Kobrata Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 Имам касетофонче SANYO M4500K но говорителчетата са изпърдяни (само басовете) ~4 инчови са, имам запитване, може ли да се сменят с други...по-модерни...нещо тъндер или пионер...и ако да, някой правил ли го е преди и сменянето само махане на старите и вързване на новите говорители жичките ли е ? До сега не съм го отварял и не знам как изглежда отвътре. http://cgi.ebay.com/Sanyo-M4500K-4-Band-Bo...0513124004r8546 не можах по-хубав пример да намеря само цвета е различен Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 Бъзикаш ли се? Ако ти е мило и драго наистина бумбоксчето - трябват ти същия размер 8 или 16 омови говорители, но за монтажа няма как да говорим без да се отвори и да се види Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted May 18, 2009 Author Share Posted May 18, 2009 Бъзикаш ли се? Ако ти е мило и драго наистина бумбоксчето - трябват ти същия размер 8 или 16 омови говорители, но за монтажа няма как да говорим без да се отвори и да се види Съвсем не....значи опитах се да го отворя но без успех...не прилагах груба сила тъй като явно не щеше да излезе...развъртях квото се виждаше и 2 дето бяха по-сритички.....говорителите са по 8 вата 4 ома... и са 4 инчови...... принципно ако някой може да се наеме вместо мен да ги смени срещу заплащане ест ще съм доста благодарен....търсих и говорители в нета но виждам само пищялки.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted May 18, 2009 Share Posted May 18, 2009 100% няма да звучи както с оригиналните хартиени говорители, но ако са много зле нямаш избор, освен от нещо друго старо японско да вземеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted May 19, 2009 Author Share Posted May 19, 2009 Ами няма ли да звучи по-добре с по-нови...не хартиени говорители ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted May 20, 2009 Share Posted May 20, 2009 Имам едно старо хитачи ~ 25 годишно да ти кажа не знам дали звука му ще звучи по-добре с нови говорители. Има входове с един модифициран кабел е било свързано към дискмен. Да ти кажа звука не е по-лош от новите модели колони. Някакси например стария хип-хоп и рок си звучи по-натурално на тях незнам, защото така е по-добре или защото го свързвам с звученето на дадена песен именно на него като когато бях малък. За мен ако колонките му са наред не ги сменяй ще си загуби оригиналното звучене, а именно това е ценното в него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted May 20, 2009 Author Share Posted May 20, 2009 Ами...тя едната не работи....пищялките бръждят като се пусне саунд през чинча....пробвах с фм траснмитер и що годе се оттървах от бръжденето до някъде и пак доста кофти звучи виакт ми по хубаво нов...ма неща шото новите за Х*й не стават и нямат готин външен вид! някой знае ли някакъв майстор дето да се занимава с кастюфони......мн искам да го направя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted May 20, 2009 Share Posted May 20, 2009 Едва ли ще звучат по-добре пластмасовите "модерни" говорители. И аз имам старо хитачи 2х5вата, което преди години ползвах вместо компютърни колонки и мога да кажа, че звучеше по-добре от 95% от тогавашните колонки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted May 21, 2009 Author Share Posted May 21, 2009 Едва ли ще звучат по-добре пластмасовите "модерни" говорители.И аз имам старо хитачи 2х5вата, което преди години ползвах вместо компютърни колонки и мога да кажа, че звучеше по-добре от 95% от тогавашните колонки. Добре и сега ко да правя ... много ми се иска да го направа касетофончето, пък с нови няма да върви хубаво....а стари въобще не знам от къде да намеря Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted May 21, 2009 Share Posted May 21, 2009 Каквито и нови да сложиш,никога няма да свири като с оригиналните.Ще извадиш много добър звук ако ползваш някакви аудиофилни говорители,но те са много скъпи и инвестицията няма да си струва.Мога да ти предложа да избереш нещо от тези тук:Цък Имам предвид ниско-средночестотните. Имам наблюдения и мога да кажа че говорителите им са много добри.Сам виждаш че хай енда е адски скъп,но може да пробваш с двата модела под него.W100S или W100SC.Но ако си решил да слагаш друго,нека да е за домашни HiFi система.Кар аудиото със сигурност ще свири по лошо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milen_Haskovo Posted May 24, 2009 Share Posted May 24, 2009 От горния линк (стедигруп) се поогледай за широколентовите дребосъци, ама гледай да са с чувствителност поне 87dB - иначе ще свирят много тихо. Друг вариант е да свалиш старите и да тръгнеш по ТВ сервизите да ти намерят такива със същия размер... В Хасково на едно място имаше хубави немски RFT хартиени говорители, ама нямам спомени дали не бяха 5 инчови... И цените им бяха твърде приемливи - под 10 кинта бяха! Става дума за нови неизползвани говорители. Ако още имаш итнерес, след около месец ще си ходя, може да ида да проверя дали ги има още в магазина... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.