Jump to content
BulForum.com

Пловдив - новата столица

gogo03

Recommended Posts

Искрено се съмнявам да се премести столицата. Би струвало повече пари, отколкото построяване на водопровод до по-далечен водоизточник.

А за това, кой по големина град е, наистина ли ви пука? Какво, по-тъпи ли сме станало пловдивчани от това, че във Варна или Дупница има повече хора? Освен това под население се има в предвид постоянно пребиваващите в града хора. Туристите не влизат в тази бройка. Иначе е вярно, че през лятото Варна достига до милион души. Бил съм миналата година и през зимата и през лятото във Варна и мога да ви кажа, че през зимата като изключим морска градина, морето разбира се (и мадамата при която бях) Варна е тъп град.

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Хах! Според НСИ, Варна е с ~ 20 000 < Пловдив...зимата :)

Варна е страхотен град!

че то преди 5 години още Варна е задминала Пловдив по население. Само лятото толкова туристи ходят...Ама Пловдив си е Пловдив, никъде нямат тепета и цигани като нашите

To4no taka.Plovdiv si e super grad oba4e nqma nisto obshto s sofiq.Tama sa

повечето БГ градове са на светлинни години от Пловдив, както Пловдив е на светлинни години от София

Mnogo vqrno :cry

Dano da stane po gotino grad4eto :rolleyes:

То населението си е население, а икономиката на градовете? Варна е на светлинни години от нас - лично аз не я обичам много, но е факт.

Варна наистина е много готин град... ако не обикаляш крайните квартали :) техните са супер забавни като наще... пробвайте меден рудник... след 8 вечерта :)

Пък Пловдив - столица... лично аз.... не мерси!!! прекалено много хора, прекалено много коли... а на плд улиците са толкова недъгави... в софия дето имат улици като слънце пак е супер ужасен транспортът... Пловдив си е Пловдив... нека стане по-готин... ама столица :sick

unufrii said:
Варна наистина е много готин град... ако не обикаляш крайните квартали :) техните са супер забавни като наще... пробвайте меден рудник... след 8 вечерта :)

Пък Пловдив - столица... лично аз.... не мерси!!! прекалено много хора, прекалено много коли... а на плд улиците са толкова недъгави... в софия дето имат улици като слънце пак е супер ужасен транспортът... Пловдив си е Пловдив... нека стане по-готин... ама столица  :sick

Офтопик:

Хм, Меден рудник не е ли в Бургас!?

Риторичен въпрос де, ужасен квартал!

EDIT:

Xaxaxaxa, във Варна има повече хотели, отколкото тука барчета :)

По развитие Пловдив = Бургас < Варна.....:)

accel said:
Офтопик:

Хм, Меден рудник не е ли в Бургас!?

Риторичен въпрос де, ужасен квартал!

Съвсем вярно... аз ги бъркам двата "щата" :P но и във Варна обикалях миналото лято някви ужасни места... обаче по в центъра... през лятото... няма такъв град... разцепихме се с другарчетата... пък Пловдив през лятото... само дето не се търкалят изсъхнали бурени... и не вият койоти разни...

Аз съм от Пазарджик ,но все пак прочетох темата и на някой места ме изби на смях.Хора вие найстина ли вярвате ,че е възможно да се премести столица на държава само заради някакъв язовир ,а и 20 години са страшно много време ,не се знае какво ще се случи до тогава.Иначе видях някой хора им е Кофти ,че Пловдив (може би) не бил вече номер 2 по-брой жители ,И какво значение има това си викам аз ,това ли прави един град хубав ??

snatch said:
Хаха смешно наистина сещам се за едно нещо:

Пловдив на три морета!Шопите вън от България! :lol:

Ми да де те шопите са вън от БГ - в София :)

Прекалено хубаво, за да е истина :) А и от друга страна, ако Пловдив стане столица има голяма вероятност да заприлича на София...Като имам предвид колко много ние пловдивчаните обичаме София - по-добре си ни е така :) Може да не сме столица, но сме най-хубавия град в България :)))

Няма нужда Пловдив да е слолица за да стане по-голям, по-богат и още по-хубав град. Знаете ли, че Пловдивска община е най-малката в България? Да това го каза един пич от ВМРО по телевизия Европа.. Знаете ли колко много сериозни инвеститори искат да инвестират в града, но няма каде.. няма свободни места за построяването на нови индустриални зони. Тогава какво трябва да се направи, ами близките села и прилежащите им територии трябва да станат част от Пловдивска община, да се свържат с града там да се строят индустриални зони да се откриват работни места да се наливат пари в града и така.. Например в половината София представлява такива квартали, създадени по този начин. А и много от тези села вече са неофициални квартали, гратският транспорт ходи там, маршрутки и тн..

Горе долу това му трябва на града, инвестиции, работни места, изобщо пари и възможности, а не да става столица. Ако не сте ходили скоро в София идете и вижте на какво прилича..

Например Севлиево е едно много малко градче, но по стандарт на живот е номер едно в България, защото има няколко много големи инвеститори и средната заплата за там е 500-600лева, а много хора взимат двойно тройно ;)

Съгласен съм с теб,че на Пловдив му трябват повече инвеститори не ни трябва да става столица защото всичките боклуци ще дойдад тук при нас в най-хубавия град в България-Пловдив.Само вижте престъпноста в София за какво ни е тя тук да гледаме как някакви измислени гангстери :gangstah: се стрелят по улиците ни,по добре сме си така както сме сега.Пловдив :love

FrAgMaKeR това, което обясни с не знам колко си реда можеше да го кажеш с една думичка - агломерация. София е агломерация...

Силно препоръчвам тази безкрайно безсмислена тема да се изтрие.

Пловдив няма да е столица в близкото бъдеще освен ако не настъпи някакъв тотален катаклизъм, за какъвто възможен аз не се сещам.

Нито водата на София ще свърши - просто тази глупост не подлежи на коментар - нито някой ще премести всички централни държавни учреждения и администрацията в Пловдив /само помислете какво би струвало това?!?/

Повече няма да коментирам, че сивушко ми се усмихва "in a new window" и си мисля че добре ще стои в тази тема

И не бойте се Пловдив ще си остане най-красив в България, по-добре ни е така.

Като човек живял 20 години в София едно ще ви кажа - тази простотия, мръсотия и какафония НЕ НИ ТРЯБВА в Пловдив

Naistina Plovdiv si e mnogo po-dobre taka, ot kolkoto da stane stolica. Za kwo ni e da stawa stolica? Da ima powe4e mrasotiq i prostotiq ili za da moje da kazwam kat Shoparite: "Iiiiii ma wii ot pruwinciitiq.". Taka si e super :D. PLOVDIV RULZ :punk .

AWE KVO DA KAJA ZA TOWA!!!MISLQ 4E E HUBAVO DA SME STOLICA,OBA4E DARJAVATA DA SE RAZDELI NA GUBERNII KATO V RUSIA ILI NA SHTATI KATO V USA,I TOGAWA PLOVDIV 6TE E STOLICA NA PLOVDIV STATE!!!I TOVA 6TE BUDE NAJ-HUBAVIA SHTAT:):):)

jonnnito said:
AWE KVO DA KAJA ZA TOWA!!!MISLQ 4E E HUBAVO DA SME STOLICA,OBA4E  DARJAVATA DA SE RAZDELI NA GUBERNII KATO V RUSIA ILI NA SHTATI KATO V USA,I TOGAWA PLOVDIV 6TE E STOLICA NA PLOVDIV STATE!!!I TOVA 6TE BUDE NAJ-HUBAVIA SHTAT:):):)

Това е супер тъпо, не стига,че сме малка държава а сега да почнем и да се делим :angry1 тъпо е.

Plovdiv e nai-hubaviq grad v Bulgaria!!!!!!!!! ne ni trqbva da sme stolica 6toto kakto se spomena nqkokolko puti 6te bude ujasno mrusno i 6umno i nqkvi takiva prostotii.I bez da sme si stolica pove4e ot 60% mislqt 4e PLOVDIV e nai hubaviq grad v BG taka 4e .....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...