Jump to content
BulForum.com

Joomla site


AssassiN

Recommended Posts

Не знам къде да я сложа тая тема, затова я пускам тук, ако трябва я местете!

 

Интересува ме, колко точно е трудно да си пусна сам един сайт. Нашия фирмения е на Joomla, и доста неща си ги администрирам сам. Ясно ми е, че това далеч не е всичко. Въпроса ми по-скоро е, ако имам един темплейт за сайт, платя си домейн и ползвам на joomla-bg безплатния хостинг първоначално, ще мога ли да си понаправя нещо от вкъщи?

Имам добри познания по графичната част - Photoshop, Illustrator, и като цяло добра компютърна култура, но ще мога ли да си направя сайта, без да плащам на някой, ако чета гайдове?

Link to comment
Share on other sites

А защо не пробваш на безплатен хост или на собствения си компютър, преди да си купуваш хостинг/домейн? Ние как да знаем какво можеш и какво не?

Link to comment
Share on other sites

Нищо не мога, но и сайта няма да е кой-знае какво. Хубав дизайн и галерии със снимки на продукти. Като за начало поне, ще е само това.

А какъв е проблема да купя домейна? Искам да звучи представително. Superhosting ми го предлагат за под 60 лв за година.

Link to comment
Share on other sites

Joomla е известна с това, че се инсталира за час и се персонализира за 3 седмици. Повечето сайтове изградени върху joomla не са доизпипани, може би защото програмистите са некадърни. При положение, че не разбираш особено много разгледай темата, която си си харесал и ако те устройват общо взето базовите истории ще ти върши добра работа. Особено щом искаш основно галерийка и т.н.

 

 

Не съм сигурен дали wordpress няма да ти свърши по-добра работа. Доста по-лек е, доста повече plug-ins, widgets и документация има :)

 

Аз лично нямам опит с joomla, доверих се на по-опитни от мен програмисти, които ми казаха "не се занимавай с глупости" :D Но при положение, че ти няма да я надграждаш със собствен код и т.н. би трябвало да ти свърши работа. И все пак хвърли едно око на wordpress, доста по-friendly е от joomla.

 

Успех :)

Link to comment
Share on other sites

Мога да ти предложа услугите си за направата на WordPress сайт като цената ще бъде по-скоро символична и все пак в рамките на разумното

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...