Jump to content
BulForum.com

От къде си купя качествени CD-RW дискове

Recommended Posts

mortal_dreams said:
da ti kaja TNT

az sam s 2va ProFormance

i karam ve4e blizo 3 godini bez da im ima ni6to da ne govorq kolko pati sa prezapisvani vzeh si gi ot firmata deto si vzeh kompa i bqha mislq 4e 2lv ili 2.50 ne sam siguren amam tova sa ka4estvenite diskove koito ti tarsi6

и твоят съвет ще го имам на впредвид ;) .Днес ще пообиколя тези магазинчета които ги споменхте и ще си харесам :) :excl: .Благодаря на всички които ми се отзоваха ,без вас сигурно щях да се лутам като муха без глава :P

Успех с пазаруването и да не забравиш после да споделиш какво си избрал

stefan said:
Тия вербатимки от 50-60 стотинки са толкова вербатим, колкото аз съм дядо коледа :) Качествени дискове са плекстор , фуджи, меморекс. А Диноел ми намирисва, че имат машина за щампи :)

ЕДИТ

става дума за цд-р дискове

Ами тайничко да ти нашепна.....на прав път си. Само дето не е негова :( Запитвал ли си се откъде идват надписите на дисковете му CD-R CENTER PLOVDIV ...Давам ти повод за размисли. А дали е световен проблем вместо CD-R CENTER да пише нещо друго... :woot

DMX said:
Така и никой не каза "Аджиба" колко струват дисковете !?

е какво значение има колко струват CD-RW ще си купиш не повече от 2-3 максимум 5 бр.

И да си вземеш от 3 лв пак няма да я закъсаш :)

CD-RW Maxell - 2.5 лв - горе доло ако те интересува :)

TNT said:
Благодаря ви на всички утре ще отида до главната да си купя няколко :)

btw: Verbatim и Ricon ли са най-качествените CD-та  :confused Ако имате добри впечатления кам други модели споделете ги също ще са добре дошли :)

Benq в кутийка(по 10 бр.) са много добри ама излизат малко по-скъпо. Иначе за всекидневна употреба ползвам Принко.

stefan said:
Тия вербатимки от 50-60 стотинки са толкова вербатим, колкото аз съм дядо коледа :) Качествени дискове са плекстор , фуджи, меморекс. А Диноел ми намирисва, че имат машина за щампи :)

ЕДИТ

става дума за цд-р дискове

ми има и още как. той си прави рекламни дискове dinoeL сигурно и пунтира други

Brat4ed said:
................................................ми има и още как. той си прави рекламни дискове dinoeL сигурно и пунтира други

Ей ама как обичате да си говорите ей така на изуст..............кой чул не до чул..........

little said:
Ей ама как обичате да си говорите ей така на изуст..............кой чул не до чул..........

айдеее почна се... :pirate . Човек, ако съм в няква грешка поне обясни като хората!

Значи днес си купих 5 Verbatim и 3 Ricon .Започвам да правя тестове :) с Verbatim.Е няма да на ден по 10 пъти трий и записвай но доста ще го поизмъча.Надявам се да не бъда разочарован.

btw: Много съм доволен от Verbatim уредбата го чете без проблем :) с Princo това беше много зор просто ме беше жал да записвам на него Аудио като знам какви мъки са за нея :bgrin:

Brat4ed said:
айдеее почна се...  :pirate . Човек, ако съм в няква грешка поне обясни като хората!

Какво точно ще рече "сигурно и пунтира други" :confused човек като чете ще реши, че си ги прави в задния двор................. това, че си поръчва дискове с негово лого нЕ значи, че поръчва да му правят и маркови такива, по принцип всеки един може да си поръча дискове и на тях да пише каквото му е кеф(такива дискове си поръчват всички по големи фирми като Метро, Технополис, Техномаркет, Офис 1............и т.н.), а относно "пунтажния" вербатим(също така сони и тдк) изобщо не бяха предназначен за нашия пазар(а и нЕ са поръчани от Диноел), но имаше объркване и трябваше тези количества да се "разкарат", та затова се появиха и в БГ, но на цена, на която само идиот би си помислил, че са истински...........извинявайте ама при положение, че на два абслютно еднакви диска(на външен вид) и на единият да пише 50ст, а на другият 1лев примерно, мисля че е очеВадно за какво става въпрос и нЕ виждам как може някой друг да ти винивен, че си решил да спестиш пари, а после да плачеш, че си бил излъган..........

ПС:всичките по горе изброени фирми(с изключение на една), а и много други в Пловдив и страната зарежат една голяма част от дисковете си от Диноел

• 1 month later...

Неможах да намеря тема за качествени CD-R, ама за да не отварям нова, пускам поста тук.

Някой има ли представа дали да добри дисковете AdvanCD-R :huh:

На щампата си пише стандартните глупости Super A Grade 80min/700MB, Multi speed 2x-56x . Взех си 50 броя, ама незнам къде се намират в "класацията". По близко до Вербатим :rolleyes: или се приближават към Принко :sick и ония от 16ст. без щампата.

little said:
всичките по горе изброени фирми(с изключение на една), а и много други в Пловдив и страната зарежат една голяма част от  дисковете си от Диноел

ДА ТОВА Е ВЯРНО

CD-RW си вземи от от Метро, но опаковките са им по 5 диска, имам такива презаписвани по над 100 пъти, нямат проблеми

Учудвам се , че не си доволен от PRINCO! Аз лично вкъщи не ползвам друго освен PRINCO :excl: Досега нямам прецакан диск, а дисковете ми съвсем не са малко! Само, че ходя са си ги купувам от едно магазинче до ПУ - от едната страна на сградата е на едро, от другата - продават на дребро! Купи си от там, няма да съжаляваш :punk

do4okarako4ev said:
На щампата си пише стандартните глупости Super A Grade 80min/700MB, Multi speed 2x-56x .

По близко до Вербатим :rolleyes:  или се приближават към Принко :sick  и ония от 16ст. без щампата.

И на EuroSilver преди пишеше точно това, значи са по-близко до тях. А те от своя страна - до Princo :P

А относно CD-RW, ползвал съм 2 марки:

имам 2 диска на E-ProFormance (единият се прецака, надявам се да е единична бройка)

и в момента ползвам един на Creation, от който засега съм доволен

GUI said:
И на EuroSilver преди пишеше точно това, значи са по-близко до тях. А те от своя страна - до Princo  :P

А относно CD-RW, ползвал съм 2 марки:

имам 2 диска на E-ProFormance (единият се прецака, надявам се да е единична бройка)

и в момента ползвам един на Creation, от който засега съм доволен

Ами ти много дискове ползваш :P

В момента имам над 10, сигурно 15 CD-RW E-Proformance, от които съм много доволен, презаписвани са около 20 пъти. Няма отклонения.

Имам и няколко Traxdata CD-RW, също съм доволен. Но никога не купувайте насипни CD-RW-та, колкото пъти съм си взел, толкова пъти съм съжалявал. В момента едни такива надраскани (по ръбовете, така ги купих, без да гледам), на повече от 2х не се записват.

Имам много Принко-та, добре бяха, освен като няколко не започнаха да не могат да се четат, и разбира се, 98% от тях пожълтяха, все едно са били съхранявани в кенефа.

В момента продължавам да пиша на E-proformance CD-R също така, и от тези сравнително непознати Dysan, от които имам отдавна едно малко 210 МБ CD-RW, безпроблемно, и сега си взех няколко CD-R-а, които също са доста добри, и разбира се изглеждат доста добре и качествено изработени, на пръв поглед. 70ст. бяха. Всичко е хубаво, само да не е менте.

jorji_s said:
Учудвам се , че не си доволен от  PRINCO! Аз лично вкъщи не ползвам друго освен PRINCO :excl:  Досега нямам прецакан диск, а дисковете ми съвсем не са малко! Само, че ходя са си ги купувам от едно магазинче до ПУ - от едната страна на сградата е на едро, от другата - продават на дребро! Купи си от там, няма да съжаляваш :punk

Чудни са принкотата, докато не започнат да пожълтяват.

stefan said:
Чудни са принкотата, докато не започнат да пожълтяват.

Прав си, че трябва да се отчете и фактора "трайност". И аз навремето бях много доволен от ония старозагорските (без надписите). Пишех ги и се четяха без абсолютно никакъв проблем, но като минаха 2-3 години вече имам проблеми с някои от тях. ;)

jorji_s said:
Учудвам се , че не си доволен от  PRINCO! Аз лично вкъщи не ползвам друго освен PRINCO :excl:  Досега нямам прецакан диск, а дисковете ми съвсем не са малко! Само, че ходя са си ги купувам от едно магазинче до ПУ - от едната страна на сградата е на едро, от другата - продават на дребро! Купи си от там, няма да съжаляваш :punk

Защото не си видял как дисковете принко почват да се люпят когато си поискат и не може да се четат на това място посмъртно

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...