Jump to content
BulForum.com

Нашествието на хлебарките


head_up

Recommended Posts

Предполагам доста хора си имат този проблем Имам си домашни любимци - мисля, че са в десетки хиляди, да не кажа стотици. Живея в блок, 14 етажа, много входове, мазета, тавани... Голямо нещо. Пръска се от време на време - веднъж поне годишно, но не всички във входа позволяват, а и дори в този вход да е ок, от съседния идват роднините на хлебарките и си основават нова колония за дни до седмица. По принцип се бяхме договорили с гадинките да сме в добри отношения - те си ровят кротичко в боклука и си лазят зад корниза и тръбите на парното - пък аз няма да ги бия с чехъл... много. Обаче те нарушиха договорката - такъв ужас настана, че и в спалнята вече си пъплят. Като китайците са, честно! Седя си на компютъра и една се появява на монитора отгоре и ми маха, други лежерно се разхождат по стената. Поглеждам ръба на секцията - правят си седянка. Отварям чекмедже - манифестация! Оставям кофичка кисло мляко на бюрото - не минава и минута и от някъде дотичват 3-4-5, ама буквално озверели от глад тичат и ми налазват кофичката! Хванах се за главата...Оставете другото, но открих, че явно стават и канибали, може би заради липсата на храна по принцип в тази стая - утрепах една малка, новородена почти и другата, с която се движеха я налази и ръфа в продължение на няколко минути?!?? Още малко ще дойдат да ми дърпат завивката, че им трябва. Някой гледал ли е "Апартамента на Джо"? Ако продължават така нещата догодина това очаквам да ми се случи... И не ходят в тоалетната или банята или пералнята... Кухнята е техния рай! Добре не са се научили да си отварят хладилника... 'ма с дружни усилия могат и целия да го отнесат.

Пръскам локално с някоя от всичките парфюмерии за хлебарки - на сутринта има няколко стотин умрели. Вечерта идват нови, безкраен поток са, добре организирани и гладни. Страшно е... Чувал съм, че котка помага, но първо това не е вариант в моя случай, колкото и да обичам животните, второ - тая котка ще стане разногледа или ще умре от преяждане с хлебарки, ако се навие да ги дъвче. Отровата, както в онзи виц - рисуват си с нея кротко в ъгъла. Не отразяват никого, докато не ги настъпиш. Замислих се, дали няма някоя джаджа да помага с нещо, примерно звук, което им пречи? Нещо като в темата на колегата за мишките? Там проблема би бил по-лесен за решаване с животно - класика - но какъв е естествения враг на хлебарките?! 

Link to comment
Share on other sites

Защо си мислиш, че само защото е написано с някаква доза хумор и се майтапя? Ми не, наистина от Nanko ми хрумна, че щом някой е направил устройство за мишки, сигурно има и нещо за хлебарки, пък аз си имам проблем с тях. Голям проблем...

И защо ли ми се струва, че вървиш наред по темите и тролиш ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...