Jump to content
BulForum.com

Прегряване+изключване на PC


L1v3ruS

Recommended Posts

Нещо ми се се изключва компа като го натваря с игра или конвертиране на филм.Като спре пускам веднага в биоса да видя кви градуси са хавите: системата-50,на процесора 75.Смених пастата на процесора,смених 2 вентилатора на процесора и пак си грее яко.Вчера ми направи впечатление че вентилаторчето на видео-то не върти постоянно,може ли оттам да идва проблема ? 

Link to comment
Share on other sites

Интересното е че като махна страничния капак на компа,пак грее яко (следя температурите с една програмка Speed Fan),но пък не се гаси...

Link to comment
Share on other sites

Така и така гусин Мидекс бе така добър да ти направи темата :), да напиша какво да правиш, пък ти после ще си опишеш щайгата, защото и това е от значение. Температурите не знам с коя програма ги следиш, но за цялата система ти препоръчвам АИДА64. После започваш да товариш системата част по част, за да видиш дали отнякъде ще изписка. За картата - Furmark + всякакви 3dmarks, за които се сетиш. Друга програма, която ползвам аз е - GPUtool. За процесора - prime95, като там ще видиш няколкото опции, които товарят изцяло процесора или рам и процесор, и т.н. За паметта като цяло е хубаво да пуснеш и един memtest.

Направи ги тези неща първо, кажи какво е станало и после ще го мислим пак :).

Link to comment
Share on other sites

Добре,благодаря :) Само да вметна,правих memtesta-a,пак се изключи с капака,без капак-си го изкара теста докрай.

Link to comment
Share on other sites

Guest Rumbata

Може радиаторчето да не опира плътно в процесора. Най-лесно си личи по отпечатъка на термо пастата.

Link to comment
Share on other sites

Ще го погледна и това Румба,благодаря.Иначе вентилаторчето на видео-то постоянно ли трябва да се върти ? 

Link to comment
Share on other sites

Иначе вентилаторчето на видео-то постоянно ли трябва да се върти ?

Като за начало си кажи системата каква ти е.

 

Така и не каза нещо по-конкретно за компютъра, че да ти дадем по-точни съвети....

Иначе така без да си казал с каква видеокарта си - на голяма част от видеокартите (по-старите) вентилаторите им се въртят нонстоп на максимум ; друга част следят температурата и засилват оборотите, подобно на вентилаторите на процесорите...не знаем при теб как е точно...

Link to comment
Share on other sites

Така и не каза нещо по-конкретно за компютъра, че да ти дадем по-точни съвети....

Иначе така без да си казал с каква видеокарта си - на голяма част от видеокартите вентилаторите им се въртят нонстоп на максимум ; друга част следят температурата и засилват оборотите, подобно на тези на процесорите...не знаем при теб как е точно...

Сори,нямам време да седна точно на това компче,за да извадя конфигурацията.Иначе картата я помня,модела е този.Значи това трябва да е проблема,вента на нея не работи винаги.Явно или трябва да е на макс или да намаля,но да върти винаги.По памет процесора е с 2 ядра, на АМД. Системата е чиста,захранването работи със сигурност.Няма раздути кондензатори никъде.Пастата на процесора ми я сменяха наскоро,уж с хубава и при познат,който знае за какво иде реч.Това което каза Румбата,за прилепването явно няма да е ,защото проблема беше и преди да се смени пастата.

Link to comment
Share on other sites

При този модел, вентилатора върти постоянно, като при натоварване увеличава оборотите....

А такааа,да го сменям ли значи,или нещо проблема ще от управлението на самия вент от картата ?

Link to comment
Share on other sites

Ако е в гаранция е ясно.Смяна на самия вент. не се знае дали би помогнала.Може да е от управлението...А там става сложно.

Можеш да пробваш вентилатора дали работи, като му подадеш напрежение от друго място.Той трябва да е на конектор към картата.

Link to comment
Share on other sites

Отдавна не е в гаранция,компа е 5-6 години.Вентилатора работи,ама когато си иска.Бях свалил една програмка(Speed Fan).С нея гледах температурите,но има едни хавици на които като му сложа 100% като стойност и вента на картата почва да върти веднага и нонстоп.

Link to comment
Share on other sites

Ново 20:

Здрасти. За начало - тази карта се препоръчва да се използва с 450-ватово захранване, за справка виж тук: http://www.sapphiret...sn=&lid=1&leg=0 , най-долу където пише System Requirements. За начало можеш да почнеш оттам, ако имаш възможност да пробваш някое 450-ватово захранване отнякъде.

Второ - казваш, че си с последни драйвери, ама отде ги свали - от сайта на АМД или от този на Sapphire? Защото специално за този модел бях чел преди време, че правел проблем с драйверите от сайта на АМD, щото е на AGP слот, а драйверите от сайта на АMD били оптимизирани за PCI-E и не поддържали AGP. Не знам до колко е вярно, малко налудничаво ми звучи, но за всеки случай, ако си с АМД драйвери, а не със Sapphire, дръпни си последния драйвер от сайта на Sapphire, ей тука ==>http://www.sapphiretech.com/presentation/downloads/download_index.aspx?psn=0006&lid=1 Ако го правиш обаче, преди това деинсталирай стария драйвър, почисти надлежно всичко от системата, включително и регистрите, рестартирай и тогаз инсталирай другия драйвер.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...