Jump to content
BulForum.com

Препоръчайте ми клавиатура

Recommended Posts

PiTT BuLL said:
много благодаря и аз на djadomraz за подаръка , идея който даде, скоро и аз ще правя едно разместване и се чудех как да нагодя нещата и стигнах до безжична , но добре че ми напомни че и аз имам такъв преходник :punk

:D

Midex, преходника не е ли от USB -> PS2 a не обратното? Ако е така - по-добре направо в USB-то го включи, това с преходниците не ми харесва а повечето дъна от последните 2 години се усещат ако клавиатурата е на USB. Имах преди време проблеми с подобна мишка и като разкарах преходника и направо на USB-то я включих и почна по-добре да работи...

То по принцип има и кабели удължители за PS2, гледам че в Ресета има такива цели 6м така че пак няма да имаш проблеми ако искаш да си останеш на кабели :)

За съвета на djadomraz за лоджитек напълно го подкрепям, взех си безжичния wave комплект :

4149.1.0.jpg

и изобщо не съжалявам.

А за безжичните устройства с малък обхват, някъде тука бях писал, че за да увеличиш обхвата, можеш да включиш приемника не направо в компютъра, а в усб-удължител, който можеш да поставиш където си искаш :P

Ако не ти се дават много пари в Ерата има за 12 лв такава като на Лаптопите Delux черна, един приятел си взе преди година горе долу и не е мръднала а за кирилските букви са перфектни нямат триене, при положение че постоянно е чисти с препарати. А ако имаш кинти и ти се дават, послушай хората от горните постове.

shondll said:
То по принцип има и кабели удължители за PS2, гледам че в Ресета има такива цели 6м така че пак няма да имаш проблеми ако искаш да си останеш на кабели :)

За съвета на djadomraz за лоджитек напълно го подкрепям, взех си безжичния wave комплект :

4149.1.0.jpg

и изобщо не съжалявам.

А за безжичните устройства с малък обхват, някъде тука бях писал, че за да увеличиш обхвата, можеш да включиш приемника не направо в компютъра, а в усб-удължител, който можеш да поставиш където си искаш :P

За колко и от къде ги взе? Изглеждат много добре.. А има ли същите с жица и колко струват те?

the_alien said:
За колко и от къде ги взе? Изглеждат много добре.. А има ли същите с жица и колко струват те?

От plesio с доставка от софия -> 175лв + 10 за транспорт. В Пловдив ги предлагат ресет, но има две уловки - 1) не е кирилизирана, 2) само същата клавиатура с жица струва колкото комплекта :P

shondll said:
От plesio с доставка от софия -> 175лв + 10 за транспорт. В Пловдив ги предлагат ресет, но има две уловки - 1) не е кирилизирана, 2) само същата клавиатура с жица струва колкото комплекта :P

Това с кирилизацията предполагам е проблем единствено за хора които пишат на БДС и изобщо гледат какво натискат, при мен и 2та фактора са изключени та отдавна не гледам какво има на копчетата - ако ще всичкоте да са празни и латиницата даже да липсва няма да усетя - вече имам 2-3 изтрити клавиша: M,S,D,C,V и частично и K е изтрито но докато не ми дойде на гости един приятел не се усетих :)

Тази клавиатура не е лоша въпреки че за мен най-хубавата си остава MS Natural Ergonomic Keyboard 4000 a за мишка Logitec MX1000 (която ако беше леееко по-плоска щеше да е още по-добре ама то пълен кеф няма) :)

djadomraz said:
Това с кирилизацията предполагам е проблем единствено за хора които пишат на БДС и изобщо гледат какво натискат, при мен и 2та фактора са изключени та отдавна не гледам какво има на копчетата - ако ще всичкоте да са празни и латиницата даже да липсва няма да усетя ....

... сигурно простосмъртни хорица не могат да припарят до твоята свещенна крава .... упс, клавиатура :woot ...

btw аз също ползвам фонетик, ама останалата част от фамилията е свикнала с бдс ;)

samkijot said:
... сигурно простосмъртни хорица не могат да припарят до твоята свещенна крава .... упс, клавиатура :woot ...

Нищо подобно :) То не че има кой знае колко желаещи да я барат но жена ми се оправя с нея... виж на лапето му е голям кеф да натиска копчетата по нея както може ама то и на другата клавиатура се кефи - въпроса е като натиска да става нещо по екрана (аз му пускам Notepad) и кефа че пише е огромен :D

samkijot said:
btw аз също ползвам фонетик, ама останалата част от фамилията е свикнала с бдс ;)

Тамън няма да ти закачат машината - сглобяваш още 1 за "простосмъртните" и да се спасяват :) Аз тъй сам направил и съм доволен :punk

Като казахте за изтритите бутони... ми то това си е чиста екстра :) Аз имам 11 напълно изтрити бутона и още 3 които криво ляво може да разбереш коя е латинската буква. Много съм доволен, така дори и да са заети другите 2 компа пак никой не сяда на моя :)

Преди малко като се връщах от работа минах през PC World да вида някви коледни намаления. И съвсем спонтанно се сдобих с това. Сега си я включвам, клавиатурата е иникална, толкова меко се пише на нея, мишока е свръх удобен при положение че сменям от А4-тек X750B. Довечера ако има желание ще пробвам до какво разстояние се държи като хората.

Xciter said:
Преди малко като се връщах от работа минах през PC World да вида някви коледни намаления. И съвсем спонтанно се сдобих с това. Сега си я включвам, клавиатурата е иникална, толкова меко се пише на нея, мишока е свръх удобен при положение че сменям от А4-тек X750B. Довечера ако има желание ще пробвам до какво разстояние се държи като хората.

така като гледам май "клавишите" са като на лаптоп и като на мойта , така като гледам с нещо много симпатично си се сдобил , ако може да споделиш и колко парички си дал за него :)

PiTT BuLL said:
така като гледам май "клавишите" са като на лаптоп и като на мойта , така като гледам с нещо много симпатично си се сдобил , ако може да споделиш и колко парички си дал за него :)

Да, и аз се интересувам от клавиатурата, сега съм с Logitech, тип лаптопска и ми е много удобна, но май ще се ориентирам към нещо по-'криво'. Мишката не ми вдъхва доверие, предполагам е Wireless Mouse 6000 модел, и като всички техни, скрола се врътка без стъпки а плавно, което в игри примерно а и не само, е недопустимо :) . Абе не могат ли тия техните скролове да се настроят да се въртят с усет за стъпки?

Иначе наистина честито, много добре изглежда, ако има такава клавитура самостоятелна, бих си взел, а мишка, мойта MX Revolution си ми харесва :P

Ами клавиатурата все още не съм и свикнал защото до сега бях с един лоджитек слим от бг. Много неудобно животно. Клавиатурата е много удобна, пише се много меко и клавишите са много тихи. Всички мутимедиини бутони са програмируеми със софтур разбира се. И двете са с по две батерии АА. Да мишката е 6000-то но специално на мен ми е много удобна. Скрола се върти много меко освен това може да се натиска на страни за скролване на страни. Купи я за 50 паунда, демек около 140лв. Сигурен съм, че щях да я намеря и по-евтино от нета, но напоследък имам много работа и нямам време да се дя в къщи да чакам доставки. Не съм го мерил, но мисля че изкарва повече от два метра на разстояние от приемник. Тука се продава отделно клавиатурата мисля, но в бг не знам. Скоро време ще кажа колко време изкарава с батериите от комплекта и после ще видим колко ще изкара с едни зарядни 2300ма, но куча марка.

edit: само да добавя че всъщност това че няма скрола стъпки е доста удобно, стига да не играете FPS, за документи е доста удобно, скрола е силиконов, и се върти с известно усилеие от ваша страна, което се чуства добре.

Xciter said:
...

edit: само да добавя че всъщност това че няма скрола стъпки е доста удобно, стига да не играете FPS, за документи е доста удобно, скрола е силиконов, и се върти с известно усилеие от ваша страна, което се чуства добре.

Да, само дето Logitech поне са го направили да може и по двата начина :) - Или на стъпки, или режим на свободно безстъпково въртене.

Иначе клавиатурата ще я търся да видя дали ще се намери тук.

• 4 weeks later...

По последни наблудения се върнах на старата ми Х740ФБ ли беше модела... Както да е. Но клавиатурата ми е много удбна, а това беше идеята на темата.

Xciter said:
По последни наблудения се върнах на старата ми Х740ФБ ли беше модела... Както да е. Но клавиатурата ми е много удбна, а това беше идеята на темата.

Как , как? Нищо не разбрах. Я сподели кой е модела ако можеш покажи снимки че ми стана любопитно

Той е писал на предната страница линк към тях

цък

И на мен ми е любопитно защо от МС мишката си се върнал на А4..

Тая мишка още отначало не ми двъхваше доверие, а и за нея четох доста лоши неща по нета защото и аз исках да си я зимам когато бях на вълна да купувам мишка.

Ами просто ми е бавна и се оказа че ми е неудобна. Не ме радва. Просто ми е неудобна. Принципно като ми трябва безжична ползвам я. Но във всички други случаи ползва а4-то.

Xciter said:
Ами просто ми е бавна и се оказа че ми е неудобна. Не ме радва. Просто ми е неудобна. Принципно като ми трябва безжична ползвам я. Но във всички други случаи ползва а4-то.

И сега като си вземеш пък една хубава Logitech-ска мишка и ще с родиш :) На MS клавиатурите са супер обаче мишките им не струват. Мен поне не ме кефят. Виж за клавиатура Natural Ergonomic 4000 e истината според мен ама пак всеки си преценява най-добре дали така разчупена ще му е удобна :)

djadomraz said:
И сега като си вземеш пък една хубава Logitech-ска мишка и ще с родиш :) На MS клавиатурите са супер обаче мишките им не струват. Мен поне не ме кефят. Виж за клавиатура Natural Ergonomic 4000 e истината според мен ама пак всеки си преценява най-добре дали така разчупена ще му е удобна :)

Тя си е направо 'счупена' ако питаш мен :bgrin:

То по-добре да помисли за такава.

Иначе тази, която си е взел ми харесва, поне не е толкова крива и изчанчена.

В тоя дух на изказвания, ако искаш убава мишка, препоръчвам ти Logitech MX Revolution, не е тежка, много е удобна, абе супер е. Само дето като че ли е поскъпнала малко без да трябва.

Аз имах някои главоболия с нея като бавно събуждане след сън, понякога лаг на курсора след като смених процесора, но всичко това се оказа че е от алуминиевия пад, чието купуване съвпадна с смяната на проца.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...