Jump to content
BulForum.com

Въпрос за захранване и видео карта


Eleutherios

Recommended Posts

Здравейте. Решил съм да направя лек ъпгрейд на видеото и от 9400 да мина на 9800гт 1ГБ. Захранването ми е 450вата от тия дето вървят с кутията и на вид е 1:1 с псу фортрон 350/400W моделите, но по-лошото е че няма 6пин конектор. Но пък самата видео карта си върви в комплект с такъв преходник http://www.overclockersclub.com/vimages/xfx_9800gt/dsc02248.jpg

Въпроса ми е да сменям ли захранването или това ще ме издържи. Четох, че не толкова ватове са важни, колкото амперите за такива карти. Ама като не разбирам... На захранването ми най-голямото число, което видях е 24А, ама кое за кво и аз не знам.

 

пп машината е най-обикновенна цпу 5400+амд, 2гб, 320хард, едно двд, саунд карта и четец.

Link to comment
Share on other sites

Споко, ако PSU-то ти наистина е добро и тия ватове не са китайски, нямаш притеснения.

Аз съм с машината от подписа (повече рам, малко по-силен проц, и още 2 харда отгоре, вентилатори и т.н.), с 400 вата фортрон, 9600ГТ, без проблеми, а захранването ми е на повече от 3 г. и според UPS-а ми, под пълен товар машината май не качва и 350 вата даже.

Link to comment
Share on other sites

Питането ми по-скоро беше каква е разликата между 6пин конектора и 2х4пин. Това лошо ли е за видеото, по-малко ток ли ще взима. Бях чел наскоро че щом едно захранване нямало такова 6пин значи не било "хубаво".

Link to comment
Share on other sites

И моето захранване няма 6 пинов конектор за видеокарти, но това не му пречи да храни Ати3870, която е по-енергоемка от 9800. Захранването ми е 5 годишен 350-ватов Фортрон и проблеми досега не съм имал, така че няма от какво да се притесняваш. Това е с условието, че твоето захранване не е някоя китайска пръчка.

 

Разликата е, че не се връзва директно, ами с преходник. Малко или много има преходни съшрптивления и грее връзката и се натоварва повече линията. Но не се впускай в излишни филми, слагай преходника и си готов.

Link to comment
Share on other sites

Бях чел наскоро че щом едно захранване нямало такова 6пин значи не било "хубаво".

 

Това какви кабели има не прави едно захранване хубаво или лошо, важно е какво има в кутията. А ако е по-стар модел няма как да има 6пин.

 

Ако 24А ти е тока на 12в, това ми се вижда достатъчно.

Провери все пак, защото може това да е тока на 5в, а на 12в да е 15-16А - преди процесорите вземаха ток от 5в и 12те волта бяха слаби.

Link to comment
Share on other sites

Има ли някакъв надпис това захранване?Защото "на външен вид като фортрон,но от тези които вървят с кутията" ми говори на мен за накакво китайче:).Не казвам че няма да се справи с картата,но може и да го продадеш и да си вземеш някакво по-реномирано за в бъдеще.Иначе не вярвам да имаш проблеми...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...