Jump to content
BulForum.com

shoplifters


HEKTIK

Recommended Posts

Пробвали ли сте?Понякога си мисля,че тръпката е по-голяма от тръпката при rollercoaster или бънджи.Друг път си мисля,че границата междy shoplifting-а и клептоманията е тънка...

Моите завоевания са малки:лак за нокти,който не ползвам(от Бонжур),мокри кърпички(на морето),Орбит(зелен,мисля)...и сега малко по-големите неща-един диск Best of 80s(от една сергия в Несебър) и една дрънкулка за врата,на която имаше знака на Металика.Все неща ненужни :D Какви мислите вие по тази теми и има ли с какво да се "похвалите"???

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 70
  • Created
  • Last Reply

с нищо повече от теб не мога да се похваля дъвки, бонбони като малък и такива неща пък и не ми се отдава особено

Link to comment
Share on other sites

в българия няма шоплифтиг,просто 70% от магазините са някфи малки,а тоя вид 'спорт' се практикува на запад в големите магазини :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

ами аз лично не одобрявам ... подобни неща по простота причина, че евентуалната липса се покрива от самия продавач, а не от собственика .. иначе за усещането ... да бива си го ... аз като свъбна малко ме обхваща мания да зуля разни работи .. и си ги прибирам по джобовете. ама после ги връщам де !!! НЕ Е ХУБАВО ДА СЕ КРАДЕ !!! краждата .... особено на напълно безмислени предмети .. е пълен кенеф ... и не те отличава много от джанките дето зулят от приятелите си за да си купят "лайна".

Лично за мен .. туй шоплифтинга е няква .. богаташка .. измислича щото ги има всякакви дето ако те хванат .. и ще ти чупят главата преди да са извикали .. полиция ...

ти крадеш ли чаши от заведенията ???

Link to comment
Share on other sites

Мба, нямало в България...

Като бях средношколник твърде често си задигах книги от книжарниците - и не само аз, цялата групичка с това се занимавахме... А също така и плочи - тогава имаше грамофони все още широко в употреба и доста записи на западни групи само така се намираха (Пинк Флойд, Скорпиънс...).

Днес също отвреме на време излизам от книжариците с по някоя книга, забравяйки да мина през касата... Но все по-рядко. Просто рядко издават хубави книги, такива дето си струва човек да открадне... Повечето си ги плащам - не залужават специално отношение.

 

oib, не знам богаташка измислица ли е или не е. Шоплифтинг е нова дума. За мен си е просто задигане. И мога смело да твърдя, че ако не се снабдявах навремето с литература по този начин - днес щях да съм значително по-тъп от колкото съм. Никога не съм живял в такъв лукс, че да разполагам с пари за всички книги, които си е струвало да прочета. Днес вече е по-различно положението, но все още книгите не са на предно място в бюджета ми - не съм си надвил на масрафа до там, както казва народа.

Link to comment
Share on other sites

Trapka ima,da :D .Ama i boi :angry: .Ima i dosieta :cry .A az si imam kolekciq ot 4a6i za tekila i pepelnik ot Kaligula. :P

 

Izvinqvam se za 6liokavicata :sick

Link to comment
Share on other sites

Подложка за мишка от Панаира, купа за лед и щипки от Скорпиото (никога не ползвна), дребни нища за ядене от супера.....ни го спортувам този спорт активно обаче ;)

Link to comment
Share on other sites

Не съм 'шоплифтвал'. Ако се брои скууллифтинг, изнасял съм 2-3 флопита, два харда, 3-4 платки РАМ, ИДЕ-кабели, 1-2 CPU-та (386, 486). Всичко това от стари разбити/ изгоряли конфигурации! Да не си помислите че от работещи компютри. Нещата ги ползвам за украса (РАМ-а за ключодържатели).

Но тръпката е реална - да носиш компютърна кутия посред залата и да се надяваш, че даскалката няма да види.. :wir :punk

Link to comment
Share on other sites

Не съм шоплифтвал нищичко през живота си въпреки че доста пъти съм бил на косъм да го направя. Явно здравия разум и моралът са надделявали всеки път. :)

Link to comment
Share on other sites

/офтопик-Това за книгите по-горе е абсолютно така.Голяма мъка ми е когато не мога да си позволя някоя книга...Даже е трагедия :cry

Link to comment
Share on other sites

Вие не сте добре :angry: И сте горди че крадете?Боже мили докъде я докарахме ... Преди да гепите нещо следващия път си помислете кой плаща откраднатото от вас ;) Продавача ето кой!!!Когато му се разминават отчетите за стоките,кой покрива разликата - той!!!Много му пука на собственика че не е гледал продавача кой какво му краде,важното е собственика да си получи парите!!!А както знаете продавачите не получават много пари(около 200 лв макс) и ако вие(предполагам че не само вие) му откраднете стока за 20-30 лв ,с каква заплата ще се върне този продавач, мили мои в къщи?Нима няма семейство или пък деца да храни че така да му взимате хляба?

 

Преди да откраднете ,моля поставете се на чуждото място!!!

Link to comment
Share on other sites

Мда. Засрамих се. Благодаря Ви, че ми показахте правия път от който бях кривнал, господа праведници. Не се притеснявайте - за вас е рая, пък аз ще си отида право в ада.

Link to comment
Share on other sites

Намирам го за тъпо, дори и да има тръпка и да вдига адреналина и други такива глупости. Ми то си е жива кражба. И това, че някой го наричат по чуждоземски "shoplifting" съвсем не смекчава обстоятелството, че практикувайки го по един или друг начин, си си просто крадец.

 

И HEKTIK поне да беше използвала нещата, които си си "взела", така и така си го направила, поне да си е струвало ... , а то твойто си е било както казват "от любов към спорта."

 

Между другото - за лака за нокти от Бонжур. Стана ми още по-гадно защото хората работещи там са ми колеги...

 

Като заключение-не одобрявам каквато и да било, от който и да било, когато и да било кражба.

Link to comment
Share on other sites

Какво за кражбата, викате? Хм... Прав си - че практикувайки го по един или друг начин, си си просто крадец.

Хайде сега всички, в редичка, един по един, тези дето така искренно се възмутихте от кражбата и крадците - да се засилите да си платите операционната система, софтуера, игрите, филмите и музиката, които ползвате без да сте платили за тях. Моля, поставете се на чуждото място - тези артисти, музиканти и програмисти и те семейства имат, и те бял хляб трябва да ядат!

 

Чакам коментари по въпроса. Големите думи лесно се говорят. Делата обаче са което остава и по което се съди. Аз поне си признавам. Вие? Лицемерничим нещо. Имаме си две истини май. Една - за другите, и една - когато става дума за нас... Ама не е хубаво така. Хич.

Link to comment
Share on other sites

Хех, ov3rm4n, софтуера дето го ползваме да не е 5-6 лева?

 

А и ти не се притеснявай за програмистите, те си взимат това, което им се полага. Сравнението въобще не е подходящо. Не е като да получаваш 200лв заплата и някой да ти открадне 25% от тях...

Link to comment
Share on other sites

Аз нищо не сравнявам, брат ми. Дали говорим за 6 лева или за 25% от 200лв. - кражбата е кражба. Питай възмутените, писали по нагоре в темата - те ще ти кажат, че е така. Това, че е 300USD ли ти дава право да го откраднеш? И как става тая работа? Щом е скъпо - мога и съм прав да си го открадна. Ама ако е евтино - ааааа - сакън, това е грях! Странна логика. Много странна. Или крадеш, или не крадеш. Средно положение не виждам. Не може да си малко бременен, нали? Като те отвращава кражбата - не кради. Ама май това, че кражбата не е хубаво нещо, не те спира да си точиш мр3-ките от нета? Да си цъкаш играта, която не си платил? Вашата работа ми прилича на руския виц за онзи дето попълвал анкетна карта за работа. И на въпроса "Пиете ли?" отговорил - "Пия, но с отвращение...". И вие така - крада, ама с отвращение. Смешно. Наистина виц.

Link to comment
Share on other sites

При нас е по-скоро като при Робин Худ, крадем от богатите, за да помагаме на бедните, а при вас как е? Крадете от бедните, не мога да ви разбера. Но няма значение и аз работа в магазин, но когато хвана някой като вас, със сихурност няма да викна полиция...

Link to comment
Share on other sites

Ето това с Робин Худ вече наистина е виц. Вие крадете, но благородно! А ние - по селски.

Добре - извинявай! Щом крадеш, за да помагаш - не си крадец. Взимам си думите назад. Дай да уточним само как трябва да се нарича това, след като се оказва, че не е кражба. Идеи? Аз не се сещам нещо. Ако не е кражба - то какво е? Не усещаш ли, че щом си в същата позиция - съвсем не си в позиция да ми четеш морал?

Link to comment
Share on other sites

Откраднах си джапанки от една сергия на морето, щото мойте са бяха скъсали :tongue

То не е много за хвалене де, ма се пак такава е темата :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Айде,стига глупости-Робин Худ хахахаха.Вие луди ли сте?И не с тези драматични истории за продавачите,дето хранели семейства.Проза.Не ми пука,честно,животът ми май е прекалено кратък,Робин.Кражби,лъжи,измами,наркотици.Позор!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...