Jump to content
BulForum.com

Лаптопи, фотоапарати, камери мп3....

Recommended Posts

Сестра ми заедно с мъжа й и цялото семейство се прибират от Канада след около 2 седмици.

Понеже както знаете работите там са значително по-евтини, ако на някой му трябва нещо сега е момента да каже.

Така като сверявам цените в БГ има някои неща, които са с по 15-20%, ама има и някои дето са с по 30-40% по-евтини.Ей тва мисля, че е един от най-изгодните магазини в Канада(пък и сестра ми каза, че оттам пазарували).

Аз лично съм си поръчал ей това павилиънче спешъл едишън от последните. ; )амд 64х2 Турион, 4гб рам, 250г хдд, ъп ту 1071 мб видео и др глупости там.

Незнам дали има лимит за такива работи на летището, но довечера ще попитам.

1.21 лв мисля е канадският долар в момента, смятайте, гледайте колко струва в БГ даден продукт и ако е много по-евтино свиркайте ще видя какво мога да направя.

А и един въпрос.Казаха ми че Хюлет Пакард имали международна гаранция, демек за този лаптоп ще имам и в България гаранция.Вярно ли е?

П.П.Моля някой модер ако може да закарфичи темата до 9 май(когато лети самолета на мойте хора) за да могат да я видят повече хора и съответно да помогна на повече.

Може ли да кажеш колко ще ни струва удоволствието сестра ти да ми докара един лаптоп ?

ПС:

Понеже скоро пазарувах онлайн от http://www.futureshop.ca ,да допълня малко инфо.

Цените в тези сайтове за без начислени такси (ДДС). При покупката се начислява 17 или 18% tax и доставка (в моя случай беше 16$ CAN за лаптоп, като имаше и по-скъпи варианти). Та преди да се радвате на много ниската цена, добавете таксите. За мен пак си струваше цената, но поради проблем с кредитната карта поръчката беше отказана

Може ли да кажеш колко ще ни струва удоволствието сестра ти да ми докара един лаптоп ?

ПС:

Понеже скоро пазарувах онлайн от http://www.futureshop.ca ,да допълня малко инфо.

Цените в тези сайтове за без начислени такси (ДДС). При покупката се начислява 17 или 18% tax и доставка (в моя случай беше 16$ CAN за лаптоп, като имаше и по-скъпи варианти). Та преди да се радвате на много ниската цена, добавете таксите. За мен пак си струваше цената, но поради проблем с кредитната карта поръчката беше отказана

Да това е вярно, тука в този сайт няма начислено ДДС.Обаче начисли и пак го сметни и ще видиш че по евтино се получава.

http://www.911.bg/a2/offers.asp?p=2949807&parent=3187

Ето ти пример виж тази машинка колко струва втора ръка, значи нова е 2,5к+ , начисли сега ДДС в сайта и ще видиш че става 1100-1200 лв. ; )

Въобще не можеш да сравняваш и с цените в България, ако ще и 50 вида такси да начислиш.

Освен това много главоболия има с тези доставки оттам, гледат ти Кредит Кард хистори, гледат те в кой регион си, гледат кредит хисторито на цялата държава(което за България хич не е добро)....още един куп глупост, абе въобще има голяма вероятност да ти откажат.

А за удоволствието да ти се докара лаптоп, това нещо го правя от добра воля(стига да успея да накарам сестра ми), не че искам да печеля от някой, демек ще ти струва колкото пише в сайта + 1 биричка. ; )

Едит:Студена биричка, забравих да уточня... ; )

Ако стане номера не една, а цяла каса ще получиш ;) Пък съответно някой ден и Добри може да ти върне услугата по подобен начин, но за това ще си говорите на ПМ.

bratle v canda imat li best buy :) na men mi vzeha ot shtatite laptop ot bestbuy i sam adski dovolen. Bez taxi i bez dds na letishteto laptopa minava v ranica i ne se deklarira. Iskam da vzema oshte edin shte ti pisha na pm ako ima variant niakakav. Shte ima kasa i ot men :)

аз ще го ползвам на лсд монитор,тъй че...

но нека да се върнем към темата и се надявам на отговор от A55A551N80R

Еми виж в сайта бе човек... аз ти казах, печалба не искам, само незнам дали няма да има проблем с транспорта, защото плейстейшъна е значително по обемен от лаптоп или фотоапарат.

http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?sk...d=1190677842792

ето я цената в сайта.

Само да уточня.... така на доверие няма да се купува, първо ми се оставя капаро и така....Идвате до нас и оставяте капаро ако искате нещо.После ако някой се изметне да се чудя къде да ги продавам тея работи. ; )

Аз само да добавя че спокойно ще обмитят всички лаптопи които не са декларирани като изнесени. ДДСто също. Ако на излизане са носили 1 лаптоп на връщане може да са с друг но бройката остава. Е може и да ги пропуснат но гаранцията е нулева. Един приятел си пази всички декларации които после не са му ги взели и в момента според неговите думи може да донесе 4 лаптопа обратно но всичко отгоре като нищо ще се има мито. Тъй че не очаквайте ей така да ги докарат на нулева цена.

Фотоапаради и други джаджи (и то в умерени количества) е по-вероятно да си докарате без проблеми.

Пък и те не могат да носят 100кг като ръчен багаж а каквото се checkin-не и не е добре нагласено онези кретени хамалите като го подмятат може и посчупено да дойде. Затова разните лаптопи и подобни техники задължително като ръчен багаж!

Аз само да добавя че спокойно ще обмитят всички лаптопи които не са декларирани като изнесени. ДДСто също. Ако на излизане са носили 1 лаптоп на връщане може да са с друг но бройката остава. Е може и да ги пропуснат но гаранцията е нулева. Един приятел си пази всички декларации които после не са му ги взели и в момента според неговите думи може да донесе 4 лаптопа обратно но всичко отгоре като нищо ще се има мито. Тъй че не очаквайте ей така да ги докарат на нулева цена.

Фотоапаради и други джаджи (и то в умерени количества) е по-вероятно да си докарате без проблеми.

Пък и те не могат да носят 100кг като ръчен багаж а каквото се checkin-не и не е добре нагласено онези кретени хамалите като го подмятат може и посчупено да дойде. Затова разните лаптопи и подобни техники задължително като ръчен багаж!

Принципно става, омотава се сдрехи и няма проблем.Иначе са 4 човека, незнам като ръчен багаж колко могат да вземат.Само пак да уточня, защото много хора питат, ако някой иска нещо идва до нас и ми оставя 20% капаро, защото няма да рискувам да купят нещо хората и след тва да си остане вечно наше, да не може да се продаде. ; )

Искам всичко, което се поръча да се вземе.

Аз само да добавя че спокойно ще обмитят всички лаптопи които не са декларирани като изнесени

Този септември когато се връщах от USA без проблем си минах с лаптопа(също закупен от BestBuy) през митницата без да го обмитят. Но трябва да отбележа, че специално питаха дали нося лаптоп и когато им казах, че нося, просто го извадиха, погледнаха го и нищо... При заминаването не носих никаква техника и не съм декларирал съответно. На връщане освен лаптопа имах в мен цифров фотоапарат и няколко телефона. Може да съм изключение, не знам...

Този септември когато се връщах от USA без проблем си минах с лаптопа(също закупен от BestBuy) през митницата без да го обмитят. Но трябва да отбележа, че специално питаха дали нося лаптоп и когато им казах, че нося, просто го извадиха, погледнаха го и нищо... При заминаването не носих никаква техника и не съм декларирал съответно. На връщане освен лаптопа имах в мен цифров фотоапарат и няколко телефона. Може да съм изключение, не знам...

Ами ако носеше 3 лаптопа спокойно щяха да ти обмитят поне 2 от тях, отделно да те накарат да си платиш ДДСто и т.н. За 1 може и да не правят проблеми, за повечко работата не е особено ясна. Ако си късметлия може и да минеш метър, но може ли да си сигурен в това?

А и един въпрос.Казаха ми че Хюлет Пакард имали международна гаранция, демек за този лаптоп ще имам и в България гаранция.Вярно ли е?

CNSys ще ти се изсмеят и ще ти искат пари за ремонта. Всеки артикул може да се закупи с международна гаранция, но никой няма да ти я покрие в нашата хубава държавица.

Като се връщах, нищо не ми погледнаха. Проверката беше на произволен принцип. Избираха си някой и го спираха. Другите си минаваха.

CNSys ще ти се изсмеят и ще ти искат пари за ремонта. Всеки артикул може да се закупи с международна гаранция, но никой няма да ти я покрие в нашата хубава държавица.

Като се връщах, нищо не ми погледнаха. Проверката беше на произволен принцип. Избираха си някой и го спираха. Другите си минаваха.

И аз така знам, че няма да има проблем с проверката, миналия път като се прибираха пак доста неща така докараха, така че не мисля, че това ще е проблем.

Все пак моля да не ми пишете ПМ-та с къртачи, кутии с инструменти или други обемни работи.

Изберете си нещо, което може да се пренесе и няма да навлека проблеми на мойте хора.Избирате---->Пм---->аз казвам ок или не----> идвате до нас носите 20% капаро и на 9 май си взимате джаджата.

Сега тази вечер очаквам да се чуя по скайп и да видим какво точно ще правим.

Гаранцията на повечето модели на НР се покрива в БГ, за справка най-напред може да звъннеш да питаш.

Гаранцията може да се провери и в интернет, тъй, че няма защо да му се смеят от оторизираните сервизи..

Току що се чух с роднините, писах на всички дето ми пратиха ПМ, това за плейстейшъна вероятно няма да стане или кажи поне колко е голям и колко тежи да видя какво мога да направя(вероятно няма да е в ръчния багаж, а не е ли там не мога да ти дам гаранция че няма да се счупи, защото онея хамали наистина яко лашкат другия багаж).Досега 2ма са поръчали лаптопи(единия аз ;) ), има място за още 2(казаха ми че макс по 1 на човек можело, иначе проблеми).

има място за още 2(казаха ми че макс по 1 на човек можело, иначе проблеми).

Именно! Ако си късметлия и 5 можеш си да докараш насам и да минеш метър. Ама ако не си става изключително неприятно...

И аз имам мерак за един лаптоп , ще ти драсна на лично да не става калабалак тук.

• 2 weeks later...

Линковете, на тези дето ми пратиха неска са проверени, окончателните цени на ПМ съм ги пратил.

@ПитБул се отказа от лаптопа, дето беше поръчал,така че ако някой има мерак за нещо да пише.До 7 събирам капаро, защото на 9 е полета, а ако не съм сигурен че ще се вземе стоката не бих поръчал, после да се чудя какво да я правя.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...