Jump to content
BulForum.com
Sign in to follow this  
daniobg

Измислих политическа сатирична бордова игра ! (и после я преработих, че да няма политика...)

Recommended Posts

Здравейте на всички ! Във връзка с един мой проект, който измислих уж на шега, искам да ви споделя идеята си като ви покажа видео на това как изглежда играта и бих се радвал ако ми дадете мнение какво мислите ! Играта е за 2 до 6 човека, като всеки играе с различна партия и целта е да се превземе цялата карта от една партия - изпробвал съм я и смея да твърдя,че е на 95% завършен и работещ продукт ! Незнам изобщо дали това чудо някога ще види бял свят освен да се размята в моята стая и да го играя с приятели, но все пак бих искал да попитам ако някой от вас има представа, колко би струвало подобно нещо да се реализира на пазара, какви пари би струвало да се разпечата от професионална фирма - съдържанието от видеото е 6 партийни карти, карта на играта, 50 карти държавен вестник и 90 "левчета" + зарче и 4 страници правила. Като изключим карикатурите, които съм използвал от интернет, всичко друго е мое дело и всичко съм проектирал, изрязвал и лепил сам и това ми е единственото копие за момента... Тук говоря само за идея все още, но ако модераторите сметнат, че това е вид реклама на този етап, то нека ми изтрият темата. Благодаря ви предварително !

 

Превземи държавата ! /настолна игра/


ЕДИТ: Никой ли няма интерес? :/ дайте по смело де :Д приемам всякакви критики !

ЕДИТ №2: Нека всеки, който желае да разбере повече за проекта да посети фейсбук групата, която създадох - Превземи държавата фейсбук група

 

ЕДИТ №3: Понеже явно с политика няма как да стане, преработих играта, като съм запазил цялата механика и икономика от оригиналната версия - прочетете по долния ми коментар за справка !
 

Edited by daniobg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ами малко е нишова тая игра като цяло.

Колко хора заинтересувани от политика смяташ, че искат да играят настолни игри? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

На мен пък идеята ми се вижда интересна. Все пак е добре да дадеш малко повече подробности относно играта, защото повечето такива игри са еднотипни и омръзват след 1 игра. (като бях дете съм играл от сутрин до здрач на една определена бордова игра със всичките ми роднини. И това продължи до като не им писна на всичките. Накрая прибрах играта и след 10-15г.  като я изкарах пак, точно след 1 игра и ми писна и на мен. Така, че си е малко относително).   

 

Другото което е добре да се провери е дали някоя личност или партия няма да се припознае и обиди лично. Тогава може да се пуснат 2-3 дела който ще се точат 5-6г. минимум. И ще ти се отще да я пускаш на пазара. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Понеже много хора се възпротивиха, че играта е свързана с политика и нямаха даже интерес да видят за какво става въпрос, преработих играта да няма партии, а да са извънземни раси, вече няма държава България а е Слънчева система, вместо обласи ще се превземат планети и вместо "дебелашки хумор" и карикатури, на които не съм автор ще има интересни факти за космоса като цяло, като всичко използвано е взето безплатно от интернет - всеки който иска да следи какво се случва с проекта, може да го направи като напише във Фейсбук "Господар на Слънчевата система" - направил съм си страница и група в нея, където уж ще поствам какво се случва, макар че като гледам на къде вървят нещата, най-много да си го играя само с приятели. Името на темата няма да я сменям, защото оригиналната идея все още си съществува, но ще постна видео с обработената версия за да видите обновената игра - много от хората, на които разчитах да разгледат механиките и икономиката на това, което съм измисил, даже не пожелаха да ги прочетат поради, това че имало политика... Играта е изпробвана от мен лично многобройно пъти САМ В КЪЩИ, отделно с приятели и отделно с непознати 2 пъти и всичко работи и всеки, който я е пробвал се е забавлявал, като правилата се обясняват за 10 минути и едно разиграване трае от 30 до 60 минути, но има сценарии при които може и цяла нощ да не си легнете... Все пак ето видеото на преработената версия - 

 

Edited by daniobg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Направих специално издание на играта, посветено на Lost Age фентъзи фестивала, от който бях част, като актьор и режисьор на кратка театрална постановка 1f642.png Това ще е едно единствено копие, което ще подаря на организатора на фестивала - ако някой все пак иска файловете за разпечатка на играта да си я сглоби сам, да казва в коментарите и ще му ги пратя ! Поздрави !

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...