Jump to content
BulForum.com

Sell: Razer ExactMat (mouse pad)


Recommended Posts

Взех си го за рождения ден Август месец 2007-ма.

Т.е. на около 9-10 месеца е.

 

Известно е колко са качествени падовете на Razer, и аз се кефих максимално. Още се кефя. За толкова време се наблюдава минимално, да не кажа почти не се наблюдава някаква промяна по повърхността. Изключително здрав пад.

И двете повърхности са използваеми, едната е Control (за бавно движение, леко по-грапава, на мен лично повече ми допада), другата е Speed, по-гладка, и мишката се плъзга по-мазно (за бързо движение на мишката и не толкова прецизно - понеже съпротивлението е малко и по-трудно ще ви е да задържите мишката на място). На тази повърхност ако се наведе падът дори на 2-3-4 градуса, и мишката започва да се плъзга сама.

 

Алуминиева и много здрава основа от 2 мм, и върху нея са залепени здравите пластмасови покрития, от всяка страна има по 4 гумени крачета, по около 0.3 мм дебели, обща дебелина на пада 2.5 мм.

 

Ако вече има чудещи се, продавам го поради следните причини.

Както се вижда от снимките по-долу, с безжична лазерна мишка съм. Оказа се още първия ден, че алуминия нещо леко възпрепятства свободното пътуване на радиовълните до приемника, който е малко usb стикче, боднато отзад на компа. С удължител го качих на бюрото в близост до мишката и всякакви проблеми с вълните изчезнаха. Другия ми проблем беше, че при по-дълъг престой нали мишката 'заспива', и след това трябва малко по-продължително 'клатене' за да я събудя като хората, иначе след секунда след първото раздвижване заспива отново, и малко по малко с няколко раздвижвания след 5-6-7 сек. се активира лазера нормално. Това не е от лазера, а явно от power-saving features на самата мишка, в комбинация с пада. По време на работа никога не е правила проблем с курсора, единствено събуждането. Е, няколко месеца го търпях, но тиковете от кабелите от предишните ми мишки, сега се замениха от други тикове, по време на 'събуждане'. И просто искам тоя удължителен кабел да го разкарам от бюрото и ресивъра да е боднат отзад и да не се вижда. Но дори само проблема със събуждането вече ме дразни.

Решил съм да взема Icemat, поне стъклото няма да е проблемно за вълните.

 

За жична мишка, при които е ясно че няма power savings и там мишката е винаги ON, пада ще е перфектен. Може при друга безжична мишка да го няма тоя ефект на по-бавното събуждане след дълго idle.

 

Снимки:

Едно

Две

Три

 

Нов е 60 лв, цената, на която го давам е 45 лв.

 

EDIT: Падът е продаден.

Link to comment
Share on other sites

Имаш 30лв от мен, понеже съм с мишок на рейзър ;), но не мого да си позволя повече волности и за това ти предлагам само толкова, иначе пада е уникален!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...