Jump to content
BulForum.com

slick

Members
 • Content Count

  619
 • Joined

About slick

 • Rank
  Plovdiv

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Plovdiv

Recent Profile Visitors

842 profile views
 1. https://www.pcgamesn.com/ssd-nand-price-rise-40-percent-2020
 2. Сега е време да се купуват ССД и РАМ памет. Цените тази година ще вървят стремглаво нагоре.
 3. Проблемът, който описваш идва от това, че bluetooth и b/g/n мрежите работят на една и съща чистота - на или около 2.4GHz. Освен тях, на 2.4GHz работят и всички мрежи в близост до товята, както и много други уреди като микровълнови, безжични телефони, wireless камери за наблююдение и други, които водят до силно смущение на сигнала, от което най-вероятно води и до downgrade на цялата ти мрежа. Ако всички устройства работят нормално на 300Мбит и се вържеш с вкл. bluetooth устройство, което е в колизия с останалите участници в 2.4 към на 300мбит мрежата, то тя може да падне и на 1Мбит. За съжаление, безжичната ти мрежа е толкова бърза, колкото е най-слабият й ползвател. Т.е. ако 5 клиента се връзват отлично на 300Мбит, а само един на 24 или дори 1Мбит - всички останали закачени устройства автоматично им се даунгрейдва скоростта на 1Мбит. При теб вероятно проблемът идва оттам, че на телефоните УИФИ и Блутоот чиповете са един до друг и си пречат по 2.4GHz-та честота. Без реални тестове и анализи, горното е само хипотеза. Можеш да пробваш ъпгрейд на фирмуера. Доколкото виждам, този рутер има поддръжка и на Openwrt. Пробвай и с него. Най-сигурният вариант - ъпгрейд на рутера и УИФИ клиентите с АС или ако имаш средства, най-добре вече с AX (wifi6) рутер, с което проблемите ще изчезнат и ще си WIFI-ready за години напред.
 4. Можеш да пробваш Zorin OS https://zorinos.com/download/#core с XFCE, който е с една идея по-лек от МАТЕ, според мен.
 5. какъв ЦПУ ще работи на това дъно санди или айви?
 6. Това дали те устройва: Модел: GA-B75N Мини АТХ - висок клас с всички портове. Второ и трето ген. процесори. вградено видео 24-pin connector 2х ЛАН 2х HDMI (+ DVI) 2x USB 3.0 7.1 audio MINI PCI-E + отделен PCIE стандартен (3.0) SATA 3.0 за ССД XMP за клокърска памет Това дъно го имам с i5-3470 + 8GB ram 1600. Имам и Gigabyte мини кутия за него - модел: GZ-S1BPS-000
 7. Поне 5 пъти съм сменял карта, нито веднъж не съм плащал. Влизаш в кой да е офис и заяваш, че картата е дефектирала, и че примерно губи обхват и че е проверено и с друг апарат и 100% е от нея. Просто им го декларираш и до там. Самата смяна става за по-малко от минута. А и сегашните карти са 3-в-1: нано, микро и стандартен размер. Последно сменях карта в а1 офиса на Мол Марково Тепе.
 8. Проблемът не е в картата, а в кофти 4г мрежата на а1. В Пловдив като цяло мрежата им е доста назад от вива и теленор. В София 4г на а1 е добра. Дори в метрото имам по-добър обхват отколкото в центъра на Пловдив. А разликата между 3г и 4г си е огромна и всеки, който е свикнал на истинско 4г ще намрази телефона си ако почне перманентно да ползва 3г. Ако идеш в а1 за смяна на картата, им кажи, че е дефектирала, а не че просто искаш да я смениш, защото ще ти вземат 10 кинта, ей така, за добър ден.
 9. Всеки мрънка без да провери и без да пита. Прав е продавачът да не си го иска. Ако toncho е купил този компютър от Steven, то закупеният процесор никога няма да тръгне, защото дъното поддържа САМО Sandy или т.н. второ поколение. Не следваше ли поне да провериш този момент?
 10. "Антенките" на рутера нямат нищо общо с обхвата. Изисикването е - каквото предава, такова и да примеа. T.e, ако рутерът е с '3 антенки' (3T3R). то и клиентът трябва да е с толкова за да усвои максимално конкретната технология. Въпросният рутер поддържа рипийтър, но реално няма смисъл от него. Вземи си един репийтър или по-евтин рутер с такава функция, Обхватът ще скочи с 60%+
 11. Оригинален от Dell, стабилизиран. 12v,3a със стандартна овална букса 5.5 на 2.5мм. -- 15лв Имам същия и от 14v ако ти трябва, отново марков същата цена.
 12. Айде, теориите за конспирации тръгнаха. В нормална борба за топката и загуба на равновесие Рамос и Салах падат и Слах си контузва ръката. Игра, която се играе с крака умишлино да контузиш ръка?????? Всеки гледа някви си дреболии и измислни глупости и никой не отбелязва факта, че това е третият пореден финал (и купа) за Реал и четвърти за последните 5 години. Ако някой си мисли, че това е случайно или лесно да си смени лекарствата.
 13. Кво значи на "друг", той не е описал за кой сокет е. Не е янсо и дали има долна скоба за захващане?
 14. Маркова гигабайт кутия за 35лв: https://www.gigabyte.com/Chassis/GZ-M1#kf Идеална и за дълга геймърска карта. 35лв
×
×
 • Create New...