Jump to content
BulForum.com

Ati 9600Pro 256mb


host

Recommended Posts

Ужасен шум вдига вентилатора.ПомоЩ?Какво да го напрвя.Опитах да му изчистя праха...не стана, ефект 0.Забелязах, че при милиметър мръдване на вентилатора в нагоре-надолу изчезва шума( не просто шум ама ужас ).Смяна на вентилатора( то май картата ще да е направо, че на тия години ) или нещо изтървам?

 

За това говорим > http://www.sapphiretech.com/en/productfiles/51image1.jpg

Link to comment
Share on other sites

ами най лесния начин ако все още върти вентилатора е:

отдолната страна на перката има лепенка, махаш я и пълниш с вазелин или крем за ръце.Поне за 6 месеца ще те спаси /все пак зависи и от състоянието му де.Не ти пречи да пробваш, само после намажи хубаво с паста чипа на видеокартата.

 

Другия вариант е да отидеш примерно до Ресет и да си купиш някакво ново охлаждане, но не се лъжи да купуваш евтините Gembird дето са по 8 лева.Мисля че имаше някакво решени с Cooler master , модела е Viva ако не се лъжа и беше на цена около 12$

1703_0.jpg

Link to comment
Share on other sites

Абе моят съвет е да си смениш вентилатора, ако са ти изядени втулките този номер с вазелина няма да помогне кой знае колко. Още по - добре е да си смениш картата, щото каквото и да говорим си е дъртюха.

На скоро си взех една ATI HD 26XT 512Mb за 106$, при този курс на доларът сети се за каква смешна сума говорим.

Link to comment
Share on other sites

Ами намазах с малко кремче и спря гадния шум.Колкото до смяната смятам след месец да взема направо нова конфигурация от тая само рамеца и твърдия да си запазя, така че идеално се реши въпроса за момента.

 

Още веднъж благодаря на всички.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...