Jump to content
BulForum.com

FIVB World Cup 2007 JAPAN


Recommended Posts

BEIJING

WE ARE

COMING!

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

b]От днес до 02.12 в Япония се провежда турнирът за Световната купа по волейбол, където първите три места дават право на участие на олимпийските игри в Пекин.[/b]

 

днес РАЗМАЗАХМЕ европейския шампион Испания с 3:1 в първата си среща.

25:21; 19:25; 25:20; 25:17

 

Утре от 06.00 по Канал 1 ще дават мача с Египет.

20.11 06:00 Б-я : Пуерто Рико

 

 

ВИДЕО ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - ИСПАНИЯ

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

:thumbs-up: :thumbs-up: :thumbs-up:

Честита 1-ва победа! 2-рия гейм малко омекнахме ама добре, че се стегнахме и им показахме как се играе. Владо също игра добре и се радвам, че Стоев го взе в отбора, както и Ицето и Тошко.

Испанците да си играят с биковете и да не се занимават с волейбол! :)

 

Това човече, което подариха на Пламенчо, много ми хареса.

Малко да променя аватара за турнира... :)

 

fgtmh8.jpg

Plamen Konstantinov, captain and best player of Bulgaria.

Link to comment
Share on other sites

Ударихме и шампиона на Африка

 

Българският национален отбор по волейбол записа втора победа в турнира за Световната купа в Япония, след като се наложи с 3:1 (25:19, 25:18, 23:25, 25:18) над шампиона на Африка Египет. Нашите взеха сравнително лесно първите два гейма, но след отпускане в третия изпуснахме да запишем чиста победа. Все пак в четвъртата част нещата си дойдоха на мястото и българите се поздравиха като крайни победители.

 

В първия гейм нашите дръпнаха в резултата още от началото с две точки и поддържаха тази преднина до първото техническо прекъсване, което дойде при резултат 8:6. Постепенно българите с добри атаки на Казийски и грешки на съпреника, увеличиха още преднината си която постоянно набъбваше и при второто техническо прекъсване вече бе пет точки - 16:11. До края нашите бяха абсолютни господари на терена и затвориха гейма при резултат 25:19.

 

Треньорът Мартин Стоев бе решил да използва почти всички налично играчи и постоянно въртеше шестицата на терена като даваше шанс за изява и на игралите по-малко в предния двубой.

 

След убедителния успех в първия гейм, наште започнаха леко отпуснато втората част и дадоха две бързи точки на съперника. Те обаче бързо влязоха в ритъм и взеха преднина, която до първото техническо прекъсване набъбна на четири точки - 8:4. След това обаче отново последва отпускане и глупави грешки както в атака, така и в защита, което доведе до намаляване на разликата до две точки. За известен период от време мача вървеше точка за точка и при второто техническо прекасване водехме 16:13. Разликата се поддържаше и в следващите няколко разигравания, но класата на българите си каза думата в края и втория гейм отново бе записан убедително в нашата сметка - 25:18.

 

След отлични първи два гейма в третия българите допуснаха прекалената самоувереност да им изиграе лоша шега и да загубим гейма с 23:25. Още от началните минути се видя отпускане в нашите редици, което даде преднина от две точки за Египет. Все пак бързо се върнахме в играта, но първата техническа пауза завърши с предимство за съпернка. За първи път в този гейм успяхме да поведем едва при 10:9, но тази преднина не се задържа дълго и при второто техническо прекъсване резултата отново бе в полза на Египет - 16:15. В следващите минути бъларите видяха, че гейма не върви на добре и успяха да се мобилизират да дръпнат до 20:18. Нови разсеяни действия обаче доведоха до четири бзответни точки за противника, което му даде увереност и той затвори гейма 25:23.

 

Окрилени от успеха в третия гейм египтяните започнаха настървено четвъртия. Те стояха равностойно на терена и играеха борбено за всяка точка. При първото техническо прекъсване дори водеха с 8:7. В същото време в нашия състав се забелязваше напрежение и намаляване силата на началния удар, което още повечеулесняваше противника. Андрей Жеков също показваше колебливост при организирането на атаките. Тогава в игра отново влезе Владо Николов, който се оказа ключът към успеха в тази част. При второто техническо прекъсване резултатът вече бе в наша полза - 16:14, а след него играта се върна в познатия ритъм и логично българите затвориха гейма при 25:18, с което взеха и мача.

 

 

 

БЪЛГАРИЯ - ЕГИПЕТ 3:1

 

(25:19, 25:18, 23:25, 25:18)

 

БЪЛГАРИЯ: Цветанов 3 (2 блока), Жеков 2 (1 блок), Казийски 13 (1 блок, 1 ас), Н. Николов 8 (3 блока, 2 аса), В. Николов 11, Константинов 2, Салпаров - либ. (Йорданов 11 (2 блока), Станев, , Алексиев 13 (1 блок, 2 аса), Гайдарски 1)

 

ЕГИПЕТ: Хамди 10, Абдала 6 (4 блока, 2 аса), Ахмед 18, Е. Мохамед, Б. Мохамед 12 (1 блок), Хосам 8 (1 блок), Ваел - либ. (Габал, Осама 4 (2 блока))

 

2.jpg

 

инфо: sportal.bg

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Победа : )))

 

Само така. Да добавя, за MVP на мача е избран Тодор Алексиев.

Link to comment
Share on other sites

Искам и аз такава играчка. :(

 

Браво на нашите. Днешния мач го проспах, но вчера ги гледах и, с изключение на лекото отпускане във 2 гейм, бяха много добри!

Link to comment
Share on other sites

Други резултати от днес:

 

Бразилия - Испания 3:0

Пуерто Рико - САЩ 3:1

 

Другите не са интересни като мачове.. Ако ви интересува fivb.org :)

 

Утре играем с Пуерто Рико в 6:00... Успех на ранобудните, аз ще стана по принуда...

Link to comment
Share on other sites

Утре играем с Пуерто Рико в 6:00... Успех на ранобудните, аз ще стана по принуда...

Дали ще ставам в 7.30 или 6.00 все едно! :)

Днес лесен мач имахме, но се издразних на отпускането в 3-тия гейм. Чист подарък беше. :(

Link to comment
Share on other sites

3 от 3 за България, жертвата бе Пуерто Рико

 

България постигна трета поредна победа на Световната купа в японския град Мацумото, като момчетата на Мартин Стоев надиграха Пуерто Рико с 3:1 (19:25, 25:18, 27:25, 25:17) гейма и продължават успешния си поход към класиране на олимпиадата в Пекин следващото лято. Трикольорите, които в този мач бяха с бели екипи, отстъпиха в първия гейм с 19:25, но след това взеха инициативата в свои ръце и не изпуснаха мача от контрол. Във втората част надвихме леко съперника със 25:18, а третият гейм бе преломен за крайния изход на срещата. Тогава нашите показаха характер и спечелиха със 27:25, а в последния гейм българите имаха смазващо превъзходство и победиха с 25:17. Силен мач направи Боян Йорданов, а най-резултатен отново бе Матей Казийски с 22 точки.

 

Пуерториканците започнаха по-добре първия гейм, като от самото начало благодарение на капитана си Ектор Сото натрупаха три точки преднина за 4:1. Първото техническо прекъсване дойде при 8:6 за съперниците ни, като три от точките за тях се получиха след грешки в българския отбор. След паузата атаката на трикольорите не вървеше и след няколко грешки на Матей Казийски и Краси Гайдарски, както и благодарение на стабилната игра на пуерториканците в защита второто техническо прекъсване дойде при 16:10. До края на гейма блокадата и сервисът ни не бяха на необходимото ниво, а след грешки на разпределителя Андрей Жеков и добри атаки на Сото латиноамериканците затвориха частта с 25:19.

 

 

 

Христо Цветанов започна втората част за сметка на Краси Гайдарски, но въпреки това съперниците ни бяха по-концентрирани, като бързо взеха преднина от две точки и я задържаха до 7:5. Тогава Мартин Стоев взе тайбрек, след който българите започнаха да играят по-добре и техническото прекъсване бе при 8:7 за противника. След едноминутната почивка блокадата на трикольорите най-после се стабилизира и въпреки двете грешки на Йорданов и Владо Николов от начален удар успяхме да обърнем резултата. Жеков не допусна повече фатални грешки до края на гейма и след силни атаки на Казийски и Евгени Иванов-Пушката двата отбора се оттеглиха за втората техническа пауза при резултат 16:14 за нашите. След нея пуерториканците се опитаха да стопят разликата и стигнаха до 17:18, но след това с отлична блокада и мощни атаки на Иванов, Константинов и Казийски българите записаха пет безответни точки, а геймът бе затворен с 25:18.

 

Включилият се отлично във втория гейм Боян Йорданов замени Владо Николов в стартовия състав за третия, като в началото частта вървеше точка за точка. При 6:5 за нашите обаче Матей Казийски завърши две мълниеносни атаки и техническото прекъсване дойде с комфортната преднина от 3 точки за трикольорите. След паузата „сините" в този мач волейболисти бързо върнаха две точки, но нашите отново дръпнаха с 3 т. до 14:11. Напрежението на игрището ставаше все по-осезаемо и след някои елементарни грешки и недобре организирани атаки момчетата на Мартин Стоев допуснаха обрат и втората техническа пауза дойде при 16:15 за Пуерто Рико. След това геймът вървеше изключително равностойно, като никой не успя да поведе с повече от една точка. При 24:23 за България можехме да завършим гейма, но силен сервис на Казийски излезе в аут. Все пак след добра блокада на Йорданов и Цветанов и точна атака на Казийски измъкнахме частта с 27:25.

 

 

 

Четвъртият гейм започна точка за точка до 4:4, но след това трикольорите взеха инициативата и набързо поведоха с 8:4. След техническото прекъсване нашите не изпуснаха инициативата и увеличиха дистанцията, като втората пауза дойде при убедителното 16:9. Пуерториканците не издържаха на напрежението и показаха, че се огъват, когато срещу тях се играе мощно и разнообразно в атака. Българите доиграха гейма с лекота, като спечелиха с 25:17, а с това и мача с 3:1.

 

БЪЛГАРИЯ - ПУЕРТО РИКО 3:1 (19:25, 25:18, 27:25, 25:17)

 

----------------------------------

 

POBEDAA :) No mai samo dvama dushi se interesuvame...

Link to comment
Share on other sites

POBEDAA :) No mai samo dvama dushi se interesuvame...

Чак сега пиша, защото сутринта свърши мача и изчезнах. :) Те може и други да се интересуват ама да нямат желание или възможност да стават в 6.00 за да гледат мачовете.

Ааа забравих да кажа честита победа! :)

 

Номер 6-ти май е фен на Хитлер... :ghost

Link to comment
Share on other sites

Аз също се интересувам доста активно, опитвам се да гледам мачовете наживо :)

Засега се справяме добре, задължително трябва да бием САЩ утре и после задачата се улеснява.

Срещу бразилците нямаме големи шансове, кариоките ще са набрали скорост до мача им с нас.

А на братушките сме им абонати от доста време и тоя път май ще ни отнесат, но дотогава дано мача с тях е без значение за визите.

За играта на отбора, яд ме е че нямаме силен разпределител, но по-добър от Жеков изглежда няма в момента и ще трябва д се примирим със посредствените му изяви. Вчера в мача с Пуерто Рико за малко да изпуснем 3-тия гейм заради Жеков.

Добре че Казийски, Боян и Константинов компенсират, а и Салпаров много мъжки се хвърля за всяка топка. Пламен доказа че заслужава да води отбора на олимпиадата, аз лично не вярвах че ще му стигнат силите, но той ме опровергава.

Казийски още не е достигнал даже и 90% от възможностите си, но има още много мачове до края на турнира. Геройски се справя с неудобните топки от Жеков. А и е стабилен при посрещането.

Блокадата засега върши работа, Стоев умело върти 4мата блокировачи, напипвайки в движение най-подготвения и нахъсан за всеки мач, но я няма тази непреодолима стена каквато беше българската блокада преди години.

В защита пак сме доста зле, рядко някой дръг освен Салпаров се хвърля за да спаси пуснати топки или отскочили от блокадата. Все още залагаме на силното си нападение, но срещу силния отбор на Пеурто Рико се вижда че това не е достатъчно.

Дано вземем визата за Пекин :D Успех на момчетата :)

Link to comment
Share on other sites

Аз също се интересувам доста активно, опитвам се да гледам мачовете наживо :)

Засега се справяме добре, задължително трябва да бием САЩ утре и после задачата се улеснява.

Срещу бразилците нямаме големи шансове, кариоките ще са набрали скорост до мача им с нас.

А на братушките сме им абонати от доста време и тоя път май ще ни отнесат, но дотогава дано мача с тях е без значение за визите.

За руснаците нз ама за бразилците не е така. Световната лига 07 ги цепнахме (3:2), 06 също ги отвяхме и товгава беше с 3:0. На световното миналата година паднахме с 3:1 ама тогава мача беше без значение, пък и ние играхме с повечето резерви. Ние ако си играем нашата игра и внимаваме... другите ще страдат! :devil

Link to comment
Share on other sites

Е-е, не трябваше да падаме от САЩ. Наистина не може само победи, но когато бпадат, да е от който трябва, а не от тия американци (така да не ги обичам). А почти бях сигурна, че и тях ще ги смотаме. Трябва да е бил страхотен мачът (не можах да гледам); така показва резултатът - голям зор е било. Дано поне утре с бразилците мине според очакванията ми (победа, рабира се).

Link to comment
Share on other sites

Загубихме спечелен мач срещу САЩ, тия американдски алкохолици ни изнервиха и накараха да грешим.

Но сами сме си виновни, сега сме длъжни да бием Бразилия или Русия, иначе при въртележка ще сме прецакани заради лошия точков коефициент.

Link to comment
Share on other sites

Пребиха ни и бразилците.. Ама много бой ни метнаха. Може би фактът че до ся ги мачкахме ги беше мотивирал, но и ние не показахме нищо. Само Владо Николов играе горе долу на ниво, поне това което гледах, защото пропуснах един гейм на път за работа. Нещо им куцаше. Типично по български след загуба, идва и следващата загуба и то не от свръх силен съперник, ами от наши простотии. Днес Казийски беше бледа сянка на това което може. А пък центровете.. Разказаха ни играта техните - всяка топка си отиграваха, а нашите отигравания в центъра бяха с успеваемост 0,01%...

 

Дано се съвземат за следващата група. Шансовете ни за класиране остават много големи. Но нямаме повече право на грешка. Трябва да мачкаме и то много заради точковия коеф.

 

Успех на нашите!

 

Аз продължавам да се гордея, че съм българин!

Link to comment
Share on other sites

Вчера нямаше как да гледам мача пък и до сега нямах нет... :( но сега ще си го дръпна да видя за какво е ставало въпрос.

 

А за днес какво да кажа... слабичко играхме. Дори и на моменти да вървяхме точка за точка после омеквахме и целия гейм отиваше в дивия. Нз дали е заради вчерашната загуба ама днес, за съжаление, нямаше кой знае какъв хъс в играта ни. Дано да се стягаме и да преоделеем психическата травма иначе визите ще ги гледаме през крив макарон! :cry

Link to comment
Share on other sites

Ако приемем,че падаме от Русия,с 5 победи в оставащите мачове и при евентуална врътка в групата можем да станем трети и да вземем квота за Пекин...

 

иначе липсата на силен сервис е една от основните причине за провала срещу бразилците.Само Матей има нужната сила да бие сервиси от всички в отбора :(

 

В неделя с кой играем и от колко?

Link to comment
Share on other sites

В неделя с кой играем и от колко?

Ако програмата на Канал 1 в нета е точна =>

08:00	Световна купа по волейбол: България – Корея /мъже/, пряко предаване от Япония

Link to comment
Share on other sites

Ако приемем,че падаме от Русия,с 5 победи в оставащите мачове и при евентуална врътка в групата можем да станем трети и да вземем квота за Пекин...

Остават 5 мача. При загуба от Русия, трябва да бием останалите с огромна точкова разлика, за да можем да имаме предимството при кеофициентите и да се надяваме на някоя изненада от друга страна. Но всичко ще стане ясно след мачовете в понеделника. Ще видим как стоят нещата и дали вървят на добре за нас или не...

 

Успех на нашите.

Link to comment
Share on other sites

Честита победа! Можеше да ги бием с малко повече точки разлика ама здраве да е. :)

 

Еее и Владко да намаже играч на мача. :)

 

Честита победа и днес! Показахме как трябва да се играе и постигнахме добра разлика в точките.

 

Матайчо намаза плюшеното човече. :)

Link to comment
Share on other sites

Кога пък и с Австралия сме играли?! Пак изпуснах!

Ако предположим, че налетим на Русия и паднем и имаме 3 загуби, какви шансове остават да се закачим за 3-то място? И кои са другите турнири, които също дават визи за Пекин?

Link to comment
Share on other sites

Кога пък и с Австралия сме играли?! Пак изпуснах!

Ако предположим, че налетим на Русия и паднем и имаме 3 загуби, какви шансове остават да се закачим за 3-то място? И кои са другите турнири, които също дават визи за Пекин?

Днес играхме с Австралия. :)

Еми зависи дали САЩ ще паднат от Русия или от някой друг отбор. Също зависи дали ние ще паднем от Русия (дано да не стане), но ако сме с 3 загуби и ние и САЩ ще се гледат точковия коефициент. Мисля, че другите отбори не са заплаха за 3-тото място. Може пък ние да бием Русия, а те да бият Бразилия и ако ние сме с по-добър коеф. и 2-ри да излезем. Или Бразилия да загуби от другите отбори 2-3-4 гейма и да направят малко точки и .... тук малко се размечтах. (фантазийки малко, даже много) :) Божа работа...

 

Best Setters:

1.Zhekov Andrey BUL

И ние да поведем в някоя класация! :)

 

 Вторник, 27 Ноември 2007 
8:30 Световна купа по волейбол: България – Тунис (мъже), пряко предаване от Япония

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...