gadniqt Posted December 31, 2006 Share Posted December 31, 2006 Интересува ме как мога да направя изхода за суббуфера да ми работи постоянно при winamp-a,че той се включва само при филмите.И ако може някой да ми обясни тоя Digital Out може ли да се направи изход за колони без декодер.И другият въпрос ми е как мога да направя колоните да са ми 7.1 при условие че имам изходи за 5.1,но гледам че картата има функция за 7.1.Мерси предварително П.П. Може и да има някъде из форума подобна тема ама нещо не намерих Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 31, 2006 Share Posted December 31, 2006 Какво означава "изхода на събвуфера"? Събвуфера трябва да работи постоянно, дори и при настроени 2 тонколони от контролния панел на картата. Digital Out е предвиден за включване на дигитални тонколони - колони които влизат през този един единствен кабел. Без декодер НЕ върви, а и какво искаш да бучнеш там, че ми е интересно. Важен е сигнала, а не в коя дупка е мушната буксата. Без декодер това няма как да стане. Колоните ти 7.1 ли са, че искаш да ги направиш така? Ако са 5.1, можеш единствено да емулираш 7.1 като ще загубиш доста голяма част от звука, защото той ще се разпредели в несъществуващи канали. П.П. като гледам въпросите ми се струва, че си от онези хора, които искат да използват всяка една възможност в това за което са платили. А? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted December 31, 2006 Author Share Posted December 31, 2006 Какво означава "изхода на събвуфера"? Събвуфера трябва да работи постоянно, дори и при настроени 2 тонколони от контролния панел на картата. Digital Out е предвиден за включване на дигитални тонколони - колони които влизат през този един единствен кабел. Без декодер НЕ върви, а и какво искаш да бучнеш там, че ми е интересно. Важен е сигнала, а не в коя дупка е мушната буксата. Без декодер това няма как да стане. Колоните ти 7.1 ли са, че искаш да ги направиш така? Ако са 5.1, можеш единствено да емулираш 7.1 като ще загубиш доста голяма част от звука, защото той ще се разпредели в несъществуващи канали. П.П. като гледам въпросите ми се струва, че си от онези хора, които искат да използват всяка една възможност в това за което са платили. А? Просто имам 8 колони и усилвател за тях и затова искам 7.1.На картата има 4 изхода като единият е дигиталният,2-ва от тях си бачкат нормално(вързал съм 4 колони),но на третият бачка само единият канал(май за предните колони),а другият канал(буфера) се пуска само при филмите,а аз искам да си бачка постоянно(доколкото разбрах трябвало да се смесят някакви честоти или нещо такова за да бачка постоянно) Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 31, 2006 Share Posted December 31, 2006 Никакви честоти не трябва да се сменят. Щом ще ги вързваш през ресивер, трябва и ресиверът да потдържа 7.1. Също така при ресивера има отделен вход за вуфер, докато при комплектите за компютър, вуфера и централния говорител са на едно. Не съм много сигурен, но май 7.1 при Live! серията е емулирано. Не съм наясно как се връзват тонколони 7.1, затова не мога да ти помогна. Предполагам, че трябва да има още един вход. Обаче не виждам защо се мъчиш, при положение, че от ресивера излизат цифрови сигнали през оптичния и коаксиалния изход, които можеш да прекараш през дигиталния вход на картата. така ще разчете всичките сигнали точно както ги подава ресивера. Много често при картите на криейтив има несъвместимост с колони различни от криейтив. Проявява се при централния канал/вуфера. Звука от централния канал излиза през вуфера и се смесва. На теста централния канал работи ли ти като отделно или звука излиза през вуфера? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted December 31, 2006 Author Share Posted December 31, 2006 Никакви честоти не трябва да се сменят. Щом ще ги вързваш през ресивер, трябва и ресиверът да потдържа 7.1. Също така при ресивера има отделен вход за вуфер, докато при комплектите за компютър, вуфера и централния говорител са на едно. Не съм много сигурен, но май 7.1 при Live! серията е емулирано. Не съм наясно как се връзват тонколони 7.1, затова не мога да ти помогна. Предполагам, че трябва да има още един вход. Обаче не виждам защо се мъчиш, при положение, че от ресивера излизат цифрови сигнали през оптичния и коаксиалния изход, които можеш да прекараш през дигиталния вход на картата. така ще разчете всичките сигнали точно както ги подава ресивера. Много често при картите на криейтив има несъвместимост с колони различни от криейтив. Проявява се при централния канал/вуфера. Звука от централния канал излиза през вуфера и се смесва. На теста централния канал работи ли ти като отделно или звука излиза през вуфера? Аз май малко съм те объркал.Аз имам един 4-канален ресийвър и отделно още 2-ва стерео усилвателя.На теста канала за суббуфера си работи като отделен.А това за честотите ми го каза един познат ама неразбрах какво точно иска да каже .Няма ли някакакъв plug-in в winamp-a за да си работи вуфера? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 31, 2006 Share Posted December 31, 2006 Аз май малко съм те объркал.Аз имам един 4-канален ресийвър и отделно още 2-ва стерео усилвателя.На теста канала за суббуфера си работи като отделен.А това за честотите ми го каза един познат ама неразбрах какво точно иска да каже .Няма ли някакакъв plug-in в winamp-a за да си работи вуфера? Ами тук много кабели и преходни устройства стават и започвам да се бъркам. При толкова манипулации прехвърляния и обработки, ще загубиш качество и на всяка тонколона ще чуваш един и същи звук различно. Вуфера по принцип отсява определени честоти от музиката. Той реално си е една нормална тонколона, но тъй като е с говорител който може да пуска само ниските честоти, реално чуваме само тях. При комплектите, дори и да се настрои навсякъде за стерео звук, вуфера пак работи дори и при мелодията за включване на Windows. При мен на ресивера, вуфера просто трябва да се включи от менюто и автоматично се подава сигнал през съответния изход, като излизат само ниски честоти от нискочестотния говорител. Опитвам се да ти кажа, че вуфера или работи или не. При филмите можеби се пуска, защото е настроен на S/PDFI и там няма обработка, а сигнала се предава директно суров. Не съм се интересувал чак толкова за S/PDFI, но от това което съм прочел, съм останал с такова впечетление. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted December 31, 2006 Author Share Posted December 31, 2006 Ами тук много кабели и преходни устройства стават и започвам да се бъркам. При толкова манипулации прехвърляния и обработки, ще загубиш качество и на всяка тонколона ще чуваш един и същи звук различно. Вуфера по принцип отсява определени честоти от музиката. Той реално си е една нормална тонколона, но тъй като е с говорител който може да пуска само ниските честоти, реално чуваме само тях. При комплектите, дори и да се настрои навсякъде за стерео звук, вуфера пак работи дори и при мелодията за включване на Windows. При мен на ресивера, вуфера просто трябва да се включи от менюто и автоматично се подава сигнал през съответния изход, като излизат само ниски честоти от нискочестотния говорител. Опитвам се да ти кажа, че вуфера или работи или не. При филмите можеби се пуска, защото е настроен на S/PDFI и там няма обработка, а сигнала се предава директно суров. Не съм се интересувал чак толкова за S/PDFI, но от това което съм прочел, съм останал с такова впечетление. Мерси за разяснението Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.