Jump to content
BulForum.com

Ext2 IFS for Windows


lil_stenly

Recommended Posts

Гледах в сайта на тази програма и от това , което прочетох излиза , че програмата е супер ! Но , въпроса ми е освен , че мога да виждам дяловете на линукс (ехт2 ехт 3 и др.) какво още мога да правя с нея и дали е добре да е използвам ? Проблема е там , че убунтуто ми прави проблем , защото съм с два харда , едно четящо и едно записващо устройство и се реших да сложа слакуър ! Искам целия втори хард да го направя на ЕХТ3 и там да си качвам всичко , но брат ми и сестра ми използват виндолса и може да искат да си свалят филм или нещо друго и ще може ли от виндовс да се свали филм на ехт3 дисков дял ? Искам и там да си държа като цяло важната информация , но виндолса ще може ли да пуска игрите от линукския дял с тази програма ? От прочетеното разбрах , че това не е точно програма , а драйвери , който отчитат дялове на други фаелови системи и ще помоля хората , които са е тествали и знаят , че работи добре да пишат , защото много искам един път да го направя и да престана с преинсталаций и всякакви глупости поне за няколко месеца ! ;)

Link to comment
Share on other sites

Работи, но иска от време на време да се пуска fsck, защото се случва понякога нещо да поомаже. Все пак досега не се е стигало до фатални последствия при мен :)

Link to comment
Share on other sites

Предполагам за това говориш. Този драйвер и аз го позлвам от доста време вече без почти никакви проблеми. Единственият проблем е както каза JDFU от време на време уинбоза лекичко го омазва и трябва да пускаш fsck под Линукс, също понякога казва "Maximum mount count reached - running ext2fsck is recommended."

Обаче да знаеш, че не поддържа никакви права.

Иначе няма проблем да инсталираш на този дял - инсталира се без проблеми, само да знаеш че ако пускаш бозата в safe mode, там няма да се зареди. А, да не забравя - не пускай chkdsk да го проверява или дефрагментира че става една ... :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Как така "леко" се омазва ?

А , ако инсталирам убунту или слакуър на целия хард ... без да оставям фат32 дял педполагам , че няма да ми дава "buffer i/o error in device hdd (там е линукса) , защото при тази грешка след това се омазва харда ! Нямам бад сектори и други грешки по хардовете !

Дано се сработи ! :blink:

Link to comment
Share on other sites

Под "леко омазва" имах предвид, че от понякога (след няколко дена uptime на windows) почва да вади грешки, но след fsck всичко си е наред. Както казах, досега до загуба на информация не се е стигало.

Link to comment
Share on other sites

Яуууч , много бързо пише на дяла като е на ехт3 ! Пускам да си сваля игра с флашгет и съобщението , което се появява да те информина , че в момента пресмята мястото , изчезна за една секунда и тругна да сваля ! Или наистина харда работи по-бурзо на тази фаелова система под виндолс или аз изперквам ! И много ви благодаря за инфото ! :tongue

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...