Jump to content
BulForum.com

Конзолни и аркадни игри и емулатори


Curunir

Recommended Posts

Играе ли някой емулирани чудеса на PC-то си?

От най-старите, които се появиха на българския пазар, Атаритата с огромните джойстикове с по едно копче, през Nintendo-тата и Sega-та, до по-новите аркадни машини с жетони.

 

Аз лично обожавам по-старичките конзоли и напоследък пак много ми влезе мухата и инсталирах наново емулаторите и тоновете ромове и всичкото му. Почнах да свалям и целия Mame32 въпреки че съм на най-мизерната тарифа.

 

Толкова се бях подпалил към края на това лято, че дори с малко вуду магия, малко дъвка и малко клечки за зъби си закачих един Playstation джойпад за PC-то на LPT порта :P (щото мисля, че няма нужда да обяснявам на всеки пробвал, че да се играят конзолни и аркадни игри с клавиатура е по-лошо от китайско мъчение)

psx.jpg

 

Качеството е ужасно, но дигиталното апаратче няма светкавица и вътре стават шитливи снимки.

 

Та, има ли други ентусиасти? Мераклия съм да играем multiplayer на каквито емулатори поддържат или просто да плямпаме за едно-друго от едното време. Мислех си и ако има достатъчно желаещи да издрънкаме някой да пусне един dedicated server на Kaillera да може хората да бухат там на спокойствие Mame и SEGA игри. И без това отпушиха малко CS server-ите.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

На моето PC имам инсталирани емулатори на Sega-Малеееее, Super Nintendo-Майко милааа, Nintendo 64 -Мале малеее, Sony Playstation-якооо, е и в къщи , 2-3 конзолки и за всеки случай едно GameBoy-Color е така за джоба. Мнението ми е ,че за мен старите(конзолни) игрици ще си останат най-великите в цялата история на гейм индустрията(е и доста за PC естествено) имам в предвид годините между 90-96 година. Просто не пропускам ден да не "врътна" поне 1 -час нещо от тях страхотия .Mame-то си го джиткам на работата от време на време.В момента съм "закачил" 560 игрици за Super Nintendo-то ама нещо много се "влачи". С най-голямо удоволствие бих споделил мнения и материали с други ентусиасти като мен.Или просто да си побъбрим за добрите стари времена,на "Plug n Play"-я: включваш захранването TV-входа и геймиш.

До зашеметяване.......... :woot

Link to comment
Share on other sites

90-96-a година стари ли са? :woot

Да кажеш 87-88, разбирам. Пък и щом на работа ходиш, значи трябва определено да си окачил от ония игри, аз съм на 20 и на "младини" имах Nintendo NES.

И срамота е, нямаш най-любимата ми конзола и единствената, която съм имал вкъщи като дете - NES. (бързо да се свърши нещо по въпроса :P http://fceultra.sf.net/ ) SEGA съм играл само у разни приятели.

 

А що се отнася за MAME, който не е играл нещо от списъка с игри за MAME, не знам в коя пещера е живял. Колко пари се дадоха, колко жетони отидоха. И така и не се научих да играя добре нищо освен Punisher и Fatal Fury :ghost

 

Оле, Punisher-а. ЧИЙТЪТ! Не знам ама ми се струва, че всеки, който е играл на Punisher на аркадна машина с жетони го знае. То е някакъв бъг, който минава едно ниво още в началото му. Няма да казвам кое и как точно, ако някой го знае, да каже :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ади да не се обиждаме :D

Иначе, ако трябва да сме сериозни, поколението, което нямаше Quake 2 като почна да играе, всичкото е прекарало половината си смислено юношество из разните гаражи с жетонки. :P

Link to comment
Share on other sites

Току що си го инсталнах.10Х... Здраво,лелее тетрис...и други такива работи

между другото тази конзолка ми беше първата, купих я някъде около 89 година доколкото си спомням. В Пловдив имаше само един магазин за такива неща ,беше до тунела на ц.поща. Кви цени само бяха ама кой ти гледаше. Очите са ми били със седмици на понички и бози.......

Между другото ми е много интересно как си import-нал джойстика на плей-стешъна към компа.Звучи ми интересно.По-принцип си купих 8-бутонен джой-пад специално за конзолките ама и това ме интересува.

Link to comment
Share on other sites

Непременно ще пробвам. Между другото ако някъде срещнеш ROM за Sonic1&2 за SEGA ще съм ти безкрайно благодарен за линкче.

Link to comment
Share on other sites

Знам ли дали работи... Надявам се, че работи, защото иначе ще трябва да утрепя с камъни, тоя дето го е качил :lol:

 

Свалих го на 14 диска, ама нямам място на харда, така че ще си стои на cd-та до Коледа, като взема нов хард, тогава ще видим.

 

Но вярвам, че ще работи.

Игрите за Mame ги има тук, това е само списък с имена, на сайта има и screenshot-ове.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Защо сваляте наред всички игри?! Тъпо е. На мен лично ми е трудно да се зарибя по игра от онова време която не съм играл преди.

 

Днес например бях на Sonic 3D за Sega

Най редовно си припомням доброто старо време със:

Super Mario Bros. (което не работи със FCE Ultra, ползвайте например Nessie (макар че и при този емулатор ми се струва че не излизат скритите животи :( ))

Contra (най-великата!!!)

Tiny Toon Adventures (пробвайте да я минете без да cheat-вате със сейвове да видите къв зор е...)

 

за Sega (с емулатор Gens)

Sonic (за Sega Master System и за Sega Genesis)

Earthworm Jim 2

и разбира се: Zombies ate my Neighbours ;)

Link to comment
Share on other sites

Абе скоро видях в 4к Street Fighter ама беше 3Д :huh: :blink:

Някой да знае отде да си я дръпна ? Но май нетръгва с маме .. предполагам де ... невидях с коя програма е пусната но си беше 3д ! :huh:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

a bre hora are da mi dadete nqkolko qki linkove za emulator4eta za PS one 4e ima edna igrica koqto tarsq kazva se Digimon World 2,3 ili 4 az q imam na disk y nas ama nqmam hubav emulator.Pak 6te sam 1000000X blagodaren ako mi dadete link za igrata na Pc nezavisimo ot kakav sait.BLAGODARQ PREDVARITELNO :excl: :lol: :punk

Link to comment
Share on other sites

Някой по-просветен може ли да ми помогне?Успях да подкарам Cool Boarders 3 с ePSXe,но играта върви много бързо ,а звука още повече???Как да пусна играта с нормална скорост?Благодаря предварително.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...