Jump to content
BulForum.com

Странен рестарт, без никакъв лог...


blq_blq_m

Recommended Posts

Здравейте, колеги!
Имам малък проблем с нов лаптоп - ACER E1-522.. Лошото е, че се занимавам с музика и един такъв рестарт, какъвто се случва, може да ми коства много..

Сега ще скъся кръга, за да улесня всички и да избегнем излишните въпроси.

Лаптопът е нов, на 4-5 месеца - от 1 седмица започна да прави странен рестарт..
Това, че е нов, поне за мен изключва проблем с температурите, а и си работи добре, направо хвърчи..
Не видях поне аз BSOD... Екрана става черен, горе в ляво се появява чертичката мига няколко пъти и ре-буутва.
Свалих си WhoCrashed, стартирах я след краша и не откри никакви грешки..
Не съм на батерия, на зарядно съм - още не съм пробвал какво ще стане с батерия, дали ако е токаджийски проблем, тя ще спаси положението - от сега нататък ще пробвам и ще пиша, чакам да рестартне отново и след това да я сложа.
Изключил съм Automatic System Restart.. Което още повече ме хвърли в тъча..
Операционната е Windows 7 Home Edition, последните ъпдейти ги слагам когато преинсталирам, след което ги изключвам до следваща преинсталация - но не мисля, че е от тях..

Не е свързано и със зарядното, понеже ако прекъсваше, щеше да Shut Down-е, не да ребуутва... 

Досега не съм забелязал след рестарт, да го прави отново - т.е. прави го веднъж и повече не.. поне не се е случвало...

Какво го кара да се рестартира? Дайте идеи, трябва да открия косура.. Не искам да преинсталирам пак, да качвам всичко, ако няма да се оправи.. frown.gif


Ето снимка на крашовете от EVENT VIEWER-а .. 

 

Точно последните три дни, сутрин, след като цяла нощ е бил изключен ги прави тия филми..

 

http://prikachi.com/images.php?images/439/7450439e.jpg

Link to comment
Share on other sites

Виж колко аудио драйвъри имаш, ако са повече от два, спри останалите и остави само един.

AVG има ли инсталирано, разни PC tools? Махай всичкото шкарто...

В краен случай, ако не е проблем с драйвър или програма, направи тестове на твърдия диск и рамта.

Link to comment
Share on other sites

Аудио драйвъри си имам тези, които са за Windows, ASIO4ALL - които се ползват задължително за потребители на ОС, различна от тази на MAC, и инсталирани отделни за външна звукова карта /те се активират само когато тя е пусната/...

 

Досега не е правило проблем нито на този, нито на стария лаптоп.. Имам AVG, което си работи отлично, CCLEANER, който пускам чат пат да поразчисти...

 

Силно се съмнявам да е от това, отделно, лаптопът е строго конфигуриран да работи само като музикално у-во /ако мога така да кажа/...

 

Изключени са вссякакви излишни у-ва от DEVICE MANAGER, нямам излишен софтуер... 

 

Другаде е проблемът :( ...

 

Сега се сещам, че преди 2 седмици от голяма буря, прекарах 2 токови удара.. Но те да окажат ефект чак след седмица? Дали е възможно?

Link to comment
Share on other sites

Ако имаш батерия и я ползваш, а не я държиш за нова, пробвай да го оставиш вечерта да се зареди, сутринта, преди да го включиш, го махни от зарядно и наблюдавай. Малко вероятно е, според мен, да се окаже захранване, но знае ли човек. По-скоро си мисля, че е софтуерна боза, още повече като казваш, че го прави по веднъж и после няма проблем. Изниква ми и един въпрос - въпросният рестарт губи ли работата, която си започнал или я запазва? Тоест имаш ли загуба на инфо при този рестарт или преди това си записва всичко и после рестартира? Ако имаш друг хард за лаптоп го сложи и му метни една чиста инсталация, без да спираш никакви процеси и дивайси.

 

Още нещо - провери ли за нещо странно в сървисите за стартиране? Да има някой непознат за теб?

Link to comment
Share on other sites

Скромно мнение, но Windows-a оригинален ли е ? Защото имах подобен проблем с кракнат windows 7 докато си работи се рестартираше на чертичката в горния ляв ъгъл, докато една сутрин запали и си стоеше с чертичката в левия ъгъл и не влизаше в windows-a, след което сложих windows-a и го фикснах от там и заработи на ново, моето мнение е да си сложиш друг уин ако си с оригинален направо си го преинсталирай.

Link to comment
Share on other sites

@ Lucky Luciano - Утре ще пробвам с батерията, понеже чаках днес, да се ресетне пак, но не го направи.. Работата, която съм започнал няма как да не бъде изгубена - програми като Traktor DJ, Ableton Live!, Photoshop изискват да си SAVE-неш работата.. CHROME ми пази страниците, но той ги пази винаги, когато не излезна правилно. За процесите не съм сигурен - сега ги гледам, няма нищо странно.. Замислям се, че откакто сложих преди седмица Mozilla Thunderbird и тогава взе да го прави това, но силно се съмнявам - прост имейл клиент, който прави връзка с даден сървър.. Не е той причината.. Няма как да сложа нов хард, понеже още съм в гаранция.. :)

 

@ КуРо - Windows-ът не е оригинален, но това никога не ми е правило проблем през годините - в момента сефте ползвам този HOME EDITION, тъй като просто ULTIMATE не ми трябва.. Но ето, че за първи път имам проблем.. Ще изчакам още ден-два, и май ще сложа другия Windows.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...