Jump to content
BulForum.com

Цифрови фотоапарати

RIP

Recommended Posts

Dreamer said:
Напротив, многократно съм казвал, че Canon A530 е първият апарат на Canon от ниския клас, който си струва, а той си струва (за разлика от А4х0). А ако Pentax не са истински производител то не знам кои са... мисля, че просто не си струва да обсъждаме твоето мнение. Приеми, че Цанон са единствения производител на света и си карай с тая мисъл. Аман от тая цанономания :angry1 Ядосвам се на такива "правоверни", за които нищо друго освен Цанон не съществува.

Мне просто ползвам Канон и мога да кажа по-адекватно мнение за тях ;) А за Pentax признавам, че трябваше да кажа, че говоря за сапунерките, иначе няма проблеми :)

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply
  Dreamer said:
Ако ще го взимаш от америка погледни Canon A530 - 130 гущера е. Ако ще е от БГ 239лв в 2бе, за тази цена е супер.

този канон е 130 да, по-добър ли е от S500. Прави ли клип

Botev1912 said:
този канон е 130 да, по-добър ли е от S500. Прави ли клип

320х240 на 20 фпс, или 640х480 на 10 фпс със звук и при двете резолюции.Според мен е по-добър, ама да предположим, че не съм го казал, че ще ме обвинят в правоверие :) Успех с избора :)

Dreamer said:
Ако можеш да отделиш над 300 лева има доста интересни варианти в момента тъй като цените паднаха главоломно.

Кажи ми най-хубавото, което може да се вземе за 400 лева (без паметта) и си го взимам до 3 дни :) Важно ми е да има приятен зуум, достатъчна резолюция (не ми трябва много, така или иначе ще намалявам 90% от снимките, които правя), горе-долу прилино макро, светлочувствителност поне колкото телефона ми и ръчни настройки, не съвсем професионални, но и да не е от апаратите с 2 бутона.

Legop4o said:
Кажи ми най-хубавото, което може да се вземе за 400 лева (без паметта) и си го взимам до 3 дни :) Важно ми е да има приятен зуум, достатъчна резолюция (не ми трябва много, така или иначе ще намалявам 90% от снимките, които правя), горе-долу прилино макро, светлочувствителност поне колкото телефона ми и ръчни настройки, не съвсем професионални, но и да не е от апаратите с 2 бутона.

И тва всичкото ново ли искаш да е? С последните 2 изисквания доста намаляш диапазона.

w00x said:
И тва всичкото ново ли искаш да е? С последните 2 изисквания доста намаляш диапазона.

Еее...не са му чак толкова изискванията...за 400 лв. спокойно може да си намери това дето търси...само не ми се изясни "приятния" зуум колко иска да бъде...ако е 4Х хубаво....ама ако търси 10 и нагоре...тогава... ;)

w00x said:
E, приличен набор ръчни настройки?

Защо не...днес дори и евтините сапунерки вече си имат white balance (или поне няколко готови схеми), exposure compensation, избор на компресията, избор на вида светкавица, изборът на вида Metering също доста се разпространи... и т.н. Всъщност какво повече му трябва на човек, за да си щрака насам-натам....ако питам жена ми, веднага ще ми каже, че най-добрият фотоапарат е само с 1 копче - това за снимането. :bgrin:

Midex said:
Еее...не са му чак толкова изискванията...за 400 лв. спокойно може да си намери това дето търси...само не ми се изясни "приятния" зуум колко иска да бъде...ако е 4Х хубаво....ама ако търси 10 и нагоре...тогава... ;)

E, приличен набор ръчни настройки?

Legop4o said:

Вдигни парите до 600лв и решението е Panasonic FZ7. За 400 лева дори само с ръчни имаш доста ограничен избор - Canon A530 и Samsung S500, S600, S700, S800.

Ок, променям въпроса си: има ли причина да не си взема това? (цената е малко по-висока, но паметта е подарък, а батерии и зарядно си имам)

Legop4o said:
Ок, променям въпроса си: има ли причина да не си взема това? (цената е малко по-висока, но паметта е подарък, а батерии и зарядно си имам)

lz5 + 512mb sd там излиза 489лв

http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09020059

lz5 459лв + 1gb карта от ера 32лв = 500лв, за 10 лева повече взимаш 1гб карта и апарат от вносителя (Техномаркет Европа), където ще можеш да го тестваш освен всичко.

бонуса от тоя апарат ти е 6х зуум и стабилизация, но ръчни няма. Ако те блазнят - ако това смяташ, че е приоритет - взимай.

Така, в крайна сметка май останах да се колебая между тези два модела. На Канона (хехе) ми харесват настройките, но зуумът и оптичният стабилизатор са в полза на Лумикса. Кое е по-важно :wacko:

Legop4o said:
Така, в крайна сметка май останах да се колебая между тези два модела. На Кодака ми харесват настройките, но зуумът и оптичният стабилизатор са в полза на Лумикса. Кое е по-важно :wacko:
Щом мислиш канон за кодак, взимай паналайката :D . Само от нов апарат ли се интересуваш?

Aquila said:
Щом мислиш канон за кодак, взимай паналайката :D . Само от нов апарат ли се интересуваш?

Грешка на езика (клавиатурата)...и аз често я правя... :D

@Legop4o, както всичко останало в живота, всеки си има различни приоритети - за един едно е важно, за друг - друго... ;)

Първо си отговори на въпроса ще ползваш ли на 100% всички настройки, които ти предоставя Канона? Ако да, значи за теб е по-важно да имаш прецизен контрол върху функциите. В противен случай взимай Панасоника, защото има малко по-добро оптично увеличение и стабилизатор като мърдаш, ама не много...все пак не прави чудеса. Друг е въпросът, че на Панасоник им се пусна лошо име за високия шум в снимките при някои техни модели (дори и при ISO100 :blink: ), но щом взимаш апарат от този клас се предполага, че няма да го ползваш професионално, а в общата употреба този шум може и да не ти направи впечатление.

Иначе и двата модела имат сходни характеристики като мегапикселите, големината на екраните, еднакво макро.....и двата ползват АА батерии и SD/MMC карти, че даже и матриците им са с еднаква големина (1/2.5"). Именно по тази причина са в един клас и с приблизително еднаква цена.

Aquila said:
Щом мислиш канон за кодак, взимай паналайката :D

Хаха, грешка, поправям. Май все пак се насочих към Канон, заради повечето възможности, които предлага. Зуум дали е 4х или 6х не е голям проблем, а с треперенето на ръцете мисля че се справям успешно. Снимките, които ще правя, ще използвам главно за уеб-дизайн, така че ще се намаляват до размери, при които шумът така или иначе няма да личи толкова. А и все пак фотошопа има reduce noise, колкото и спорни да са качествата му :) Утре отивам и го взимам. Благодаря за съветите.

NeSTa_86 said:
Тея презареждащите батерии могат ли да се презаредат? Тоест да ги прецакам ако ги зареждам по-дълго време ?

Тъй като никоя от евтините зареждачки не е умна то тя няма как да разбере кога да спре да зарежда и ако оставиш да се зареждат батериите повече отколкото е нужно то така им скъсяваш живота. Понякога няма как да се следи и точно да ги махаш батериите, но гледай да не допускаш пре-заряд. По-добре да ги махнеш преди да се заредят тъй като това не скъсява живота им.

В крайна сметка какво си купи (апарат и зарядно и батерии)?

Значи купих си самсунга, за който говорихме от 2бе. Взех си памет от ера-та 1 гб и взех си едно зарядно за 31 лева. ЗА тези 31 лева получих зарядното и 4 батерии по 2300. Зaрядното е някаква марка uniross. Значи тея мойте батерии се зареждат по 9 часа и то на деветия час спира да работи. Но доста добре ги е заредило и батериите са доста добри. ВЕче съм направил над 200 снимки и не е паднала батерията. Е пише battery low, но си бачка вече трети ден :)

ей го зарядното

:)

Унирос са марка :)

честито

бтв, тая снимка не е на фокус, защото си снимал вероятно от много близо без да си избрал макро режим или ауто-макро ;)

Мерси,

наистина съм много доволен от това, което си взех. Иначе снимката наистина е от много близо и то със светкавица и ... стана мешеница. Взех вече да му свиквам по принцип с тункостите на снимане ... :) Май обаче трябва да прочета книжката, че имам няколко неясни функции още... :)

Мерси още веднъж за добрите насоки, които ми даде...

Чети, чети.. има нужда да я прочетеш. А след това и... http://photo-forum.net/ebook/start.htm няма да е никак лошо да го прегледаш за да разбереш някои общи понятия и понеже имаш малко ръчни настройки.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...