Jump to content
BulForum.com

taskbar freeze .....


samkijot

Recommended Posts

проблемът според мен е доста сериозен. в google намирам подобни "замръзвания", които обаче са временни т.е. след известен период се оправя (в повечето случая поради натоварване със задачи). или пък нещо свързано с интернет връзката. случая при мен обаче не е такъв. след като поработи малко pc-то, taskbar-a без видима причина (поне според мен) "замръзва" и ... всичко, което по един или друг начин е свързано с него става неизползваемо. нито мога да издам команда с клавишите (само alt+tab за сменяне на прозорците действа), нито да активирам нещо по него ... и колкото и да чакам, не се връща в нормален режим. не е и от нета, защото пробвах с разкачени кабели. пак същата хава.

някакви идеи? :blink:

 

п.п. проверявах за вируси, check-вах харда, дефрагментирах ... нищо.

 

п.п.п. но програмите си работят (поне някои). в момента мога да си браузвам, като ползвам таб-ове ... докато не "откажат" и те :(

Link to comment
Share on other sites

Ctrl+Alt+Del действа ли? Ако да - виж кой процес в момента смуче много ресурс и го спри. Имам чувството, че са ти омазани драйвери на видеото. Да си сменял скоро картата?

Link to comment
Share on other sites

не, не действа. чакал съм го към 20 мин. да "изникне". единствената действаща команда, както споменах горе, е alt+tab

компа е служебен. не се ползва за забавление (картата е "дънна риба")

Link to comment
Share on other sites

Срещал съм го този проблем преди време, обикновено причината е някоя 'омазваща' програма, някоя bloatware или някоя, която е инсталирала някой бъгав shell extension.

Това е омазвация според мен, а не вирусозация. СЛучвало ми се е с ACDSee например, и отдавна вече не ползвам тази ш..ня.

Link to comment
Share on other sites

Отдавна беше но и при мен е ставало така и не беше от някоя конкретна програма. Ако ти се преинсталира пробвай с някой по нав билд на ХРто, иначе и с Windows Update би трябвало да ти се оправи проблема :tongue

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...