Jump to content
BulForum.com

tango

Members
 • Content Count

  2645
 • Joined

 • Last visited

About tango

 • Rank
  Депутат

Recent Profile Visitors

2055 profile views
 1. Да раздвижим една стара тема. Като всяка друга свързана с работа и тук всичко става табу :). Някой работи ли за BTL Industries? До колкото разбрах, компанията е чешка. И те като повечето чужди инвеститори са привлечени от евтината работна ръка. Гледам, че имат много свободни позиции, което ме навежда на мисълта, че имат и голямо текучество. Заплати в обявите си не публикуват (значи са близки до минималните за страната). Ако някой може да даде повече информация мисля, че ще е полезна за форума. Вдига се много шум и за бъдещият завод за автомобили, но и там заплатите ще са подобни. Защо ли всеки път се оказвам прав https://bgrabotodatel.com/company/9181
 2. Специално от това влакче трудно ще намериш части и аксесоари, защото е спряно от производство от почти 30г. Имат нов наследник, но се сглобяват в Румъния и са доста скъпи. Мисля, че се водиха Tillig.
 3. От този тип, всички фирми направиха картел. Провери дали не се работи на 3 сменен режим на работа. Заплатите са изравнени, така че където и да отидеш си все на един и същи пангал. Така ни рекламират пред света и затова инвеститорите идват тук. Един професор по мениджмънт ми каза, че там дори и синдикат не припарва, така че всеки си коли и беси както намери. Всъщност, предлагам Ви една интересна статия, която мисля е актуална за всички сектори на милата ни икономика: https://www.dw.com/bg/какво-ѝ-липсва-на-българия-хора-или-достойно-заплащане/a-46627543
 4. Батерията остана от умрял нетбук. Издържа малко повече от 2ч. с един заряд. Ето снимка: http://picbg.net/img.php?file=575ede97393a241a.JPG цена- 35лв. За Пловдив лично предаване, за страната, доставка с куриер и включена опция за преглед и тест. За връзка с мен, пишете на ЛС.
 5. Колеги от Румъния дадоха едно рамо и човека вече е доволен. Затворете темата
 6. Скоро и аз имах същият проблем. Като донор използвах стар МР3 плеър Diva FX30. Батерията е точно същата и пасна идеално. Ако държиш на нова, мисля че в Елимекс имат подобна: http://www.elimex.bg/product/103932/akumulator-3-7v-250mah-li-po-accu-lp502030-cl-lava.html
 7. Търся малък хладилник за вилата. Задължителното условие е да е клас Т или комбинация от SN-T. Ориентировъчен обем от 80л. и камерка 10-15л. Саморазмразяващ и други екстри ако има ще е добре. Мисля, че като размер се водят - височина 80/85см. , ширина 40-50см. и дълбочина 50-60см. Това мога да дам като ориентир. Марка не посочвам, защото вече всичко е китайче .
 8. Сега и аз ли трябва да цитирам? Не намирам конкретната статия, но ето една подобна: https://www.actualno.com/asia/kitaj-iska-da-kupi-edna-ot-naj-uspeshnite-germanski-firmi-osram-news_565970.html В момента китаец държи контролният пакет акции на компанията. В темата не е важно чак толкова кой и какъв е собственика на компанията, а какво става там. Така се щом ви се занимава да проучвате моята информация, защо не насочите усилията си в правилната насока . Ето една статия от българската преса: https://money.bg/deals/kitaytsi-kupiha-biznesat-s-lampi-na-osram.html Не намирам немската, която четох преди година.
 9. На мен ми е интересно друго. Досега някои от работещите в Осрам не е ли прочел тази тема и да каже реално какво става там? Масово се назначават хора с ниска квалификация и беше ясно, че нещо нередно ще се случи. Да виждаш, че те тровят като муха и да мълчиш- нямам идея какво трябва да си. По- интересен е факта, че Осрам е фалирала преди 1г. и на практика тази марка не съществува. Фалиралата компания я купува китаец, който е искал да изнесе производството в Китай, но там стандарта се е покачил толкова, че в последният момент прехвърля производството в България. Това ме навежда на мисълта, че вече сме и под стандарта на китайците. Ок, 1-2 да излъжеш, но това са 800 човека персонал.
 10. Според мен това е някакво съчинение, за да се прикрие по- голям проблем. Казват, че има заболели от хепатит, но лекарите имат съмнение че е отравяне на кръвта с тежки метали- олово, цинк и пр. Симптомите са коремна блока и диария (извинявам се за израза), които са сходни с прием на мръсна вода. Задълбочени изследвания ще покажат дали са засегнати черният дроб и бъбреците. Още в началото, познати казаха че аспирацията не е работила ефективно и всичко от изпаренията на ваните за калаена вълна се задържа в помещенията и се вдишва от персонала. На високо ниво това се знае, но се плаща яко да се получи случая.
 11. Включвам се, защото днес имах възможност да се запозная със жена, която работи там и естествено бърза да напуска. На практика жената е с опит в бранша (започнала е от бившето ЗЗУ) и е изумена от анархията там. Взимат всеки, който е подал молба за работа. Няма входящ контрол за знания и умения. В момента, тарторки там са бивши шивачки, които се изявяват като обучаващ персонал. Те са със стаж само 2м. във фирмата. Кога шивачките започнаха да разбират от SMD елементи и качествено вълново запояване ? Отделно машините са на средна възраст от около 30г. (бракувани от някъде) и постоянно се развалят. Новият персонал е навикван като на мегдан и работата буквално куца. Усилено във фирмата се говори за яко източване на евро средства и явно само името ще си остане - OSRAM. Първият ден, въпросните шивачки дали груба пинцета (за вадене на конски зъби) и с нея жената трябвало да насиша платките със SMD елементи. Когато жената показала знания и поискала друга пинцета, шивачките и отговорили че давали такива инструменти, защото им било наредено и тях да пускат в обръщение . Много странно се развиват нещата и то за немска фирма? Със сигурност някой нашенец върти всичко . Адски много персонал постъпва и напуска.
 12. Благодаря на всички предложения. Темата може да се затвори.
×
×
 • Create New...