Jump to content
BulForum.com

P4 3.0 GHz /1 MB Cache/ problem...

Recommended Posts

kajete mi ako znaete na kolko gradusa normalno trqbva da raboti P4 3.0 GHz /1 MB Cache/ pri men raboti na 60-65 gradusa a ako go natovartq ka4va dori 70 gradusa... imam standarten ventilator na na procesora t.e. kakto si kupih pc-to ne sam go smenql... slojih i 2 ventilatora na kutiata i edinstvenoto koeto postignah e 4e mi shumi pove4e kompa pak si poddarja sashtata temperatura :( ta tova normalno li e?

аз незнам къде е проблема, защото знам че P4 без вентилатор работи на 43 градуса . и след малко забива. ти имаш радиатор така че трябва да работи на 40-50 нормално. не на 60-70! може пастата да се е изхабила нещо. да не е сложена както трябва... има доста добри и хубави вентилатори. не мога да ти кажа точен модел. в повечето случай, това са по-скъпите. :) на TermalTake са хубави. на Zalman също.

w00x е прав....не би трябвало...може да е лоша връзка между чипа и радиатора...а всъщност пипал ли си го да се увериш, че е горещ или се обосноваваш само на данните от датчиците?

Ще попиша малко за моя, за да се ориентираш за температурите. Той не е Prescot, а Northwood, но нещата не са коренно различни. Значи...по номинал е 2.6, но постоянно работи на 3.3. В стаята ми поддържам температура около 28-30 С....просто си обичам топличкото :) В idle държи толкова, колкото е стайната температура (28-30), независимо от оборотите на вентилатора му, което ще рече, че радиаторът е почти достатъчен. Когато го натоваря с burn test на 100% (дълго време), качва на 43-44 С. Повече от това качва само ако намаля оборотите на вентилатора му под 60% - тогава стига до около 50-51 С. Повече от това никога не е качвал независимо от клока и натоварването. Кутията ми е хубава (сървър), модната с безброй големи бавновъртящи се безшумни вентилатори. Радиаторът на CPU-то е изцяло меден, с оригиналния си вентилатор на Evercool, който започва да става шумен над 70-75% от оборотите си. Видеото ми също изпуска доста топлина (клокнат 9800 Pro), но и него го обдухва отделен Evercool + един от безшумните. Така, че ако наистина имаш проблем, а не е само грешно показание на датчиците, слагайки си добър меден радиатор с хубав вентилатор и ако в кутията ти въздухът влиза и излиза свободно....всичко трябва да е ОК. Разбира се само ако проблемът се корени в лошо контактуване или нещо подобно, а не на дефект в чипа.

Az sum sus su6tiq procesor, samo, 4e 2.8, clock-nat na 3.5GHz(kakto e v podpisa mi)Problema ti idva izcqlo ot ventilatora.Zemi si Titan W5TB ili W6TB.Moqt pri clock na 3.5GHz pri max natovarvane mi stiga 55-57C, no ne pove4e.Smeni si fana i raotata 6te zaspi.A btw kvo ti e dunoto, da ne bi da e Gigabyte?

suglasen sum 4e moje da lo6o slojena pasta ili prosto pastata da ne e hubava. Ne ti preporu4vam da si kopuva6 ohladitel TITAN ne sa hubavi / nai ve4e govorq za pastata mnogo e skapana/. Naistina zemi si edin hubav meden radiator - Zalman, Coolermaster ili Thermaltake.

DECIPHER said:
suglasen sum 4e moje da lo6o slojena pasta ili prosto pastata da ne e  hubava. Ne ti preporu4vam da si kopuva6 ohladitel TITAN ne sa hubavi / nai ve4e govorq za pastata mnogo e skapana/. Naistina zemi si edin hubav meden radiator - Zalman, Coolermaster ili Thermaltake.

Takam i otkade re6i, 4e ne sa hubavi :confused Ili prosto si 4ul ot nqkade i za t'va?Ne sa ot nai-dobrite za AMD, no za Intel moga mnooogo da posporq steb!Do qs vinagi sum polzval Titan i nikoga ne sa me podvejdali :punk

Провери дали има контакт м/у пастата и радиаторчето (или изобщо дали има паста) и иди си купи едно ново cooler-че titan/zalman и паста - не би трябвало да ти прави проблеми.. И верно вземи да пипнеш дали радиаторчето на процесора е толкова горещо колкото пише..

ами значи паста си има, ама явно вентилатора е за коша... от къде да си купя залман или титан, щото в момента ми държи висока температура а за лятото представа си нямам какво ще стане... сигурно ще мога да си готвя на кутията...

Lucky Luciano said:
Az sum sus su6tiq procesor, samo, 4e 2.8, clock-nat na 3.5GHz(kakto e v podpisa mi)Problema ti idva izcqlo ot ventilatora.Zemi si Titan W5TB ili W6TB.Moqt pri clock na 3.5GHz pri max natovarvane mi stiga 55-57C, no ne pove4e.Smeni si fana i raotata 6te zaspi.A btw kvo ti e dunoto, da ne bi da e Gigabyte?

ами да на Gigabyte e дъното, та това не е ли хубаво?

имам и FX5500 Video Card 128 MB, 2 x 256 RAM, 160 GB HDD

в един друг форум ми казаха че може да ми загрява от лошо захранване на кутията, това възможно ли е според вас?

възможно е дъното да не ти измерва температурата правилно :) Колкото дали е добро или не .. поне за АМД бих взел горе долу всичко друго освен тяхните дъна

quattro said:
ами да на Gigabyte e дъното, та това не е ли хубаво?

имам и FX5500 Video Card 128 MB, 2 x 256 RAM, 160 GB HDD

в един друг форум ми казаха че може да ми загрява от лошо захранване на кутията, това възможно ли е според вас?

Ami po princip Gigabyte zagrqvat dosta i samata temperatura na dunoto moje da luje i drugiq dat4ik, 4e e tolkova visoka temperaturata na CPU-to.Kupi nov fan, daje si zanesi kompa vuv firmata da ti slojat te pastata i fan-a i vij ka 6te se durji togava.

ShitHappen said:
възможно е дъното да не ти измерва температурата правилно :)

Има го и този момент кактo @Shithappen казва,при мен в биоса температурата е 45 градуса,а АИДА 32 ми казва,че температурата е 28,30 градуса :)

ЕДИТ: Но най-добре иди и си смени охлаждането,според мен трябва да си вземеш ТИТАН,както те посъветваха,имам много познати,които са много доволни от ТИТАН-а :)

pi4 tva e dosta goliama temperatura!Az sam s P4 na 2.6 i da ti kaja dori i iako natovaren pove4e ot 44-45 gradusa ne ka4va!Ventilatora mi e titan!Mnogo sam dovolen!Napravo otivai vav firmata det si go vzel da ti proveriat ventilator4eto! :unsure:

Много дънни платки не отчитат температурата правинло.Най-често ако използваш аида.Свали си програмата специално за дъното ти.На мене аидата ми показва 20-30 а ми е на 2.9ГХз:)

С програмката на дъното-40-45(нормалното) :)

Весели празници алл

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...