Jump to content
BulForum.com

NNTP Server


Godfather

Recommended Posts

Седя си и се чудя дали не е добра идея някой "мераклия" да спретне един NNTP сървър :woot

Не знам само колко хора в нашата "скромна общност" ползват този ценен източник на информация, но лично аз смятам, че в Usenet се намират неща, които понякога трудно могат да бъдат намерени на друго място.

Освен това ми писна от претовареността на публичните нюз сървъри, които ползвам, та си помислих дали има почва такава идейка.

Хайде ако има съмишленици, да си кажат мнението, pls. :)

Link to comment
Share on other sites

Разбира се би било добре, обаче се чудя кой от юзърите би отделил солиден bandwidth от връзката си за целта?! Или предлагаш да се събира дребна такса за поддръжка на акаунт в ЕК специално за целта?

Доколкото пише в моя договор сървъри е забранено да се пускат.

Link to comment
Share on other sites

Абе идеята беше първо да видим дали има интерес, ама като гледам реакцията, май на повечето тука въобще не им е ясно кво е това :wacko:

Жалко, иначе ако се прави такъв сървър, то би трябвало да е част от системата на Евроком. Ние можем само да помагаме "идейно" ;)

Link to comment
Share on other sites

Като се замислиш това би трябвало да го има включено в услугата - заедно с пощата... Но наистина са твърде малко хората, които биха го ползвали => Няма търсене => Няма и предлагане. Там обаче има много полезни неща, и тук визирам не само warez. Следя доста групи и много е кофти, че нямам винаги възможност да поствам - но какво да се прави - доволни сме и на това...

Link to comment
Share on other sites

Така е, сега няма интерес :( Аз си мисля, че апетита може да дойде с яденето, не знам само как Евроком гледат на този въпрос.

btw, то може и да се жертваме за поддръжката на такова нещо (и хардуер и софтуер), въпроса е само в осигуряването на известен bandwidth :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...