Jump to content
BulForum.com

дпс излезе от парламента

nakatak_zick

Recommended Posts

abortivus said:
Всичко хубаво, но даваш ли си сметка, че такъв закон ограничава не само изселниците в Турция... Обясни на netrootbg и Godfather защо ги лишаваш от конституционното им право на глас... Освен това вкарването на ценз за уседналост е лош прецедент - днес ще е за уседналост, утре ще се поиска да се вкара ценз за състоятелност - хора с доходи под 100000 на година да не гласуват... после ще вземем правото на глас на жените - някакви кухи блондинки какво ми разбират от политика?!? А после ще решим, че право на глас трябва да имат само хора с кръвна група А и 0... накрая ще започнем да се чудим какво е това "право на глас" и за какво ни е изобщо... и ще си намерим някой да решава вместо нас.

Не разбирате какво точно е застрашено в случая и на какво се посяга. Емоции ви пречат да мислите трезво. Манипулират ви.

Ако днес се откажеш от едно свое право - утре ще е късно... а това точно правите - утре вие ще се окажете на хиляди километри от България и ще попаднете под това ограничение.

Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.

Добре тогава приятелю. Би ли попитал от мое име Netroot and Godfather, дали са запознати с положението в България и дали знаят нещо за хората за които се предполага че ще избират. Приятели сме с тях и мога да ти кажа че не са особено запознати. Netroot е запознат горе долу щото той редовно си идва в България, когато има почивка и достатъчно се сблъсква с нашенската реалност. Изпадаш в крайности и ми редиш едни апокалипсиси тука, нещо което няма как да се случи. Аз не съм се отказал от правото си да гласувам, не мисля и да се отказвам. Не виждам никой в темата да се отказал от това си право. Иска ми се да чуя и тяхното мнение по въпроса наистина. Ще изчакам те да си кажат мнението по темата и тогава можем да продължим.

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply
  KILLERINCHO said:
Сравняваш несравними неща.

Какво се хабиш и ти да му обясняваш,той си е решил човека да живее с мисълта "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety" Benjamin Franklin.

Защо ти abortivus не цитираш някой велик български управник ? Като пример ще ти дам Хан Крум с неговите закони които са решили маса проблеми в държавата.Явно си голям философ и историк.

И защо ти abortivus даваш примери само с диктатури и геноциди и бла бла глупости и щуротии.

Япония все още има император,Англия все още има кралица,Русия е Президентска Република има още много примери на държави в които съществува еднолична власт и в същото време не са нито диктатури нито има геноцид в тях.

1 - Същия принцип се прилага в повечето страни-членки на ЕС!

2 - Не смятам, че е редно с българкото членство да се прокарват турски интереси в Евроинституциите!

3 - Бъдете сигурни, че работата "ще се размирише"!

Честит празник - Наздраве!

:)

333 said:
Най-после се отървахме от турците.Урааа. :)

хаха.

ако такива, които мислят по този начин са болшинство, за политолозите ще има хляб в изобилие :D

Не може ли да има референдум относно ДПС. Да видим дали БГ народа ще иска карабинери в парламента. Мен лично ме съмнява. Имало е реферндум за или против монархията ако не се лъжа, сега за една пиклива партия се дървят :)

DON_CHEFO said:
Не може ли да има референдум относно ДПС. Да видим дали БГ народа ще иска карабинери в парламента. Мен лично ме съмнява. Имало е реферндум за или против монархията ако не се лъжа, сега за една пиклива партия се дървят :)

партията не е институция и не може да се провежда референдум по отношение на организация, която не представлява/защитава интересите на цялото общество, а само на една отделна част от него. това, което позволява или не съществуването на едно такова "обединение на интереси" е законът. в случаят - най-висшия закон в държавата. още на времето, когато кс е трябвало да се произнесе по "въпроса дпс" е имало доста интересен момент със "съотношението на силите", съпътстван от някои обстоятелства, което кара голяма част от хора, които поне малко отбират (следят) политиката в нашата мила родина, да имат едно (де да беше само едно) наум по отношение на корените на т.нар. движение за права и свободи.

Откакто партията НДСВ е в политиката явно са усетиха, че е време да направат и едно добро дело за тоя народ. Адмирации, че тоя път устискаха на коалиционния рекет на комунистите и турчолята и гласуваха тоя закон. Който му е много драго за България да си е седял тука. Не може хора от Турция гласуващи под строй да решават наща съдба. А за наще хора из САЩ, Канада и т.н. те просто са капка в морето, а и са съмнявам много да ги е еня за ситуацията тука щом са емигрирали.

samkijot said:
хаха.

ако такива, които мислят по този начин са болшинство, за политолозите ще има хляб в изобилие :D

Това означава, че на Вас Ви харесва да ни управляват ДПС, т.е. турците.Тогава по-добре ли ще Ви е ако вместо България, се казваме Турция?На мен не ми харесва да ни управляват турци, предолагам и на повечето българи също.

Само за информация във Франция по закон, право имат да гласуват тези които са живели в страната последние 6 месеца. И това важи за всякакви гласувания.

Един истински българин, който примерно живее в Камерун, ще пожертва на драго сърце гласа си, за да не даваме на турците да ни избират евродепутати.

Аз лично ще гласувам, но бих се отказал от това свое право ако с това щях да "прецакам" всички долни българи в кавички.

Просто и да спорите и да се заяждате на тази тема няма смисъл,за всичко свързано с това гнусно дпс е виновен само бай Тошо,ако не беше тръгнал да им сменя имената на тия,дпс щеше да си остане просто едно движение,а не партия :excl:

FalleN_213 said:
Какво се хабиш и ти да му обясняваш,той си е решил човека да живее с мисълта "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety" Benjamin Franklin.

Защо ти abortivus не цитираш някой велик български управник ? Като пример ще ти дам Хан Крум с неговите закони които са решили маса проблеми в държавата.Явно си голям философ и историк.

И защо ти abortivus даваш примери само с диктатури и геноциди и бла бла глупости и щуротии.

Япония все още има император,Англия все още има кралица,Русия е Президентска Република има още много примери на държави в които съществува еднолична власт и в същото време не са нито диктатури нито има геноцид в тях.

Да, но в Япония и Англия императора и респективно кралицата имат само власт на документи, а реалното управление на страните се прави от парламентите на държавите. Мисля че като човек, който доста е чел за Япония (както може би личи) и който следва Английска Филология и е слушал в лекциите по Странознание на проф. Костурков ще мога да дам компетентно мнение.

А колкото до ДПС - абе не ми се струва, че мястото на тази партия е в БГ, обаче има и разни други хора, дето доста ме дразнят - визирам Волен Сидеров, защото по време на комунизма той е защищавал създаването на ДПС, но явно тогава е бил млад и заблуден... както и когато на по-предишните избори е бил в листата на НДСВ... но както и да е. Идеята ми е, че расизма никога не е отговор а само замазване на положението. Мога с лекота на сърцето да кажа, че има турци и турци. Както има българи и Българи. Не може хора, които танцуват на турска и циганска музика да ги гледам по стадионите да ми викат "Зиг хайл" или там както им е на нацистите поздрава. Това не е ли „малко“ двулично? Щото според мен е доста. Аз си признавам - не съм най-големия обожател на турците, по-скоро съм безразличен към тях, защото те са заблудени хора, които подтиквани от отделни индивиди експлоатиращи религията им си втълпяват несъществуващо величие и т.н. Разбира се, ако някой тръгне да поругава майка България съм готов да „откликна радушно“ на жеста, но не бива да се бъркат Национализъм и Патриотизъм. Поне според мен, двете са доста различни.

Този път Роялистите ме изненадаха приятно с решението си да подкрепят опозицията, но все пак нека не тълкуваме днешните събития в парламента твърде прибързано.Какво имам предвид- ами не забелязахте ли, че освен "ЗА"- то на НДСВ всички присъстващи от БСП ( "Коалиция за България" му викайте у вас си) гласували "Въздържал се"?! Ами като го забелязахте, не ви ли мина през ума 4е е малко необичайно,странно, дори нелогично партиите , съставлЯЮщи едно правителство (било то и настоящото) да гласуват всяка по различен начин? Щом представляват едно и също правителство би трябвало най-малкото да следват една обща политика, а когато това не се случва то това за пореден път доказва, че правилната дума е не "Правителство", а "Обръч от фирми", всяка със своя бизнес и интереси, които си осигуряват представителство от марионетки в една Фалшива власт чрез финансови средства". И съвсем естествено в една такава "Бизнес" среда се появяват разногласия...

Подкрепям решението на парламента, защото знам за коя етническа партия гласуват турските "българи"; с очите си съм видял как и колко им плащат за това; зная, че тези туристи дори не говорят български, камо ли да прочетат бюлетина; знам , че заради тях имам мургава учителка по английски език със знания и произношение на хипопотам при 180 000 българи висшисти, които живеят в пълна мизерия...Но дълбоко се съмнявам, че тъй близките до сърцето ми депутати са гласували"за" или "против" този закон от патриотизъм, а не подтикнати от личен интерес.

Иска ми се да вярвам, че това е началото на края на последното правителство, избрано с не- Български вот и провеждало политика в не-Български интерес. Иска ми се да бях сляп.

Наскоро в учебниците записаха термина "турско присъствие", заместващ думата ИГО...

Повече отвсякога това присъствие е налице в сегашната конюнктура.

Повече отвсякога се целуват недозамити анални отверстия от родните ибрикчии...

Свиквайте - гаврят се с нас отново

За справка се разходете из селата и вижте кой изкупува чернозема на безценица, идете в Министерството на земеделието и горите , където български няма да чуете...

И разбира се - не пишете глупости моля!

Че някой си е кривнал феса не е събитие....

За съжаление при настоящето положение се очертава ПСП + ДПС да изкарат И още един мандат :cry

това какво означава - идните 7-8 години управление :cry

LifeFeel said:
За съжаление при настоящето положение се очертава ПСП + ДПС да изкарат И още един мандат :cry

това какво означава - идните 7-8 години управление :cry

царедворците може много яко да им объркат сметките. при един вот на недоверие, ако пак решат да гласуват срещу своите ще стане много интересно. а симеончо неведнъж е доказвал, че е фурнаджийска лопата и гледа там, където му е изгодно да иде :)

Ryu-san said:
Да, но в Япония и Англия императора и респективно кралицата имат само власт на документи, а реалното управление на страните се прави от парламентите на държавите. Мисля че като човек, който доста е чел за Япония (както може би личи) и който следва Английска Филология и е слушал в лекциите по Странознание на проф. Костурков ще мога да дам компетентно мнение.

А колкото до ДПС - абе не ми се струва, че мястото на тази партия е в БГ, обаче има и разни други хора, дето доста ме дразнят - визирам Волен Сидеров, защото по време на комунизма той е защищавал създаването на ДПС, но явно тогава е бил млад и заблуден... както и когато на по-предишните избори е бил в листата на НДСВ... но както и да е. Идеята ми е, че расизма никога не е отговор а само замазване на положението. Мога с лекота на сърцето да кажа, че има турци и турци. Както има българи и Българи. Не може хора, които танцуват на турска и циганска музика да ги гледам по стадионите да ми викат "Зиг хайл" или там както им е на нацистите поздрава. Това не е ли „малко” двулично? Щото според мен е доста. Аз си признавам - не съм най-големия обожател на турците, по-скоро съм безразличен към тях, защото те са заблудени хора, които подтиквани от отделни индивиди експлоатиращи религията им си втълпяват несъществуващо величие и т.н. Разбира се, ако някой тръгне да поругава майка България съм готов да „откликна радушно” на жеста, но не бива да се бъркат Национализъм и Патриотизъм. Поне според мен, двете са доста различни.

Абе не съм националист,но много се дразня от турците в управлението на страната ни.

Мен не ме дразнят турците в управлението на страната ни, а това че защитават чужди (разбирай турски) имперски интереси.И крайно време беше за такъв закон,защото ако сравним гласовете на туристите от Турция с тези на живеещите по цял свят българи,то ще се получи огромна разлика.И мен ми писна да ме управляват турски агенти

Stenli said:
царедворците може много яко да им объркат сметките. при един вот на недоверие, ако пак решат да гласуват срещу своите ще стане много интересно. а симеончо неведнъж е доказвал, че е фурнаджийска лопата и гледа там, където му е изгодно да иде :)

мда, ама на следващи избори НДСВ могат и да не минат 4% ...

Ама идва ГЕРБ, които ша земат бая над 4%. Сега е интересно дали кабинета ша оцелее въобще. То покрай тия избори сяка от трите партии гледа да цака другата. Е както ДПС удари БСП за пенсиите. Червените казаха 10% увеличение да прилапат електората, ама от ДПС веднага скокна Йордан Цонев и каза, че такова увеличение е невъзможно да стане. И като земем непрекъснатите протести на лекари пенсионери затворници таксиджии и кой ли не вече тоя кабинет бая са разклати. А и НДСВ, ако продължат тоя курс може и да прилапат някой друг глас щото на разумно мислещите хора им писна от комунисти и турчоля.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...