Jump to content
BulForum.com

Подарявам / продавам климатик

Recommended Posts

Да обясня за какво става въпрос - преди година(2006) закупихме апартамента, който вървеше с въпросния климатик като бонус. Климатикът е SANYO SAP-222NVR. Всичко по дистанционното е с йероглифи, не ни беше дадено упътване или каквато и да е сервизна книжка. Изнамерих превода на някой от йероглифите и по някакъв, неизвестен за мен начин го подкарах да духа и топло и студено. Нанесохме се март месец и през лятото на 2006 се охлаждахме с този климатик. Когато се захлади обаче ( имам предвид зимата) се оказа, че машинката отказа да завърти при минусови температури отвън. Не ще и не ще. Пробвах пак с моя китайски да го подкарам - не успях. Викнах двама "специалисти" - те се драпаха по главите, ама и те не знаят китайски. Казаха "май му има нещо на електрониката". Да обясня какво правеше зимата машинката - значи пускам климатика, крилото му се вдига и започва там да изравнява температурата, и когато дойде момента да духне, не започва да духа. За моя голяма изненада вчера като го снимах, климатикът пак започна да работи - духаше си студенко. Работи на някакъв режим, който не знам как се наглася или как съм го нагласил. Роди ми се бебе и ми е нужен уред, който е с предвидими реакции. По тази причина ПОДАРЯВАМ/ПРОДАВАМ климатика. Не знам дали има действително някакъв електричен проблем или просто иска някаква настройка, който разбира-да каже. За това и не смея да му искам цена. Ако някой се интересува, може да дойде да го види по всяко време през деня. Ако може да се ползва за части или ако можете да си го ползвате - ваш е. Ако пък ми дадете и накой лев - няма да откажа :( (така и така трябва да купя нещо, че бебока се опече). Само моля, ако някой прояви интерес и иска да го взене, да дойде и да ми помогне да го демонтирам. Не знам как се сваля и не искам да повредя нещо. Това е. За контакти - 0898837907 Владимир.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=146183

Ем климатика не е Inverter и не може да завърти от големия студ ....

иначе сигурно нищо му няма .....

Според мен тва ти е цялата раота ...

Ем климатика не е Inverter и не може да завърти от големия студ ....

Доколкото виждам на една от снимките (цък)...баш си е инвертор. ;)

P.S. ...иначе и аз мисля, че му няма нищо...просто му трябва едно "обяснение" на български. :)

Отиди в големите магазини за климатици и разгледай дистанционите, виждал съм климатици със същите модели дистанционни :bgrin: то на всички пише почти едно и също тъйче поне може да се ориентираш кое какво е :) и другото виж модела на климатика и го потърси в google.com и може да намериш user manual na EN, дано да съм помогнал.

emi ako duha hladno toga davam 100lv :-)

Сега съм аз, а не жена ми ;)

Значи климатика миналта пролет ни духаше топло както си трябва. После лятото си духаше студено - пак както си трябва. Обаче тази зима не подкарваше на топло - явно не успях да докарам комбинациите от японска литература на правилния начин. Инверторен е - да подчертая. На топло харчеше по 900-1000 вата (засечено с едно тарикатско уредче от Конрад). Сега лятото съм го пуснал на студен режим - духа студено, а в минутите в който спира да духа - горе на тялото лампичката почва да мига - чуди ли се, не знам какво прави и пак почва да духа студено.

Не ми се занивам с него (звучи тъпо и банално) - уж научих японски ама пак не мога да се оправя.

Проверих миналата зима в един магазин за такива климатици на Янко Сакъзов - до Ера-та, но там се правиха на ударени, понеже не е купен от тях... както и да е.

За сега това. Драснете по един мобилен номер за да звънна като се прибирам и да го вземе някой от посочилите прилична цена. Мисля че ще е към 6 часа.

До после.

За превоза няма проблеми ;)

ОФТОПИК

мисля, че този климатик е типичното изделие предлагано от фирмата "японски климатици".

Този, който си го вземе да иде до фирмата с дистанционното да му обяснят какво да го прави. Даже съветвам ползвателя да вземе тези хора и да му го монтират, защото тези машини наистина работят странно!

Иначе едно време работилницата на тия хора беше на улицата дето води до входа на стадион ЛАУТА, само, че в обратна посока. подминавате бензиностанцията и училището и там има едни дървени барачки. Който е мераклия може да ми пише на ПМ да му дам телефона им.

Сори за ОФФ-а ама си мисля, че ще е полезно!

Сега лятото съм го пуснал на студен режим - духа студено, а в минутите в който спира да духа - горе на тялото лампичката почва да мига - чуди ли се, не знам какво прави и пак почва да духа студено.

Ти луд ли си да продаваш инверторен климатик за 50лв :D Зимата не работи, щото някой климатици не работят при определени минусови температури. А това, че е инверторен означава, че в зависимост от желаната температура климатика променя темповете си на работа. Инверторните са по-икономични, но трябва да се оставят да работят непрекъснато включени.

Майка ми и баща ми взеха зимата Fujitsu инверторен климатик 12-ка и излезе около 1500лв с монтажа, а ти ще продаваш тоя за 50-100лв щото не му разбираш надписите по дистанционното.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...