treti se pravqt na hackeri s tezi laptopi ili po tochno crackerite polzvat laptopi.

az ako iamh mnogo pari i az bih si vzel no ne laptop a notebook

Link to comment
Share on other sites

za momenta napliva ot LCD monitori e hubav za edno neshto - poevtinqvane na hubavite CRT :) taka naprimer predi poqvavaneto na lcd edin 21" crt beshe ot porqduka na 2000$ az nikoga ne sum predpolagal che tolkova shte padnat cenite na CRT

 

dreamer v zalite monitorite ne sa koi znae kolko dobri i v povecheto sluchai izobshto ne im naglsqt maximuma na opresnitelnata chestota za opredelenata razdelitelna sposobnost, puskat gi na 1280x1024 na 70 herza naprimer samo shtoto tova mu e po default ot video adapter - kartata, q provaj s edin iiyama 19" koito ima 140 herza na 1280x1024 da vidim dali shte ti se umorqt ochite. puk i osven tova kogato naokolo e tumno, ima mnogo komputri, ot otsreshtnata strana gledash zadnata chast na drug monitor - koeto veche si e vredno - e po razlichno, v domashni usloviq nqma razlika.

Link to comment
Share on other sites

snake bi li mi razqsnil kakva e razlikata mejdu laptop i notebook :) :)

 

az ako imah pari shtqh da si vzema edin ot tezi custom made desktop pc-ta kato alienware naprimer deto sa nabluskali vsichko naj-naj, lepnali sa vodno ili azotno ohlajdane i sa cloknali vsichko - video, cpu, memory itn i case-a e nqkakuv super lud, ama tezi neshta sa ot porqduka na 5-6 000 $ dneska gledah v pc magazine i si mechtaeh :))

Link to comment
Share on other sites

chochosan: Аlienware това просто е машитата на машините!!!!!!! Друга култова фирма за машини - животни е и Voodoo - аз ги слагам на кантар! И на двете фирми визията на машините е УНИКАЛНА!

 

Да наистина благодарение на LCD-тата много падна цената и на CRT мониторите, което много ме радва, защото така можел с много по - малко пари да си доставим едно великолепно удоволствие за нашите очи.

И в крайна сметка - един НОВ CRT монитор (съвременен) е нещото, което геймърите трябва да си вземат за домашни нужди. Това е мнението ми!

Технолотията на LCD-тата в скоро време ще се подобри, но до тогава CRT-а ще си, и е класиката на пазара!

 

Но така ще си водим спора и за напред, а най - ми е чудно какво ли си е избрал или купил dancho, човекът, който започна това мило топиче? Дали сме му помогнали всички с правилна преценка или все още се чуди?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...