Jump to content
BulForum.com

Fiat Stilo Mетанов инжекцион


Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

От любопитство - че с тоя скъп бензин, където казваш и аз почвам да се озъртам - можеш ли да постнеш снимки на багажното отделение, интересно ми е как са разположени метановите бутилки. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

6 лв. на 100 км при цените в Пловдив от 1.46 до 1.57  лв./кг не мисля, че е възможно. Колата е с пловдивски номер и надали я караш по софийските цени от 1.08 лв./кг метан. Съжалявам, но 4.1 кг/100км разход е невъзможен, дори двойния трудно се постига. За мен обявата е силно подвеждаща - да не използвам по-директни определения.

EDIT: няма да повдигам тема за продан с нови постове:

- имам доста над 100 000 км минати на метан с повече от един автомобил, много добре знам какво е килограм и какво литър, въобще няма да започвам с коментар на конкретния 'фабричен' метан и чудесния модел Стило, САМО пак ще кажа - и разход от 3.5 кг /100 км е ПОСТИЖИМ. 

Съвсем друго нещо е реален разход от всекидневна експлоатация. 

Този разход е далече от реален, без да се обяснява за последиците от 'фабричната' уредба. 

ФАБРИЧНА метанова уредба има на фиат добло, на фиат панда, на шкода октавия, на опел зафира, на вовло в70 и много други,  но никога не е имало и няма как да им на фиат стило.

 

Ако толкова някой има желание да се коментира - направете отделна тема и ще се включа там.

 

.... иначе съм готов да сложа около 1000 лв за да докажа твърденията си за технологичното чудо което се продава тук, но не те познавам лично и няма как да ти имам доверие.

Link to comment
Share on other sites

Разходът от 4.1кг. е постижим. Тук се говори за килограми, не за литри. Като гледам бензиновият разход, метан до 4.5кг., не повече.

Link to comment
Share on other sites

Тъй и тъй се заформи дискусия, да кажа и аз мнение.

Карам на метан от години. Бутилката събира около 13-14кг, в зависимост. Това прави 20-25 лв някъде. С тях мога да мина около 280-290км при не много студено време, като макс. Градско естествено е по-малко, 220-240 км. Да уточня, че даже не става въпрос за инжекцион. При инжекцион предполагам бих минал над 300км спокойно.

Определено е много осезаема разликата в парите спрямо бензин.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...