Jump to content
BulForum.com

Въпрос за захранване и видео карта

Eleutherios

Recommended Posts

Здравейте. Решил съм да направя лек ъпгрейд на видеото и от 9400 да мина на 9800гт 1ГБ. Захранването ми е 450вата от тия дето вървят с кутията и на вид е 1:1 с псу фортрон 350/400W моделите, но по-лошото е че няма 6пин конектор. Но пък самата видео карта си върви в комплект с такъв преходник http://www.overclockersclub.com/vimages/xfx_9800gt/dsc02248.jpg

Въпроса ми е да сменям ли захранването или това ще ме издържи. Четох, че не толкова ватове са важни, колкото амперите за такива карти. Ама като не разбирам... На захранването ми най-голямото число, което видях е 24А, ама кое за кво и аз не знам.

пп машината е най-обикновенна цпу 5400+амд, 2гб, 320хард, едно двд, саунд карта и четец.

Споко, ако PSU-то ти наистина е добро и тия ватове не са китайски, нямаш притеснения.

Аз съм с машината от подписа (повече рам, малко по-силен проц, и още 2 харда отгоре, вентилатори и т.н.), с 400 вата фортрон, 9600ГТ, без проблеми, а захранването ми е на повече от 3 г. и според UPS-а ми, под пълен товар машината май не качва и 350 вата даже.

Питането ми по-скоро беше каква е разликата между 6пин конектора и 2х4пин. Това лошо ли е за видеото, по-малко ток ли ще взима. Бях чел наскоро че щом едно захранване нямало такова 6пин значи не било "хубаво".

И моето захранване няма 6 пинов конектор за видеокарти, но това не му пречи да храни Ати3870, която е по-енергоемка от 9800. Захранването ми е 5 годишен 350-ватов Фортрон и проблеми досега не съм имал, така че няма от какво да се притесняваш. Това е с условието, че твоето захранване не е някоя китайска пръчка.

Разликата е, че не се връзва директно, ами с преходник. Малко или много има преходни съшрптивления и грее връзката и се натоварва повече линията. Но не се впускай в излишни филми, слагай преходника и си готов.

On 5/17/2010 at 11:52 AM, Eleutherios said:

Бях чел наскоро че щом едно захранване нямало такова 6пин значи не било "хубаво".

Това какви кабели има не прави едно захранване хубаво или лошо, важно е какво има в кутията. А ако е по-стар модел няма как да има 6пин.

Ако 24А ти е тока на 12в, това ми се вижда достатъчно.

Провери все пак, защото може това да е тока на 5в, а на 12в да е 15-16А - преди процесорите вземаха ток от 5в и 12те волта бяха слаби.

Има ли някакъв надпис това захранване?Защото "на външен вид като фортрон,но от тези които вървят с кутията" ми говори на мен за накакво китайче:).Не казвам че няма да се справи с картата,но може и да го продадеш и да си вземеш някакво по-реномирано за в бъдеще.Иначе не вярвам да имаш проблеми...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...