Jump to content
BulForum.com

България не уважава лидерите си


VooDooMaN

Recommended Posts

Когато в САЩ умре президент всички плачат най-искрено, вдигат му паметници и показват, че са го уважавали и ще го уважават. Когато в България се вдигне паметник половината го адмирират, а останалата половина го заплюва. Мислите ми не са свързани с паметника на Филип, а най-вече с водачите през изминалия век. Няма политик, който да е спечелил целия народ с управлението си. Толкова са ни некадърни политиците? Та те идват от народа - народа е некадърен явно. Като се обърнем към историята си пред отминалия век епитетите за нашите политици и лидери хвърчат в най-различни посоки от "монархофашисти" до "комунисти". Ние сме склонни да мразим, да обиждаме и да си създаваме врагове сред нас самите. Щом толкова се раздвижихме заради паметник на личност, за която никой не може да даде точни сведения, какво ли ще стане ако някой реши да направи паметник на Александър Цанков, на Богдан Филов, на Кимон Георгиев или на Вълко Червенков. Брожение? Най-бележитата ни личност в модерната история на България Стефан Стамболов е убит от опоненти... И отричан през голяма част от 20-ти век. Защо сме такива? Можем да се сетим за 1000 неща, които да ни разединят, но нито едно обединяващо. Защо сме толкова лоши и не получавами ли заслужено наказение за лошотията ни?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply
Защо сме такива?
"Не народ, а мърша!" - човека ти го е казал, а аз само ще дабавя всеки народ заслужава участта си!" Това е толкова обширна тема, че няма на къде и ако я започнем, на края ще станем като пенсиите в градината пред Централна поща. ;)
Link to comment
Share on other sites

Може би ще уважаваме лидерите си когато те ни дадат повод да ги уважаме. След като крадат държавата, приемат подкупи, забогатяват на наш гръб, работят само за да се нагушат за какво уважение говорим?

Link to comment
Share on other sites

Може би ще уважаваме лидерите си когато те ни дадат повод да ги уважаме. След като крадат държавата, приемат подкупи, забогатяват на наш гръб, работят само за да се нагушат за какво уважение говорим?

Ето за такива реакции говорех. Докато има такива реакции БГ няма да заприлича на държава. Значи през последните 125 години всички са крали, яли пили и се веселили?

Link to comment
Share on other sites

Много общо приемаш нещата. Както общо говориш, че всички не уважават политиците така и приемаш, че всички политици са ***.

 

Има политици, които уважавам, но те не са много. Може би прекалено общо съм го казал както и ти претендираш, че всички не изпитват почитание към да кажем Стамболов, който въпреки всички отрицателни неща, които е направил ми е направило огромно положително впечатление (от историята на България). Да не говорим за временното правителство на Кимон Георгиев, което заедно с предшествениците си развива българското училище.

 

Явно има изключения, "huh"... може ли?

 

EDIT #2: Отрицателните емоции се наслагват от преса и комунистически учебници, които я имат право, я не...

Link to comment
Share on other sites

Проблемът не се отнася само до политиците. Не само в България хората не харесват повечето от политиците си - почти из цяла Европа е така. И тези политици си го заслужават. Не можеш да получаваш уважение на всяка цена.

Обаче ние българите сме рекордьори по отношение на наистина значими за нацията хора - спортисти, артисти, музиканти и т.н., които наистина са направили името на държавата ни да не се асоциира с африканския контитнет.

Обаче вижте какво отношение получават точно тези хора - достатъчно красноречив пример е Христо Стоичков, благодарение на който почти всеки среден европеец се сеща и за държавата ни. Та погледнете какво се изписа съвсем наскоро в една друга тема. Ето това е трагичното. Няма да говорим и за други стотици примери.

Такова отношение към подобни личности липсва из европейските народи - точно обратното.

Link to comment
Share on other sites

VooDooMaN, nali ne ochakvash koito i da e ot nas (imam predvid naroda ni) da bogotvori korumpirani izmamnici, koito zaemat rakovodni postove v darzavata ni? To ne beshe AEC Kozlodui, ne biaha "pravomerno" zakupeni apartamenti i kakvo li oste ne.....

Imali sme dobri "rukovoditeli", imali sme hora, koito naistina sa mileeli za nashta darzava, imali sme i hora, koito sa umirali za blagoto na otechestvoto...... Imali sme...... uvi v minaloto...... :(

Link to comment
Share on other sites

Ето за такива реакции говорех. Докато има такива реакции БГ няма да заприлича на държава. Значи през последните 125 години всички са крали, яли пили и се веселили?

 

Tochno tova pravyat

Ti da ne chakash nyakoy ot nas da pohvali tezi mrysnici ?!

Link to comment
Share on other sites

az Kostov mnogo go uvazhavam, po negovo vreme ne beshe leko, no pone ikonomicheski semeistvoto si stapihme na krakata, inache Kostovoto pravitelstvo imashe 1-2 kavali. Samo che doide toia maloumnik Simeon i eba maikata na vsichko, ama to toi si e vinoven s tia zhulti hlebarki pokrai nego. Ne stiga che ne znae Български no i govori gluposti. Abe po vsiako vreme e imalo svestni i kavali na edno miasto, ama svestnite nikoga ne sa bili ptichkite deto praviat prolet :(

Напълно съм съгласен с теб. Но политик и муха се убиват с вестник.

Link to comment
Share on other sites

VooDooMan всички сме ходили на училище и сме учили историята на България.Но мисля че е съвсем нормално да говорим за последните години,защото все пак в тях живеем.Все пак си на 21 години така че не можеш чак толкова да хвалиш Стамболов,Георгиев,Червенков или Джуров или който и да било,просто за тях ти само си чел.Ти дори нямаш ясни спомени какво е било по времето на Живков,както и аз нямам,както и повечето хора във форума,защото очевидно сме под 30 годишни.Това е,което мога да кажа,а за днешните политици-нямам никакво уважение към тях,те са хора който живеят и работят за собствени облаги и хората като мен,теб и още много други млади хора,които би трябвало да са бъдещето на България най-просто казано увисват.Ходият в чужбина,остават тук,биват клиенти на бюрото по труда и т.н.Но все пак съм от известна степен съгласен че и сами сме виновни за това как живеем,просто манталитетът ни е такъв.

Link to comment
Share on other sites

Mnogo mi e interesna temata a o6te po interesno mi e za6to q puska 4ovek kojto e tipi4en primer za tazi 4erta na bulgarite i koito predi broeni dni izkara Stoichkov nai golemia selianin i t.n. ???? Tova li ti e primera???

 

Kakto kazvat NO COMMENT

Link to comment
Share on other sites

ako se ostavi edno pravitelstvo na vlast primerno 2 mandata 6te ima rezultat ot negovata politikata ako ima rezultat togava politicite 6te spe4elqt uvajenie no kogato ne mogat da si svur6at rabotata dokrai te se zapomnqt samo s tova 4e sa krali na gruba na drugi

Link to comment
Share on other sites

Тази липса на уважение към всичко и всеки се дължи в не малка степен на медиите. Като стана въпрос за Костов, спомням си, че по времето, когато беше премиер, той даде едно интервю за радиото. Журналистката си позволяваше тон, който беше абсолютно неуместен и той я постави на мястото и с думите, че тя "разговаря с министър-председателя на РБ". Трябва да се уважава институцията, която човекът представлява, независимо дали ни е симпатичен или не.

Link to comment
Share on other sites

Момчета, успокойте страстите и дайте да помислим малко трезво и да видим, каква е рзликата при нас и при останалите модерни и културни държави.

Ако малко погледнете отвъд Калотина (е още малко по-назапад де) ще видите, че там вирее т.нар. гражданско общество.

Какво означава това?

Това означава, че самото общество има ефективни механизми за въздействие над самата система - политическа и икономическа основно. Там си избират както у нас политиците, които да ги управляват за опредлено време. Но ако там някой политик стъпи накриво, реакцията на обществото е мигновена и безапелационна - просто нема мърдане. Докато ни сме малко като стадо овце - избираме едни и същи политици с едни и същи лъжи и после пак се оказваме излъгани. Да не говорим за това, че между периода на едни избори (т.е. между смяната на политическата власт) няма никакъв контрол от страна на обществото - т.е. нашите "избраници" си правят каквото си искат. Ето в това е основната, но наистина съществена разлика между нашата система и тази в модерните западни общества.

Всичко друго са само приказки. Основно по пресата. Да ви е направило впечатление в нашата "свободна и демократична" преса какви теми основно се разискват? Ами идеите общо-взето са заложени в прав текст в жълтите вестници. Останалите ги пресъздават в малко "по-интелигентен вид". Нищо сериозно. Нищо, основаващо се на идеята за гражданското общество.

 

Някрая ще ви дам и един друг пример. Помислете върху следната ситуация: среднощ в квартала се чуват викове на жена, която очевидно я изнасилват или нещо подобно. Хайде сега помислете колко "граждани" ще станат и ще вдигнат телефона за да се обадят в полицията и след това да свидетелстват? След това си дайте сметка как постъпват обикновените граждани на запад. Най-пресния пример: убиеца на Косьо Самоковеца, който тези дни беше осъден на 15 години затвор (за нула време), беше заловен в центъра на Амстердам, благодарение на съдействието на случайни граждани. Кажете си честно с ръка на сърцето - възможно ли е това да се случи у нас.

Ето в това е ключа за бараката. Ако щете вярвайте.

Link to comment
Share on other sites

Moga da vi kaja 4e ako na zapad se zamotae6 pred nqkoq ka6ta,telefon(uli4en) ili izglejda6 samnitelen vednaga nqkoq baba 6te vikne policiqta da te proveri koi si i kakvo tarsi6.Problema na darjavata e 4e parite sa v selqnduri i mutri,koito darjat parite i saotvetno sa primer za podrajanie na podrastva6tite.Tezi sa6tite selqnduri sa i rabotodateli(vsi4ki ili pone pove4eto znaem za kakvo stava vapros)Horata s parite darjat po nqkoi drug politik ,koito im igrae po svirkata i ot tuk idva problema s pazarnata ikonomika,koqto e dvije6t instrument za vsqka darjava.Pri nas takova JUVOTNO nqma,nqma i da ima v blizkite 15 god.Edin umen 4ovek,zavar6il nqkakvo prestijno obrazovanie se opitva da napravi ne6to za sebe si i za stranata v nqkoi ot slu4aite,no kato se sre6tne6 s goreposo4enite t.nar. rabotodateli,koito ti kazvat "ako sam dovolen ot teb 6te ti dam 200lv. :confused :confused I kakto znae uvajaemiqt 4itatel na6iqt geroi nezavisimo ot polojenite usiliq - ne se spravq dobre i polu4ava v nai dobriqt slu4ai 120 lv i se mesti6 ot rabota na rabota bez trudov dogovor i t.n.Darjavat si zatvarq o4ite :devil Vkarat se drebnite prestapnici.Ne se tarsi nikakva otgovornost ot nikoi ot ministrite.Shuro-badjana6tinata e totalna.Korupciqta sa6to.Grajdanskoto ob6testvo e zaspalo t.e. nqma takova :angry1 Vseki gleda v kan4eto na drugiq i t.n i t.n Kartinkata e qsna na vsi4ki.Umnite bqgat na zapad da si tarsqt 6tastieto v dosta slu4ai neuspe6no.Chalgata vse pove4e se slu6a sa6to i rapa.Mi na kakvo da se gordeem.

Stoi4kov ne e tragnal s cel da pravi Bg izvestna.Tova 4e e dobar futbolist ne ozna4ava 4e ne e selqndur. :punk

Link to comment
Share on other sites

Нека не забравяме, че в България прехода го минахме без да се пролее кръв, както в нашите съседки- Румъния, Бивша Югославия и Македония.

 

karaman каква военна диктатура с 39 000 армия :)

Link to comment
Share on other sites

Нека не забравяме, че в България прехода го минахме без да се пролее кръв, както в нашите съседки- Румъния, Бивша Югославия и Македония.

 

karaman каква военна диктатура с 39 000 армия :)

Не се проля кръв, е и? От това по-добре ли сме?

Link to comment
Share on other sites

Godfather донякъде съм съгласен с теб.Ето:България е в такова състояние защото партиите се сменят прекалено често.Една партия се наяде иде друга и така и така.И всеки иска да си напълне джоба,а всичко се стоварва върху народа.Защо мислиш младите се махат от тази страна-защото няма бъдеще,поне докато не дойде някой свесен да я оправи.Вярно е по-голямата част от народа няма морал,хора без мироглед и визия към бъдещете.Голяма вина имат и пенсионерите който стращно много ме дразнят заради тях сме на тва диридже.Младите и по-възрастните ходят рядко да гласуват а тъпите дъртаци постоянно гласуват но не в интерес на младите.Ако ня бяха те досега да сме се оправили сто пъти.И сега след НДСВ какво БСП идва на власт.Сигурен съм 8че дъртаците за него ще гласуват и после какво айде и БСП то ще разори държавата.Според мен трябва да гласуват само работещите и младите,но все повече хора се насочват в чужбина.Нацията ни запада! :(За политиците не коментирам защото всичките са едни копумпирани продажни боклуци които не правят нищо за България и народа.

Link to comment
Share on other sites

Трябва да се уважава институцията, която човекът представлява, независимо дали ни е симпатичен или не.

Когато човекът е боклук - той е позор за институцията.

Когато в 1 институция е пълно с боклуци - и тя самата става боклук !

 

И вижте добре какво ви пише Дифендър за работодателите - това е огромен проблем.Ако и другите работодатели бяха като него - нямаше да искаме да бягаме от БГ .

(той НЕ ми е работодател )

Link to comment
Share on other sites

Голяма вина имат и пенсионерите който стращно много ме дразнят заради тях сме на тва диридже.Младите и по-възрастните ходят рядко да гласуват а тъпите дъртаци постоянно гласуват но не в интерес на младите.Ако ня бяха те досега да сме се оправили сто пъти.

Малеее к'во ги направи ти пенсионерите...за две стотинки... :( Айде млад си все още...имаш собствено мнение... ама то тва си е чисто неуважение-ти си готов да се лишиш от присъствието им направо :cry Това са ни родителите бре,момко! А да гласуват само младите и работещите никъде го няма по света-поне аз не се сещам.

По темата-наистина липсва гражданско общество в България.И не само това-по документи се водим и правова държава ,ама нещо и тоя момент ни се изплъзва.Нямаме и национален идеал...Не уважаваме днешните си лидери , защото и те не уважават народа си.Не можем да им стъпим на врата,защото те са на гепили така здраво,че няма мърдане.А някой да изкаже различно мнение и потърси сметка от тях,веднага ще го погнат и ще му разкажат играта...

Какви нови политици имаме по време на тая наша криворазбрана демокрация:никакви.Всичките са стари муцуни.Една шайка разбойници("работодатели") управляват държавата и се редуват на власт и си крадат наволя.В тяхна изгода е в България да цари анархия-за момента се справят много успешно.Е как да ги уважавам!!!

Май наистина единственото спасение е революция-кръв да се лее-ама и там положението е много опасно...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...