Jump to content
BulForum.com

топлоизолация на панелно жилище

Recommended Posts

Здравейте, решил съм да правя топлоизолация на панелно жилище в гр. Варна.

Искам да ме посъветвате какви материали от средния ценови клас да използвам и къде във Варна мога да ги закупя най-евтино. За топлоизолационен материал съм избрал 10 см стиропор или 7 см неопор. Относно марка Ангро не съм чувал нищо хубаво и не желая да ползвам техни продукти.

Изолацията ще се прави по алпийски метод.

Ето и списък на това, което ще ми трябва (надявам се да не пропусна нещо):

- топлоизолационни плоскости (стиропор или неопор)

- лепило за топлоизолационни плоскости

- дюбели

- стъклофибърна мрежа

- шпакловка

- профили за ъглите и за обръщането на прозорците

- мазилка - драскана

Благодаря предварително за съветите!  :))

Аз работя основно с продукти на АНГРО и нямам никакви проблеми. Разбира се не са ултра качество, но затова са и най-евтини. Както и поради причината, че АНГРО са производител. Във Варна нямате големи студове и положението ви в това отношение е по-изгодно. Внимавай какъв материал взимаш, за да не го завариш след няколко години прегорял от слънцето изпод мазилката и ронещ се.  

Освен АНГРО, може да погледнеш и в ПОЛАРИС ПРОДУКТ. Сравни обаче цените да видиш разликата. Сам ще прецениш кое е по-добре. 

А дали мога да се доверя на майсторите, които предлагат да работят с техни материали Ангро или е по-добре аз да си закупя всичко?

Майсторите вече са обширна тема. Ние ползваме определени хора по нашите обекти. Нищо общо с доставчиците на материали. За Варна нямам възможност да те консултирам. 

On 7/10/2013 at 7:26 PM, RaptoR said:

Майсторите вече са обширна тема. Ние ползваме определени хора по нашите обекти. Нищо общо с доставчиците на материали. За Варна нямам възможност да те консултирам. 

Как да нямаш ?! Отивам във Варна и правя на човека изолацията! Мога да го консултирам на място и за материала...7см. Neopor е перфектно, стига да е от BASF !

• 1 month later...

Бих ви посъветвал да се замислите и за покупката на добра дограма. Дали тя ще бъде алуминиева или ПВЦ вие решавате. Материалите така както чета ги знаете, а колегите от форума са ви дали допълнителни идеи. Ако имате нужда от помощ за остъкляването и вратите можете да я намерите в ***************** поне така постъпих аз. Обърнете внимание на видовете стъклопакети, които ще свидетелстват за по-добрата топлоизолация. Фасадната изолзация поврете на опитни алпинисти от професионални фирма а не на шанаджий. Ще ме прощавате за грешките но пиша с разбита клавиатура. Дано да съм бил полезен и ако имате още въпроси моля питайте.

On 9/8/2013 at 8:11 PM, mira84 said:

Фасадната изолзация поврете на опитни алпинисти от професионални фирма а не на шанаджий. 

Що е шанаджия, че аз май съм такъв...ама не знам какво е?! Ама като знам как от професионалната фирма ви идва един професионалист...издокаран като на сгоден циганин брат му и ви прави консултацията и договора и после виждаш през джама как едни мангусти ти правят изолацията и затваряш яко да не ти се вмирише "изолираното" жилище  :sad1:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...