Jump to content
BulForum.com

Какъв пожарогасител ползвате?


El Diablo

Recommended Posts

Какви пожарогасители ползвате в колите си? Знам че никой не иска да му се налага да го ползва, но винаги е добре да имаш нещо сигурно и надеждно под ръка. Аз лично имам опит с ползването му в кола след проблем с ел. инсталацията. Сега мисля да взимам някакъв за колата. Тоя който съм ползвал беше ятрус, но нещо немога да ги намеря из Пловдив. Ако някой знае къде има да казва :) Иначе гледах в Метро, но бяха китайски и нещо не ми харесха. Намерих едни, май са български, срещу военна болница прахови от 1 и 2 килограма за кола. Някой знае ли къде има български или некитайски и нетурски на прилична цена в Пловдив?

Споделете в темата и вашия опит по принцип, препоръки, кой къде държи пожарогасителя, в багажника или под предната седалка и т.н.

Link to comment
Share on other sites

Добре, че си я отворил тази тема.До сега не съм мяркал във Волвото пожарогасите :blink: трябва да видя дали имам.

Link to comment
Share on other sites

Аз имам един израелски спрей, който покрива нормите за гасене на открито и закрито, както и за пожари, предизвикани от различни горива. Седи си от години в самото купе, тъй като не е голям като размер и само на годишния преглед го давам да го проверят дали е ОК.

За щастие досега не ми се е налагало да го ползвам, а и съм по-спокоен, защото не съм на газ, но то пък като стане...все тая с какво си... ;)

Link to comment
Share on other sites

Наскоро си взех цял комплект от Метро(пожарогасител,аптечка и много други.)и то български на цена от 30лв.

Link to comment
Share on other sites

Български,съдържание: NаHCO3,работно налягане:1.2Mpа.Проверка на налягане всяка година с годишният преглед.Наложи се да гася преди време с подобен (по-голям като обем) запалена кола,върши работа...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...