Jump to content
BulForum.com

Търся си Гайгер-Мюлеров брояч


Recommended Posts

  • 8 months later...
  • 5 years later...

Здравейте, 


 


Извинете, че пиша в толкова стара тема.


 

От София съм и търся гайгеров брояч с цел да направя измервания на две места, но нямам възможност да отделя 300+ лева за да закупя качествен апарат, а и нямам какво да го правя впоследствие. Дали някой от търсилите е намерил или разбрал къде предлагат услуги по замерване на фон или евентуално някъде/ някой от където да може да се снабдя с апарат и да му го върна - срещу някакво заплащане - наем. Благодаря на отзовалите се !

Link to comment
Share on other sites

Благодаря за предложението, но вече проверих в Ибей. Цената на качествен брояч както споменах е много висока и непосилна за мен. От друга страна е крайно непрактично имайки предвид еднократното използване на уреда.

Link to comment
Share on other sites

Ако има съмнения за остатъчна радиация(примерно зидано с тухли от пещи в Кремиковци) - обаждане до 112, но не съм сигурен доколко ще откликнат. Гражданска защита правят замервания, но пък за тях пак трябва обаждане до 112. С подръчни средства си спомням, че може да се установи с кислородна вода дали има излъчване(най-вече - гама), но е много несигурно. Имам приятел от ГЗ, когото мога да попитам.

Link to comment
Share on other sites

@kirevpetr, може да се обърнеш към централната лаборатория на ИАОС , или към тази лаборатория. Нямам идея относно ценоразписите им, но имайки предвид акредитацията едва ли ще е под 50 лв на точка. Много е вероятно от ИАОС да ти откажат, защото заради разни конюнктурни простотии не взимат външни поръчки, но все пак опитай. Успех.

Link to comment
Share on other sites

Пиша тук, за да знаят всички - при съмнения за повишена радиация -обаждане на 112.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...