Jump to content
BulForum.com

Metabo UHE 26 Multi


Recommended Posts

Здравейте,

искам да отворя един въпрос относно този хубав инструмент, не знам дали точно тук е място за тази тема ама понеже е за строителство и няма къде другаде да я сложа най вероятно тук ще си остане.

 

Та бих желал да питам по-опитните колеги, които са се занимавали с къртене, пробиване и т.н. неща дали случайно знаят какви са всичките варианти и комбинации от двете врътки дето ги има инструмента, понеже производителя "лекичко" е поспестил описанието си за тях. В магазина ми обясниха съвсем на бързо като го купувах кое за какво е, ама то първо не може да се запомни и второ, че не е и пълно като информация.

 

Та става дума за врътките режим на работа (тази от ляво на перфоратора) и режим на оборотите (тази отгоре) страничната е по ясна от другата, но все пак каквото и да е разяснение и за двете ще е добре дошло. Интересува ме най вече всяка възможна комбинация от двете врътки за какво е най подходяща и ако има някой трик с кобинациите също ще е полезно да се знае.

 

Благодаря предварително на отзовалите се

Link to comment
Share on other sites

Колкото по-голям диаметър свредло използваш, толкова по-ниски обороти! Също така ако ще пробиваш през фаянс, теракот или гранитогрес, отново (докато преминеш през плочката) използваш ниски обороти и слаба сила на удара. В общи линии е това...

Link to comment
Share on other sites

Аз малко не му разбирам въпроса. Като я гледам тая машинка е слабичка, така че свредла над 14 не препоръчвам да се ползват ако иска да я ползва дълго време.

 

Единия реглаж е ясен - имаш пробиване, ударно пробиване и чук. Оборотите са по избор. Както ти е казал Галин, на по-дебели свредла ползвай малко по-ниски обороти, поне докато захапе. Ниски обороти са подходящи при започване на дупки, особено в по-фини материали, прецизни дупки в плочки и т.н. Влезе ли свредлото - оборотите на мах.

 

Link to comment
Share on other sites

Здравейте колеги,

благодаря за отзивчивостта. Относно въпроса ми - конкретно питам ако съм на пробиване коя от буквите на другата врътка за какво би ми била най полезна и т.н за останалите режими (къртене, пробиване с удар..). За здравината не знам до колко ще държи, принципно го дават като здрава машина дори и на по-големи сфредели. Ще се възползвам от съвета за ниските обороти.

 

Благодаря

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...