Jump to content
BulForum.com

модерен метъл


nakatak_zick

Recommended Posts

Напоследък метълът тръгна в доста различна посока,видозмени се,има внушения от какви ли не стилове.

А като погледнем "стиловете" в ласт.фм винаги научаваме нещо ново :D

 

Та...привърженици ли сте на тва раздробяване?

Кой кво слуша?Кой кво не понася?

Подкрепяте ли "бълграската сцена" и тн.

Доста активни са всякакви core завъшващи хави като deathcore,rapcore,hardcore,post мост там всичко.

breakdown-i beatdown-i mosh,grind,goregrind,porngrind,screamo,real screamo,chaotic emo bla bla...

и така :D

Link to comment
Share on other sites

Тези, които имат grind в иемто не ме кефят хич. Иначе другите са почти всички. В общи линии има добри групи, има и групи, които са мега зле :) Така, че по-скоро е до група отколкото до стил. :)

 

Ей ми го ласта http://www.last.fm/user/Nakobg :P

Link to comment
Share on other sites

Нито Xардкора нито Грайнда могат да се нарекат модерни стилове,най малкото защото са на по двайсетина години.Но пък е вярно че напоследък се навъдиха най различни кор групи,което може само да ни радва винаги е хубаво да има разнообразие.Гледам че голяма част от новите групи имат доста траш и дет елементи в музиката си,но е истина че цялото това разообразие от стилове и подстилове е много объркващо за доста хора.

Link to comment
Share on other sites

аз слушам почти всичко, което завършва на 'core'

 

според мен най-новият и най-бързо набиращ сила е deathcore-а с групи като All Shall Perish. От българска страна - Avril In Blood (myspace.com/avrilinblood), които хич не са за испускане.

 

Има групи, които свирят в даден стил, но умишлено си го кръщават по свой начин, пример са групата от Хасково AngerPoint, които са си кръстили стила AngerCore :) което никак не ги отдалечава от Hardcore-а или Metalcore-a, който свирят.

 

В заключение, както журналистите пишат какви ли не глупости из жълтата преса за депутати и известни личности, така и музикалните критици се опитват да бъдат интересни и да 'споделят' нещо ново, за да се чете тяхната статия. Нека си пишат каквото си искат - за мен е важно музикантите да свирят професионално, да има тема в песните им и текстовете да са хубави. Има ли ги тези черти налице, почти сигурно е, че им имам дискографията на компютъра :P

 

П.С.

по въпроса за българската сцена - на 5ти. Април. ще се проведе едно концертче, към което имам много големи надежди и съм поканил хора от София и от Габрово. Концерта е на Plastic Bo., Face The Truth и Soundbleed. Начален час 16:00 (най-вероятно ще започне около 17), вход: 2 лв - символична цена, място: клуб Пъзел, къде другаде. Заповядайте...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...