Jump to content
BulForum.com

OpenGL Графична Карта


Ferante

Recommended Posts

Възнамерявам да взимам нов компютър, който основно ще се използва за начални стъпки (създаването на елементарни 3D дизайни) на Autocad и SolidWorks (версиите от 2007-2008 година).

Осъзнах, че това което е необходимо е видеокарта с OpenGL.

Видях и цените на Nvidia и въпроса е следния:

- как би се представила конвенционална карта с OpenGL (въпроса е да спестя пари), т.е. какъв най-евтиния вариант.

 

При 3D моделирането какво трябва да е съотношението между производителността/ цената на процесора и видеото?

 

;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Не знам дали вече не си си намерил, но отговорът на въпроса за процесора и видеото (бих добавил и "паметта") в случая е като цитата от "Мечо Пух" - "Колкото повече - толкова повече!"

Вземи си възможно най- мощния процесор, който можеш да си позволиш ( Е8200 -Е8400 е много добър избор, четириядрените варианти и на Интел и АМД не се представят по-добре, даже напротив,) много памет (4ГБ да кажем, повече от това май няма смисъл) и видеокарта, която да моднеш в професионална, т.е. да й отключиш напълно OpenGL поддръжката. Това може да стане с ПОЧТИ всички (няма някоя, с която да не се е получило досега, но все пак не съм пробвал с всички!) модели на АТИ. HD3870 512 GDR4 е добро решение. Ако не стига бюджетът, може и HD2600PRO или ХТ с 512MВ. Относно модването има доста да се чете по въпроса по форумите. Преди време бях описал процедурата тук. За по-стари видеокарти е статията, но принципът при новите е същият.

Link to comment
Share on other sites

Sapphire x1950 PRO 512MB shte ti svarshi rabota edna ot nai dobrite karti za OpenGL

Чудесна карта, а пък и се модва безпроблемно във FireGL v7350, но чак пък най-добрата.... В общи линии OpenGL поддръжката на всички геймърски видеокарти е много куца работа и се отпушва едва след качването на OpenGL драйвери, т.е при модифицирането им в професионални.

Link to comment
Share on other sites

Харесай си някое Quadro, което да ти е по джоба http://www.persy.com/components-quadro.php?type=7

Като последното е разбира се е най-доброто, което можеш да вземеш за момента. Зависи и колко си "нов" в тази област. Аз съм съвсем, съвсем нов, 3870 на АТИ ми върши работа. Може да видиш все пак и http://www.sun.com/desktop/products/graphics/fx570/

 

Но общо взето щом си нов няма да ти трябва специална карта за това, една средна геймърска ще ти свърши работа. После като задобрееш и започнеш да усещаш, че ти е недостатъчна се съсредоточи към Quadro. Колкото повече можеш да заделиш, толкова по-добре.

 

Benchmarks: http://www.tomshardware.com/charts/graphic...aphics,117.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Съжелявам, че толкова късно виждам Replies, в крайна сметка взех NVIDIA Quadro FX 370 с Intel E4600 и 4GB памет.

За момента не е останало време да се тества всичко що за стока е, но се надявам да няма проблем :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...