Jump to content
BulForum.com

Помощ при решаване на дилема


Gadina17

Recommended Posts

Имам видео GeForce 8600 GTS 256 MB DDR3 дилемата ми е дали да си намеря сащата и да си сложа две еднакви, дъното ми го позволява, или да продам тази и да си взема по добра. И ако някои знае да каже две GeForce 8600 GTS 256 MB DDR3 на едно дъно на кой модел горе - доло отговарят.

Благодаря предварително!

Link to comment
Share on other sites

Абсолютно никакъв смисъл няма да си даваш парите за още една. По-добре събери пари, продай тази си вземи нещо от Ати 4850 нагоре...

Link to comment
Share on other sites

Ами какво да ти обяснявам - ако вържеш две такива карти, общата производителност ще нарастне с около 40% при някои игри, но като цяло няма да си дори близо до 4850 или 9800GTX+...

 

Примерно тук можеш да добиеш обща представа:

http://www.tomshardware.com/charts/gaming-...-v1.21,747.html

Link to comment
Share on other sites

Много са ми интересни такива хора "аз съм против АТИ", "АМД рулз" и тн.

Видял преди 5 години, че Ti4200 била по-добра от Radeon 7000 или Athlon 2500+ бил по-добър от Celeron 2.4 и така до сега, нищо че има нови серии, нови модели...

Link to comment
Share on other sites

При мен лично вече няма особени пристрастия, иначе казано празноумна фенщина. И даже мисля, че никога не е имало.

Ако понякога съм се изказвал по-така, е било поради наслоени с годините изказвания и оплювания на едно или друго от други хора, и както и ov3rm4n наскоро писа в една тема, дразнят крайните изказвания, същото и за win vs. linux.

Освен това специално за видеокартите, драйверите оказват влияние при мен лично, при избора понякога, колкото и да е тъпо. Всъщност принципно драйверите нерядко са основен проблем за някои хора, и се избира хардуер и според това.

Конкретно, на тази инсталация старата ми карта беше пак нвидиа, и съм чел адски много оплаквания и проблеми при смяна на драйвери между двете платформи видеокарти. Дори да е имало за подобни пари нещо малко по-добро от сегашната ми 9600GT, аз не исках да рискувам да мажа с драйвери на ATI, след като с годините съм сърбал и добра и лоша попара на нвидиа и ѝ знам къде може да гръмне и т.н.

А и все пак ако бях хард геймър, щях може би да рискувам. Нещата са по-сложни отколкото изглеждат понякога. Хората се чувстват и по-сигурни и по-спокойни с някои неща, въпреки че другите може да не ги разбират. Примерно марките. Много хора може да ме оплюят, че гледам каквото мога хардуер, да взимам ASUS, защото видите ли за 50 лв можело да се вземе по-евтина марка. Това не ме прави техен хард фен, въпреки че 4 или 5 неща по машината ми са асус. Може марката да е леко overpriced заради марката, но освен че не ми е създавала проблеми никога, съм и чел за някои драйверни мизерии с други марки видеокарти при някои серии, от серии на гигабайт/evga и т.н.

Може да са по-скъпи, но ако не друго, ПОНЕ ме кара да се чувствам по-спокоен, а нали важното е човек да е доволен :) . А дали ще даде много повече пари за нещо, което му дава примерно само 10% ръст в производителността спрямо друго, което е 2 пъти по-евтино, това си е негова работа. Дали защото му са нужни тия 10%, дали щото е имал парите, или просто го кефи, може да има 10 причини, за него това да е оправдано.

И в повечето случаи човек от съвети много много не се влияе, поне за компютрите, докато сам не реши да пробва нещо друго, и да си промени навиците. Хора всякакви и не бива да ги съдим, можем просто да покажем, че нещо друго е по-изгодно по еди какви си признаци и т.н., защото, другари, за ВСЕКИ човек приоритетите може да са различни! Често даже неразбираеми на пръв поглед, но никога не бързайте със заключенията, голяма част от хората си имат своите съображения.

:)

Link to comment
Share on other sites

Благодаря на Runner, а на "професора" ще кажа; Първо че доста мои познати си взева Ати-та и още съжаляват за това и Второ от страницата която ми даде Runner да рзгледам никаде не видях Ати на парвите места, така че незнам какво се напаваш толкова пак и в края на краищата нищо лошо не бях казал за Видеокартите АТИ. B)

Link to comment
Share on other sites

Да ти кажа, от едно известно време насам, Ати нямат проблеми с драйверите. В момента съм с 4850, а преди това бях с 1950ГТ и не съм имал абсолютно никакви проблеми и с двете.

 

До това, че Ати ги няма на челните места, не се учудвай, все пак предложенията на нвидия във високия клас са в пъти по-скъпи от тези на Ати, като същевременно не предлагат производителността на Ати спрямо цената им.

 

Моя съвет е да не се влияеш от марките и от приятелите ти, а да гледаш, кое е актуалното в момента и ако не си големи финансови възможности, да не се изхвърляш на последната дума на техниката, защото тя е винаги със завишена цена, която пада много бързо в разстояние на няколко месеца, особено ако има конкуренция. Гледай, кое е най-добро в съотношение цена/производителност, без да се влияеш от марката.

Link to comment
Share on other sites

Принципно съм съгласен с Runner, с малката поправка, че все пак има и кофти марки, които е добре да избягва, доста теми има, в които и хора с опит казват, че имат доста голям процент брак, говоря за марки като Palit и разни такива от най-евтините.

Ако е човек като мен, който купува видеокарта доста рядко (на 1.5 до 2г. веднъж) според мен е добре да даде някой лев отгоре за все пак по-кадърна карта/марка. За nvidia аз си знам ASUS, за АТИ - Saphire. Разликите в парите не са никак големи, само дето аз лично от asus много рядко виждам оплаквания. Правят карти с доста добри параметри и охлаждания и качество. Но да не забравяме, че за мен производителността все пак не е най-важното.

 

По темата, и за мен слагането на още една 8600 za SLI е лишено от смисъл. Много по-добре е купуването на по-мощна карта за подобни пари, но ЕДИНИЧНА.

От SLI има смисъл в някои случаи и то от определен клас карти нагоре, имам предвид по-мощните.

Link to comment
Share on other sites

незнам чесно казано малко се обърках вече. Ще ви помоля последно да ми дадете по едно предложение от ати и нвидиа което да е добро но и да си заслужава спрямо парите и да си реша вече кво ще правя

Link to comment
Share on other sites

Теди, прав си за марките, трябваше да използвам думата 'производители', защото имах предвид конкретно Ати и Нвидиа.

 

Моето предложениет е да си вземеш Ати 4850. Като гледам, все още е най-доброто за парите си. Ако пък имаш повече пари, които да отделиш - 4870. Ако си фен на другия отбор - вземи си 9800GTX, 9800GTX+, GeForce GTX 260, GeForce GTX 280. Всичко зависи от финансовата ти възможност.

 

При всички положения обаче, според мен, не взимай нищо под тези модели, които съм ти изброил, защото по-ниските предложения догодина няма да могат да подкарат задоволително игрите, които предстоят да излезнат.

Link to comment
Share on other sites

Аз подкрепям runner в момента атита специално 4850 е по напред дори от 9800gtx според класациите така че си вземи ати аз си купих лятото 9600 gt и сега ми се иска да не бях бързал толкова(не че е лоша но атито я хапва отвсякъде :lol: )

Link to comment
Share on other sites

доста мои познати си взева Ати-та и още съжаляват за това

 

Един приятел съжаляваше преди години, че си взе FX5200 вместо Radeon 9550, но времената се менят.

С последните ми две карти Sapphire x1950GT и Sapphire HD3850 не съм имал някакви съществени проблеми.

Всъшност единствените проблеми са ми с 3850 - когато играя Flatout Ultimate Carnage с антиалайсинг повече от 2 ме хвърля през 5 минути - може да е от драйвъра, може да е от това, че съм със Win 2008 или от овърклока, а може да е бъгава и играта - затова не обвинявам AMD

Link to comment
Share on other sites

момчета Благодаря за всички мнения и ви моля да ми помогнете за още един въпрос "за някои може да се стори и глупав" може ли някой да ми обясни малко по подробно за тоя овърклок как мога да го направя и аз?

Link to comment
Share on other sites

На видеото или процесора?

Видеокартите се клокват лесно през Riva Tuner - вдигаш по 20-30мхз, пускаш разни 3д маркове да гледаш има ли артефакти и като се появят смъкваш честотата с 15-20, за да си в стабилен режим.

Това е.

Link to comment
Share on other sites

става въпрос за видео картата, горе доло разбрах за кво става въпрос, но ако някой все пак може да обясни малко по подробно няма да е излишно :P и ако някой е на ясно да каже дали е добре да се пражи тоя овърклок въобще.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...