Jump to content
BulForum.com

Помагайте с избор на дънце


waren

Recommended Posts

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=535582

 

Значи намислил съм да си взема ей това чудо, и искам да ви питам, някой има ли такова животно, как се държи и върви ли добре под X - Fire вземам го защото мисля да си купя 2 броя от http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=533191 тази карта и да ги пусна в X fire, със c2d Е 6300, и да направя една не много скъпа машинка за игрички за брат ми.

Какво мислите вие?

Това дъно ще се справи ли, или да търся нещо по-добро :)

Link to comment
Share on other sites

Забележи колко умело са го скрили:

 

* Intel LGA775 Platform

* Intel G31/ICH7 Chipset

* FSB 1600(O.C.)/1333/1066/800

* DDR2 1066(O.C.)/800/667

* 2 PCI Express x16 slots, support CFX

* 4x SATA 3Gb/s

* V1708B 8-CH HD audio

* AI Net2, Mylogo2, EZ Flash2 & Crashfree BIOS3

 

.........

 

2 x PCIe x16 (blue @ x16 mode,black @ x4 or x1 mode), featuring CrossFireX technology

 

И не са JAR виновни защото гаранция са преписали от другаде...

Link to comment
Share on other sites

Ако някой ми обясни за какво са му 2 броя 3850 като един 4870 ги изяжда са парцалите ще съм му благодарен. За игрички ако знаеш в колко подръжката на crossfire i SLI e проста плачевна ще ти падне шапката.... Да не говорим колко е смешна 3-тата серия на радеон..

E6300

Дъно P43

Памет

4870 1GB

4850 1GB В случай че 4870 ти идва нанагорно

За захранване ти препоръчвам пова може и по слабо ако ти се рискува

Хард диск и периферия са си лично предпочитание.

Ако някой може да предложи нещо с АМД да пише в момента не ги следя.

 

 

PS. О.С означява one chanel тоест нямаш dual chanel но това е само за паметите на 1600. Ти нямаш нужда от такива и 1066 ти стигат пък и спокойно си работят в dual chanel.

Това е за дъното което аз съм посочил това което waren e посочил работи максимум на 800.

Link to comment
Share on other sites

...

PS. О.С означява one chanel тоест нямаш dual chanel но това е само за паметите на 1600. Ти нямаш нужда от такива и 1066 ти стигат пък и спокойно си работят в dual chanel.

Това е за дъното което аз съм посочил това което waren e посочил работи максимум на 800.

O.C. означава overclocked. Т.е. честотите над 1333 се ползват с оверклок на мемори контролера. Това, което ти наричаш one channel като "другото" на dual channel си има име - "single channel".

 

За видеокартите е така, едно че две карти никога не достигат точно 2х производителността на единична, второ, както каза, в повечето случаи даже още по-малка е ползата. Взима си за 5-600 лв някой по-върхов модел и е готов.

Зависи и какъв монитор има, защото за 19" примерно и карта като моята ще го удовлетвори почти напълно. За 30" вече ще готви 4-цифрени суми.

Link to comment
Share on other sites

това не е Е6300 1,8 а новия на 2,8 и по висок множител по разни ревюта здраво се клкова до към 4 гиги без проблем

 

а за дъно х48 няма да го коментирам за мен е по добър избор дори от р45 камоли р43 не само заради сли то амаи х48 чипсета го дават че работи по добре с рамта и то в по големи обеми особенно при клок

Link to comment
Share on other sites

Аз съм с X48 и съм доволен. Откакто го имам рамта е клокната от 800 на 1066, а процесора с 50%...

Но не съм забелязал да дава повече точки по бенчмарковете от P45, само е по скъпо, така че според мен P45 с една 4850 е правилния избор.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Какво означава това O.C. в скобите? На DDR2 може ли да се ползва спокойно рам с 1066 MHz или макса е 800?

Може да работи ддр2 на 1066,но докато се нагласи е малко играчка.Трябва дъното и рама да се харесат :laughing: да се дигнат честоти волтажи и да се тества после.Ако смяташ да си купуваш най-добре иди с компютъра да се тества.

Link to comment
Share on other sites

За кво ползвате тия компютри не знам, че толкова е жизненоважен тоя клок за вас с някой мегахерц :) .

Като си помисля, че дори Х2 5600+-то ми е напълно достатъчен още, и сигурно чак лятото на 2010 ще помисля за ъпгрейд, и то да не изоставам много от технологиите...

 

Някой ще каже ли дали е виждал сървър (където се търси максимална стабилност), който да е клокнат? Просто да си питам :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Стига с тия сървъри, че пак ще наскочат линуск феновете. Иначе сървари не се клокват по 2 причини - повечето истинки сървъри са поне с 2 процесорни ядра с Xeon процесори които от своя страна се клокват много, НО въпроса е че дъното няма да издържи на клок с 2 процесора ако ли пък издържи клока ще е от рода на 10-15% и просто няма смисъл от занимавката. Иначе ако е еднопроцесорно дъно с еднопроцесорен процесор който не е сървър ориентиран никакъв проблем да се клокне - щом държи на 10-12 часа мъчения каквито никога няма да види в реална ситуация то няма проблем да държи така 24/7. Иначе мисля имаше даже решения на фабричен клок от самото дъно от Асрок мисля но не съм сигурен. Другото е че повечето съръри които са многопроцесорни ползват АМД процесори които не се подават особено на клок пък като всеки АМД процесор са си порядъчни печки и хептен няма смисъл от клок. Иначе ако може безпроблемно да се докара чиста 20% и нагоре производителност без риск за хардуера не виждам защо да не се направи. Като си вземеш нов компютър ако е с интелски процесор може само да опиташ да смениш шината и множителя - нищо друго дори и малко отгоре производителност да докараш защо не - нищо не губиш нито си повреждаш.

Link to comment
Share on other sites

За кво ползвате тия компютри не знам, че толкова е жизненоважен тоя клок за вас с някой мегахерц :) .

 

Май се делим се на два вида - върли клокъри като мен и анти-клокъри като теб.

Аз клоквам защото компютъра ще се сменя след 2-3 години. Съответно изцеждам хардуера колкото може за това време и за надеждност във времето не ми пука - интересува ме да изкара макс 4-5 години, а не 50. За това време ми е кеф като цъкна да зарежда по-бързо, да играя на по-високи детайли с повече кадри, да правя по-бързо тежки обработки, да имам стартирани много неща наведнъж и тн, все едно съм си купил 3 пъти по-скъп хардуер.

Надявам се да обясних добре смисъла на клока :ph34r:

 

И не е "някой мегахерц" - примерно проца ми е от 2.4 на 3.6 - така с дърт 65нм 4ядрен вадя точки колкото i7

 

От всичко, което съм имал съм изгорил само една видеокарта, но при нея си беше чист екстремизъм - запоявано по платката, вмод-ове, над 100% клок... но пък със среден клас евтино видео две години карах всички игри на макс, така че изобщо не съжалявам.

 

Според мен причината марковите компютри (и сървърите) да нямат възможности за клок е това, че компаниите нямат интерес, защото няма да могат да си продават топ моделите с ултра-надути цени. От друга страна производителите на дъна продават само едно дъно и привличат хората с многото екстри, една от които е да купиш евтин процесор, който да работи на честота на най-скъпия или по-голяма.

Link to comment
Share on other sites

На цялата система не. Хардиска няма как да се клокне а пък рамта се клоква колкото да навакса на процесора. Иначе - между 33 и 50% на процесор. Ако видео картата е процесорно зависима вдига с 25-35% особено на големи резолюции разликата е доста значителна.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...