Antares Posted June 28, 2008 Share Posted June 28, 2008 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted June 28, 2008 Share Posted June 28, 2008 ще проверя дали ми се намира такава мишка. (мисля, че за подобни експонати е просто престъпление да се вземе дори и 1 лв.; не че няма да се намери някой "търговец", който веднага да предложи) п.п. мисля, че знаеш, че тея на com порт са с топче т.е. да не очаква оптична ::edit:: за съжаление нямам (явно съм я дал на някой, тъй като си спомням, че имах една). сори Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maimun Posted June 29, 2008 Share Posted June 29, 2008 мисля, че се продаваха едни преходници от СОМ към PS/2, така че ако си намериш такъв преходник мисля, че и оптична ще може да ползва майка ти, в Конрад със сигурност има такива Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted June 29, 2008 Share Posted June 29, 2008 Имам една на работата, но най-рано в понеделник мога да я взема. Подарък. Не подкокоросвай човека да се набутва с преходник, защото мишката трябва да е била конструирана, за да работи на сериен порт, където нивата на сигналите не са 5V , а 12V !!!По-добре да изчака до понеделник! Това го пропуснах . О.К. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveN Posted June 29, 2008 Share Posted June 29, 2008 Имам една на работата, но най-рано в понеделник мога да я взема. Подарък. А ако ти се занимава или ти е спешно - ето ти един линк за преходник. Не подкокоросвай човека да се набутва с преходник, защото мишката трябва да е била конструирана, за да работи на сериен порт, където нивата на сигналите не са 5V , а 12V !!! По-добре да изчака до понеделник! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tango Posted June 29, 2008 Share Posted June 29, 2008 Не подкокоросвай човека да се набутва с преходник, защото мишката трябва да е била конструирана, за да работи на сериен порт, където нивата на сигналите не са 5V , а 12V !!! в самият преходник има адаптер,който модулира нивата на сигналите на 5V какъв е иначе смисъла от него аз съм ползвал такъв преходник и знам,че става дори и оптична мишка същият принцип е и при гсм. COM порт кабелите,в самата букса има вградена малка платка,която служи именно за тази цел Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted June 30, 2008 Share Posted June 30, 2008 Мишката вече е у дома, ако още ти трябва - пиши. 3-бутонна, А4Tech, модел ОК-720. Като на снимката, ама пожълтяла и леко лъска по ръбовете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveN Posted June 30, 2008 Share Posted June 30, 2008 в самият преходник има адаптер,който модулира нивата на сигналите на 5Vкакъв е иначе смисъла от него аз съм ползвал такъв преходник и знам,че става дори и оптична мишка същият принцип е и при гсм. COM порт кабелите,в самата букса има вградена малка платка,която служи именно за тази цел Да бе, такъв преходник става наистина, но в повечето случаи хората имат в предвид онзи преходник, който просто свързва едни и същи сигнали от единия на другия куплунг. Иначе, независимо, че това ми е работата, но като твоя адаптер ( това е по-точната дума ) аз още не съм виждал на живо, но наистина е ценен, защото няма друг начин ( освен USB ) да се подкара оптична мишка на стара барака Така че човека да си взема подаръка и да почерпи една бира! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.