Jump to content
BulForum.com

Тример за трева ! ?


Recommended Posts

Здравейте. Искам да попитам някой работил ли е с тези чудеса на техниката.

Електрически тример за трева. Въпроса ми е главно дали по-евтините модели биха се справили с площ райграс около 20-25 квадрата. Четох доста противоречиви мнения, из доста стари теми по разни форуми но нищо конкретно. Не ми се дават пари за косачка, тъй като и най-евтините за ми скъпички. Гледах в метро имаше някакви с марки Еинхел или Акита по 30-40 лв. Нещо такова се търси.

Поздрави !

Link to comment
Share on other sites

Би трябвало да се справи. Аз ненавиждам всякакви електрически боклуци, дори само мисълта за влачещия се около мен кабел ме кара да настръхвам... Отделно безумната им немощ е пословична. Но за 20-на квадрата може и да се пребори. Има сега в промоция за по 20-на лева ако не са ги разграбили, Принципно тримерите се ползват там, където косачката не може да достигне - по разни ръбове, ъгли и т.н. Често се случва да ги ползват и за заместители на косачките, но това е грешно и само скъпа бензинова машина може да се справи. Имай предвид, че при тримерите имаш постоянен разход за корда, която ако не ползваш съобразително честичко се къса.

Link to comment
Share on other sites

Привет. Вчера взех едно тримерче от Метро. Най-евтиното. 18 кинта с 2 години гаранция, Немско производство. Окосихме си тревата за 10 мин. Справя се перектно, и кордата му е на касета, има корда за много много време.

Поздрави !

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Вземи си от дебелата корда. Имам два електрически тримера. Единият е хускварна. Пълна отврат, такива неща на ток трябва да спрат да произвеждат. Косачката обаче, на ток върви идеално, но кабелът си е проблем. Сега си харесах една бензинова на хускварна с три функции, но пише, че е на собствен ход. Ако няма възможност да си я бутам сам колкото си реша аз бързо, ще търся друг модел..

 

едит: сори, то било от май месец, ама миналата година :д

Link to comment
Share on other sites

Интересно какво ти пречи самоходната косачка - идеални са. Никакво усилие при работа. Аз лично ненавиждам електрически уреди от този тип по принцип. 

Link to comment
Share on other sites

Оказа се, че можело и да се бута, не е задължително все със собствен ход да върви. А и то се регулира колко бързо, та пушка. Сдобих се вече и с хубава косачка. Край на губенето на време и хабене на нерви. Остана моторния тример, да може около храстите да кося, че с ножицата лудите ме хващат. Толкова време кво съм се мъчил. Ще се родя сега. Заради тия машини се отказах от смяната на колата :д

Link to comment
Share on other sites

Радвам се, че има и други ентусиасти като мене...  :grin:

 

Сега отдели някой бон и за поливна система и си готов да слугуваш качествено на двора хахаха

Link to comment
Share on other sites

:)
Градината съм си я направил с капково, там си реших проблема с поливането и компанията от комари лятото.
За райграса обаче, вече е малко късно - трябва да разкопавам всичко, за да монтирам тръби и разпръскватели. Карам засега с разпръсквателите на гардена. С 2-3 премествания, добре се справят за сега, с площта, която имам.

Общо взето за поливането не е толкова голямо капиталовложението, освен ако не се прави всичко автоматично с нагласяне на зони за поливане на определено време.

 

Да имаше откъде да си купя и една кофа с калинки, да не се налага да пръскам за въшки, щеше да е супер :)

Link to comment
Share on other sites

Баща ми взе преди 1-2 седмици някво бензиново китайче с корта и диск и може да се закача едно приспособление за рязане на клони.Та онзи ден я пробвах,но си има цака ;) С времето ще й свикна :P

 

едит:http://www.stihl.bg/podhodyashtata-tehnika-na-kosene-pri-rabota-na-razlichni-tereni.aspx как се коси точно,ако не знаете като мен ;) 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...