Jump to content
BulForum.com

Абе да не е 1 април днес?!


ov3rm4n

Recommended Posts

http://portal.bg/news.php?cat=main&read=20041802001

 

Някой е внесъл дрога в парламента, братлета... и до тях стигнаха - така са се напушили, че чак не мога да ги позная, че даже са взели да мислят преди да натискат копчета! Който и да им е пласьора, все в тоя дух да го дава - току виж сме се оправили... Любопитно е само, утре като им дръпнат юздичките как ще завъртят дупето... Представяне на Офис пакет на Български по новините викате... Хихи - някой е развалил сценарийчето, не това е трябвало да бъде голямата новина, но е станала издънка и с това са запълнили програмата - все пак вече са били викнали журналистите, как да ги върнат с празни ленти?!

Link to comment
Share on other sites

Такива тайни договори са били сключвани преди около 100 години от цар Фердинанд и всички знаем какви са последиците от това.

Малеееееее, докаде изпаднахме??!?! Мога само да каже с "леко" шеговита нотка в тона "МВР и Майкрософт - ГОЛЯМАТА КОМБИНА" :)

Link to comment
Share on other sites

КОНСТАНТИН ПЕНЧЕВ (НДСВ): Уважаеми господин председателю, уважаеми колеги! Очевидно въпросът е комплициран, и от юридическа страна също. Да ви призная честно, не съм запознат в подробности с този законопроект. Не бих могъл да взема сега становище. Затова да не стане някоя грешка, правя процедурно предложение да отложим разискването по тази точка от дневния ред. Благодаря.

 

EDIT:

 

Грешка - Пенчев не е представител на вносителя - той е от партията на власт.

 

Само за протокола - под ръка ми е един сборник с международните договори, спогодби и споразумения, сключвани от Царство България, НРБългария и РБългария от Освобождението, та чак до 1994 година. Тия които учат или са учили международни отношения може и да са го виждали. Та за тоя период от време няма нито един договор, споразумение или спогодба на държавата с частна фирма! Поне не и официално разискван и ратифициран със закон в парламента на държавата. Такива неща са приоритет на министерския съвет и министерствата, но не и на законодателната власт.

Link to comment
Share on other sites

Мухахахаха, присъединявам се дружно към версията за разпространена дрога сред народните ни избраници. Иначе няма как да обясним резкия завой в поведението им :D :lol:

 

Едит: Брех какъв албански реотан съм, да му се не види - ми да, чак сеге ми се изясни за кво беше тоя нескопосан репортаж по БТВ за пускането на офис 2003 на български, мухахахахаха :D

Link to comment
Share on other sites

Е все пак БТВ са профита - замазали са гафа...

Цъ, ov3rm4n, точно тук не мога да се съглася с теб, поради следните причини:

* ако бяха профита, трябваше този "репортаж" да бъде с гриф "платено съобщение" и мицрософт да си платят по тарифите на БТВ;

* ако пак бяха профита, репортера (не му запомних името) трябваше да се консултира с някой IT специалист (в или изън БТВ) преди да изплюе невероятните глупости, подадени очевидно от самата българска централа на мицрософт.

* и трето - новината трябваше да е заседанието на Парламента, а не бълвочите на Т. Милев и ко.

 

Както и да го погледнем БТВ си сътвориха един добър ГАФ, за мицрософт няма да говорим...

 

P.S. Стенограмата от заседанието на парламента се оказа полезно четиво - просто да не повярваш как някои избраници могат да говорят по подобен начин :)

Link to comment
Share on other sites

След като стана въпрос за репортажа по бтв. Хареса ли ви как похвалиха Outlook. Бил най-сигурната и най-надеждна програма и подобни неща :punk .

 

П.С.

Godfather вече е споменал за това в една друга схема, но чак сега прочетох.

Link to comment
Share on other sites

Моля ти се - много ясно, че са си платили - дори допълнително са си платили, точно за да не излиза надписа "платено съобщение" - и за това си имат тарифа БТВ, пък и нали всички знаем чия е тази наша "обществена" медия. Сикромофт имат добра практика с медиите - справка в-к "Капитал" и много други знайни и незнайни, меродавни или еднодневни такива... А че цялата сценка е била нагласена с цел да се сведе до знанието на народа, че "днес е хубав ден за българската декорация" и в частност за Т.М. - две мнения не може да има... Аз съм на 31 и одавна не ближа асфалт. В съвпадения не вярваме. А и каква новина може да е това за Офис пакета?! Това си е чиста проба очеизбождаща и не-скрита реклама и то в праймтайм. Иска ми се да видя сега как СЕМ, или както им е името сега, сваля от ефир БТВ или поне ги глобява. Не да ми вадят нож на умрелите кучета по кабеларките... Но това са само мечти - не живеем в Перу, уви...

Link to comment
Share on other sites

Иска ми се да видя сега как СЕМ, или както им е името сега, сваля от ефир БТВ или поне ги глобява. Не да ми вадят нож на умрелите кучета по кабеларките... Но това са само мечти - не живеем в Перу, уви...

Мухахаха, СЕМ :D

Ми кой знае, нали свалиха "Разбиване" точно от БТВ :D :lol:

Link to comment
Share on other sites

А, значи и не им е сефте - рецидивисти такива... Представяш ли си да свалят БТВ Новините от ефир. :D :D :D

 

Не, майтапа на ляво - ето това е един много, ама много добър пример как се манипулира и "подковава" общественото мнение в "правилна" посока - толкова як, че предлагам да влезе в учебниците по политология. Наистина - това сега новина за национален ефир ли е?? При положение, че има вече българизирани не само Офис Пакети, ами и цели ОС - за тях защо не чуваме по новините?! Чакай да се спра малко, че взех да паля - ако бях с десетина години по-млад и с толкова по-неразумен вече щях да съм написал гневно писмо на БТВ и на Мърдок в частност :D :D :D ... Процеса на одъртяване си има и хубави страни... ;)

Link to comment
Share on other sites

Не, майтапа на ляво - ето това е един много, ама много добър пример как се манипулира и "подковава" общественото мнение в  "правилна" посока - толкова як, че предлагам да влезе в учебниците по политология.

Абсолютно, точно в стил "мормонски проповеди", особено пасажа за, цитирам, "дечицата, които вече ще могат да работят на M$ office" :bgrin:

Link to comment
Share on other sites

http://portal.bg/news.php?cat=main&read=20041802001

 

Някой е внесъл дрога в парламента, братлета... и до тях стигнаха - така са се напушили, че чак не мога да ги позная, че даже са взели да мислят преди да натискат копчета! Който и да им е пласьора, все в тоя дух да го дава - току виж сме се оправили... Любопитно е само, утре като им дръпнат юздичките как ще завъртят дупето... Представяне на Офис пакет на Български по новините викате... Хихи  - някой е развалил сценарийчето, не това е трябвало да бъде голямата новина, но е станала издънка и с това са запълнили програмата - все пак вече са били викнали журналистите, как да ги върнат с празни ленти?!

Не бе! Просто нещата са доста традиционни. Както написа един колега "ами те са гласували правилно от НЕЗНАНИЕ"! :)

Което не пречи да са направили вярната стъпка, де.

 

Аз съм малко скептичен по въпроса. Нещата просто се отлагат във времето. Ще изчакаме....

Link to comment
Share on other sites

Абсолютно, точно в стил "мормонски проповеди", особено пасажа за, цитирам, "дечицата, които вече ще могат да работят на M$ office" 

 

:D Аз не знам вие колко деца сте виждали, които да горят от желание да работят с офис приложения, ама моето със сигурност не се интересува (за децата има къде, къде по интересни приложения). Така че и тоя аргумент е един голям сапунен мехур...

Link to comment
Share on other sites

:D Аз не знам вие колко деца сте виждали, които да горят от желание да работят с офис приложения, ама моето със сигурност не се интересува (за децата има къде, къде по интересни приложения). Така че и тоя аргумент е един голям сапунен мехур...

Какво да ви кажа......Май съм най-дъртия във форума ...35 лазарника почти.Като сложих кръпката zа XP BG-pack Децата се скъсаха даме питат това каде е, онова каде е отишло......как се казва сега и т.н. Та......наложи се да си върна любимото 98 и нещата си дойдоха на мястото :)

Link to comment
Share on other sites

http://www.warez.ru:8080/FTP/Docs/zakon.MS.MVR/

 

Закона за ратификация, мотивите към споразумението, споразумението между България и Майкрософт и текста на самото споразумение за конфиденциалност. Супер секретната информация и на нашия сървър.

Link to comment
Share on other sites

Какво да ви кажа......Май съм най-дъртия във форума ...35 лазарника почти.Като сложих кръпката zа XP BG-pack Децата се скъсаха  даме питат  това каде е, онова каде е отишло......как се казва сега и т.н. Та......наложи се да си върна любимото 98 и нещата си дойдоха на мястото :)

Леко, леко. Някои са 67-ми набор ;)

 

Що не им сложиш на децата едно KDE3.2? И после да им кажеш, че това е най-новата "кожа" за windows. Няма да уточняваш какъв, че да не ги лъжеш - нали xfree86 се казва "X Window" още когато бозата беше във VGA режим.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...