splt-rmx Posted May 29, 2004 Author Share Posted May 29, 2004 Zna4i zeh si prozesor i novo pc razbira se, procesora e zelen, to4no thorowbred ili tam kufto e, probvahme s edin pi4 da go otklu4im s nqkva pasta tam, no qvno ne e elektroprovodima , ta do kolkoto razbra toq pi4a, e athlon s orqzan cash, ma shte trqq tiq dni da go mu4im kato zemel nqkuv marker tam ot sofiq, i obshto vzeto stana kakto nqkoi go e dal na snimkata tam, ma she vida kvo she se polu4i, i mai neshto ne mi e otklu4en mnojitelq ili pone ne sum go probval shtot sedq na pc-to ot 30min. i Xforce ako e navit moje da se probva da mi go otklu4i , ina4e si zeh duno ne EPOX mi ASUS A7N8X-X i zasega sum dovolen, za sq mi vurvi na 166 6ina po 12, i oshte ne sum go bazikal, i tva e btw. chao za sega che trqq slagam SP2 na wina.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted May 29, 2004 Share Posted May 29, 2004 Пробвай с игла да изтъркаш покритието междо мосчетата, за да може да има проводимост и натрии с молив. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted May 30, 2004 Share Posted May 30, 2004 Пробвай с игла да изтъркаш покритието междо мосчетата, за да може да има проводимост и натрии с молив. Сега това последното не го разбрах.Каде трябва да се стърже с иглата?Самите контакти или между тях Ето малко инфо и от мен.Това е 2 брой на списание "БЪГ".Незнам от каде са го преписали това но там доста добре е показано за какво става въпрос. @XeForce3 на кои Duron-ни контактите са покрити с лак? 1400 или 1600 защото навсякъде пишат различно.Дай някой практически съвет. @Backbone виждам , че си доста запознат също може да помогнеш. [edit] И нека да уважим тези , за които първи им идва идеята за отключване на кеша..Тук маниаците от www.overclockers.ru пишат много подробно как се превръща DURON 1400 в AthlonXP 1600+, а Тук от Duron 1600 в AthlonXP 1900+.Там става въпрос точно за един Duron , на който е отключен кеша но тъпото CPU не го ползва.Има много интересни неща прочетете ги. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted May 30, 2004 Share Posted May 30, 2004 @SupraTRD нещо си объркал първи линк иначе моя ЦПУ е същия като този 1400 от оверклокер.ру-то, само че е 1600 иначе маркировките им много съвпадат и !!! гледам че освен последния Л2 мост че е свързан ами тои е продължен до онуй първото краче на ЛП нещо си .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted May 30, 2004 Share Posted May 30, 2004 Изключително интересна тема. Едва ли някой, който е запознат с производството на всякакви ИС включитено процесори разни, би тръгнал да си отключва кеша, освен ако не е решил да го продава на някой lamer. Е, експериментите са хубаво нещо Някой вообще вярва ли, че след като си отключи кеша, ще получи надеждно работещ процесор Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted May 30, 2004 Share Posted May 30, 2004 Някой вообще вярва ли, че след като си отключи кеша, ще получи надеждно работещ процесор Ами вариянтите са 2: 1. Получаваш надеждно работещ процесор. 2. Получаваш надеждно неработещ процесор Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted May 30, 2004 Share Posted May 30, 2004 @JIS кое съм объркал ?За свързването незнам ..уж пише само последния контакт на L2.. ще прочета пак, въпреки че съм скаран малко с руския. @Naggy сега какво ще направи един специалист един господ знае.. има достатъчно тестващ софтуер , за да установиш дали кеша ти бачка както трябва или ти прави бели.Никакъв не е проблема да махнеш лака или молива.Ако се внимава невиждам какво може да му стане на CPU-то.Доста хора са го направили и са постигнали добри резултати. Другото нещо за тоя прословут сребърен лак - до колкото разбрах ( не съм го потвърдил още ) лака си е чист "Сребърен Феролит".За тези , които незнят какво е това - това е един прах , които се разтваря в бизир.Баща ми има цяла торба в къщи и ще пробвам колко е проводящ.Ще разтворя малко и ще покрия някаква малка пистичка и ще меря с мултицета колко ома е и дали изобщо е проводимо.Ако се окажа прав всеки може да си направи такъв лак за стотинки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted May 30, 2004 Share Posted May 30, 2004 @JIS кое съм объркал ?За свързването незнам ..уж пише само последния контакт на L2.. ще прочета пак, въпреки че съм скаран малко с руския. линк-а в hit.bg-то не работи Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted May 30, 2004 Share Posted May 30, 2004 @JIS преди малко го цъкнах и свалих pdf-to.. де да знам при мен си бачка.Ако трябва ще го кача в warez. Link to comment Share on other sites More sharing options...
splt-rmx Posted May 31, 2004 Author Share Posted May 31, 2004 Ами аз ся тука с една програмка TuneUp Utilities 2004, гледам едни работи..., на General менюто процесора си ми го дава къвто си е реално: AMD Duron processor на 2000MHz с L2 cache: 64kb, обаче на менюто System Devices -> Processor ми изписва следното: AMD, Name: Athlon, Code name: Thoroughbred (0.13м.), честота 2000MHz, L1 cache 128k, L2 cache 64k, Model: Family 6 model 8 level 1, и това като гледам си доказва, че е Athlon с орязан кеш, който само трябва някой да отключи и да ви питам какво Ви е мнението [edit] някой ако може да ми предложи няква програмка, с която да си тествам L2 кеша плз Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted May 31, 2004 Share Posted May 31, 2004 Ами аз ся тука с една програмка TuneUp Utilities 2004, гледам едни работи..., на General менюто процесора си ми го дава къвто си е реално: AMD Duron processor на 2000MHz с L2 cache: 64kb, обаче на менюто System Devices -> Processor ми изписва следното: AMD, Name: Athlon, Code name: Thoroughbred (0.13м.), честота 2000MHz, L1 cache 128k, L2 cache 64k, Model: Family 6 model 8 level 1, и това като гледам си доказва, че е Athlon с орязан кеш, който само трябва някой да отключи и да ви питам какво Ви е мнението [edit] някой ако може да ми предложи няква програмка, с която да си тествам L2 кеша плз Според мен тва, че пише Ahtlon - нищо не доказва Link to comment Share on other sites More sharing options...
splt-rmx Posted May 31, 2004 Author Share Posted May 31, 2004 Ами ако имах с кво да го снимам щях да ти го покажа, ма нямам, иначе процесора е зелен на цвят и на ядрото не е изписано Дюрон, а са го сложили тва черното в долната част на процесора и се вижда, че са резнали само 4-тото там на Л2 кеша... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted May 31, 2004 Share Posted May 31, 2004 Ами свържи го де :) [Edit] Пробвах се да отключа кеша на моя процесор обаче наистина не си заслужава хамалогията на тези зелените.Трябва да се изтърже лака , с които е покрит контакта.Както е прерязан L2 има една вдлъбнатинка , която трябва да се запълни с секундно лепило и едва тогава да се нанесе проводящия лак. цялото нещо е 3-4 мм.На тази малка площ много трудно се работи.На тези зелените е ъпсурд да се запоява. Тръпката беше когато пуснах CPU-то и то взе ,че ми се подигра и незапали.Включих наново PC-то и тогава тръгна ама важното е, че си изкарах акъла и ме отказа от всякакви експерименти повече. Ще мисля варианта с лак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
splt-rmx Posted June 2, 2004 Author Share Posted June 2, 2004 ами намерих си хубав лак и ще го свържа... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted June 2, 2004 Share Posted June 2, 2004 ами намерих си хубав лак и ще го свържа... Да не забравиш да кажеш какво е станало , щото ми е много интересно :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Mighty K Posted June 3, 2004 Share Posted June 3, 2004 hm narode... moq e Athlon 2200 i e KAFIAV na cvqt... znam samo che ne e otkluchen ... pone XeForce3 taka kaza na lan party-to... ne iskam az da go otkluchvam da i az si tarsq nqkoi navitak ili dedaznam... ne6to izob6to ne sam zapoznat s toq fint ama moje bi zaradi tova che ne sam OVERCLOCKER mi sam MODDER :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 3, 2004 Share Posted June 3, 2004 e dobre de nali uj Atlonite sa otklucheni, samo duronite sa zaklucheni ili ne e taka Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted June 3, 2004 Share Posted June 3, 2004 e dobre de nali uj Atlonite sa otklucheni, samo duronite sa zaklucheni ili ne e taka Не е така. Сега всички процесори на АМД с изключение на А64 са заключени. DJ Mighty K - ми множителя не ти се променяше, затова съдя че не е отключен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 3, 2004 Share Posted June 3, 2004 Не е така. Сега всички процесори на АМД с изключение на А64 са заключени. DJ Mighty K - ми множителя не ти се променяше, затова съдя че не е отключен. Koe mu e zaklucheno na Athlona L2 ili neshto drugo Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted June 3, 2004 Share Posted June 3, 2004 Koe mu e zaklucheno na Athlona L2 ili neshto drugo Множителя на процесора е заключен, разбира се има бройики който са отключени но рядко се намират Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 3, 2004 Share Posted June 3, 2004 Множителя на процесора е заключен, разбира се има бройики който са отключени но рядко се намират Mi na koe beshe zaklucheno L2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted June 3, 2004 Share Posted June 3, 2004 Mi na koe beshe zaklucheno L2 Л2 е за кеша на доурона. При атлоните Л2 кеша (всички мостове са свързани) е отключен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 3, 2004 Share Posted June 3, 2004 Как мога да разбера на моя атлон нали е отключен множителя или е заключен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted June 3, 2004 Share Posted June 3, 2004 Ами лесно!Като зададеш ръчно множител различен от твоя ако се промени честотата значи е отключен (но не ми се вярва ) .Смисъл , според мен да си отключиш множителя е , когато пуснеш процесора на по нисък множител , но на по висока шина.Пример- ако ти бачка на 12х 133 .. да го пуснеш на 10х 166 или на по висок... XeForce е по запознат нека той да обясни @DJ Mighty K по-добре почети малко какво се прави с процесора ,за да се отключи.Никой няма да се навие да ти преработва процесора..представи си, че незапали.Ще кажеш : Прецака ми процесора?!В момента търя някакъв заместител на тоя лак , защото излиза малко скъпо ..15 лева.Има доста писано чети и си го направи сам - това е удоволствието. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted June 3, 2004 Share Posted June 3, 2004 Как мога да разбера на моя атлон нали е отключен множителя или е заключен. Влизаш в БИОС-а и променяш примерно на 11 множител. Твоя в момента трябва да е 13.5 (13.5х133) или се води че е 6.75 (6.75х266). Примерно го свали на 13 (6.5) и след като сейвнеш, трябва процесора ти да го отчете като 2100+ от биос, ако не е от четен толкова, значе е заключен и като влезнеш в биос-а пак ще си показва 13.5 (6.75). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.