Jump to content
BulForum.com

Относно писмото от Eppit.EU


Midex

Recommended Posts

Предполагам почти всеки от вас е получил следното писмо:

 

 

046846f6bdd61788.jpg

 

 

 

Тъй като съм гърмян заек и подобни писма съм получавал още преди 10-15 години, предположих, че става дума за кампания от рода "Вие сте 999 999-ят посетител на сайта ни и печелите голямата награда. За да я получите обаче, трябва да изпратите малка сума..." и т.н.

Пуснах едно кратко търсене в Гугъл и се оказа, че хиляди хора са получили същото писмо. Някои разбира се са се вързали и са продължили сагата. След като са въвели кода, който им е изпратен на пощата, са влезнали в посочения сайт и са стигнали до следната страница:

 

 

f7727d5a908e0316.jpg

 

 

 

 

Доколкото успях да синтезирам информацията от десетките места, където се обсъжда това - първо плащаш горната сума, след това те ти пращат "нещо", включващо тези безплатни нощувки за двама, като междувременно "великодушно" са ти ги увеличили от 3 на 7(!). Радостен, че някой мисли как да ти достави безплатно удоволствие, грабваш жената и тръгвате към някой от избраните хотели и ако предварително не си прочел на сайта им, на място вече разбираш, че задължително към безплатните нощувки вървят в комплект и "хранодните", които вече трябва да се плащат, обаче са калкулирани на такива цени, че вече съжаляваш защо не си си поръчал в друга агенция нощувки + All inclusive, за да ти излезе по-евтино...един вид - вътре си отвсякъде.

 

За да не се обяснявам излишно, понеже докато пиша това е доста късно и в този час съм малко изморен за дълги постове - ще дам направо един скрийншот от пост в един от форумите, където се обсъжда този проблем. В него е описано накратко и с примери всичко необходимо, за да схванете на какъв принцип работи далаверата...а ако не ви мързи, поразтърсете се из нета - май всеки с поща в БГ е получил тая оферта. ;)

 

5a0747bb75d91adb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Много е яко как печелиш/получаваш неща, за което не си кандидатствал! Винаги ме е кефела безкрайно тая политика, супер убедителна е :)

Link to comment
Share on other sites

Всъщност това далеч не е нова схема - подобно писмо бях получавал преди 7-8 години, но бях забравил за него. Цялата работа е, че тия не са тръгнали директно през просото - "прати пари, пък ние ще се скатаем и няма да ти пратим нищо", а са си опекли работата при евентуално разследване. Сключили са договори с точно определени хотели с "допълнителната уговорка" и вече е много трудно да ги хванеш за измама. Осигурили ли ли са ти безплатните нощувки - осигурили са ги. Да ама след това ти като си отишъл в хотела са ти представили висока сметка за задължителната към нощувката храна - "е ми, сори...оправяйте се с хотелите...такива са им разценките". Ами оная първоначална такса..."ами това е такса-разходи за издаването и изпращането на сертификата" - бетон са отвсякъде.

 

Едно време, когато ми пишеха, че съм спечелил еди какво си, поне си правеха труда да ми издирят данните и се обръщаха към мен по име, а сега вече и това не правят... Само като видях обръщението "Уважаеми потребителю", ми стана ясно за какво иде реч...само не разбрах какво точно мислят, че потребявам - интернет, електронната си поща или собствената си наивност. ;)

 

Едит: Всъщност сега ще отида да "потребя" една бира. :beer:

Link to comment
Share on other sites

Жена ми го получи същото и ме пита дали това е поредния спам, защото изглежда подозрително достоверно.

Още на първия сърч и взеха да изскачат форуми с теми за измамите...

Link to comment
Share on other sites

Такива "печалби от лотария" или оферти за "безплатни неща" където някъде изобщо се споменава плащането на сума за да се класираш за безплатните работи или за лотарията - те такива инстинктивно ги разкарвам преди да се замисля.

 

То аз така бях отсвирил и офертите на Технополис и хубаво че беше Виден да ми обърне внимание. Иначе толкова ми бяха досадили да ми пробутват лигинг че им ръмжах отдалече да ме оставят на мира :)

Link to comment
Share on other sites

Не си бях проверявал пощата от няколко дни. Онзи ден като го направих и аз видях, че имам такова писмо и супер много се очудих. Мислех, че е няква поредна безмислена реклама, но реших да го прочета. И аз много се очудих как съмспечелил подобно нещо, още повече на някъв случаен принцип и че не съм кандидатствал за него. Като го прочетох това ми се стори реално и реших да отворя инка, който беше в писмото за да видя още по-подробно за какво става въпрос, обаче се оказа, че не работи и затова и без да се задълбочавам повече си изтрих писмото и забравих за цялата работа.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...