Jump to content
BulForum.com

Recommended Posts

Здравейте, имам хладилник с фризер Зануси от 10 години и се появи следният проблем: компресорът работи постоянно, без да спре и въпреки това температурата вътре е висока. Дали има някакво реле за високо налягане, като на климатиците? Знаете ли кадърен майстор в Пловдив, не от онези безхаберници дето казват "трябва цялото да се смени"?

Link to post
Share on other sites

Хладилникът ти няма газ.  Съветът ми е да послушаш 'безхаберниците'.

 

Link to post
Share on other sites

Това за фреона може да ми го каже всеки таксиджия. Но тук говорим за No-frost система с циркулация на общ въздух. Зад декоративните пластмаси се беше натрупал толкова лед, че вентилаторът беше блокирал.

Link to post
Share on other sites

Да беше започнал с това, че е с рециркулация, че да ти кажа какво да погледнеш. Щото във форумите, когато се задават въпроси от техническо естество е добре да се предоставя и мьксимално изчерпателна информация.

Ама споко. Скоро отново ще се случи същото (буца лед, блокирал вентилатор, прегряващ компресор и всички последващи благини). Мога да ти помогна със специализиран съвет какво и как САМ да направиш, че да спестиш и някой лев. Но докато не си коригираш тона, няма да го направя.  ;)

Link to post
Share on other sites

В края на маркуча за оттичане на водата от фризера имаше някакъв пластмасов накрайник с нещо като решетка и дюза, та след толкова години се налепила плесен и стеснила отвора до минимум. Нагревателят си достига температурата и изключва, а компресорът започва да изстудява още преди да се е изтекла всичката вода. В първия момент си помислих, че и ти си зад идеята да се купува нов. Ако имаш съвет за оправяне дай го, най-малкото и други хора ще попаднат на темата посредством търсачката.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...