Jump to content
BulForum.com

препоръчйте ми SERIAL ATA HDD


Recommended Posts

цените на повечето марки хард дискове се въртят около една цена но не знам кой производител е най предпочитан. имам seagate baracuda и я ползвам от доста години без проблеми но нещо отесня. искам да си купя НАДЕЖДЕН хард който да не се баталяса за отрицателно време не зависимо че е в гаранция. 10x

Link to comment
Share on other sites

Ako sam razbral pravilno stava vapros za sATA diskove i zatova davam moeto predlojenie:

MAXTOR DiamondMax-Plus9

Ima gi v slednite "razmeri"-> 60, 80,120, 160,200GB

Cache buffer->2MB ili 8MB

Oboroti 7200...

Vsa6nost ako niakoi e zainteresovan eto LINK za pove4e podrobnosti.

Tva e ma6inata za men.

Link to comment
Share on other sites

Начи Макстор не бих ти препоръчал за момента. Няма да обяснявам що за да не се разводнява темата с глупости. Препоръката ми е за Seagate. Такам. От два поста имаш две мнения :) Та моя истински съвет е да си купиш хард с какъвто размер на тебе ти харесва или за какъвто ти стигнат мангите, като при покупката гледай харда да е с 8MB кеш, както и да е 7200 оборота. Иначе другото за в момента е леко фенска работа. Наско ти казал Макстор ама що ти го е казал и той не знае. Сигурно компа му е с Макстор :) Общо погледнато все пак ти препоръчвам по-тихия и по-издържлив хард, а тези показатели отговарят на хардовете Seagate :)

 

Ето това тука е харда пък за мене. Поразрови се из форумите и разгледай мненията и на други хора нета.

SEAGATE BARRACUDA 7200.7 SATA

Link to comment
Share on other sites

не бих се спрял на MAXTOR щото съм чувал кофи неща за тях. а дисковете IBM сега HITACHI добри ли са? иначе избора ми е SEAGATE BARRACUDA 7200.7 SATA. иам ли значение дали ще SERIAL ili PARALEL ATA за бързодействието а не за теоретичната пропоскаемост на ата контролера

Link to comment
Share on other sites

Наско ти казал Макстор ама що ти го е казал и той не знае. Сигурно компа му е с Макстор :)

Taka:

1)Kompa ne mi e s HDD MAXTOR.Prosto mislai 4e tova e mnogo dobar sATA disk dosta now i s dobri pokazateli.A i tova si e moe mnenie.

2)Mislia 4e ne e mnogo takti4no da se govoriat takiva ne6ta za horata-az sa6to moga da kaja taka, 4e i ti ne znae6 za6to da e Seagate.

3)Neka pone malko da se uvajavame.

Link to comment
Share on other sites

Ako na niakoi mu triabva realna i chesna ocenka na daden HDD (kakto i za drugi komponenti) moze da posei http://www.tomshardware.com/, tam pone e dokazano che informaciata ne e manipulirana. Drug vapros obache e dali sashtite produkti se namirat i v BG. Nai-chesto pri nas idvat neshta uz sas sashtite parametri, no ne tochno. S dve dumi istinski darveta, na koito pishe edi si kakvo.

zmeikov, idi i razgledai tam, ima i ceni (koito mozesh da polzvash za orientir, u nas sa malko po-razlichni) taka che mozesh da polucish dosta informacia po vaprosa.

Link to comment
Share on other sites

Е така ви искам сутрин да ме посрещате винаги с вицове. Fon_tomov как може да говориш такива простотий сутрин рано не знам да ти кажа честно. Направо ако има рецепта първо на мене я даваш. http://www.tomshardware.com/ е точно един от най-манипулираните сайтове, а ти ми говориш че там са едва ли не честни до мозъка на костите си. Ти замислял ли си се колко пари ще струва на един такъв сайт да си осигури всичкия хардуеър за тестване а. Смяташ ли че фирмите които осигуряват гъзарийките нямат влияние при показване на резултатите от тестовете. Не карай хората да ходят да се лъжат по разни смешни сайтове !

Link to comment
Share on other sites

Zna4i directno na wyprosa - az ti prepory4wam Segate kato marka, zadyljitelno s 8 mb cash. Predi 4-5 meseca zapo4nah da prou4wam we4nata tema "koi hard disk e nay-dobyr", i za towa wreme iz4etoh dosta informaciq w internet. Naistina dosta saytowe sa meko kazano"manipulirani", zashtoto pri testowe na edni i syshti modeli i marki hard diskowe, rezultatite bqha korenno protiwopolojni. W na4aloto se bqh naso4il kym Maxtor, no wposledstwie se sprqh na Seagate - ST3120026A -120 GB ATA s 8 mb cash. Dowodite mi w polza na Seagate sa slednite:

1. Tih. Strashno tih.

2. Zagrqwa po malko ot Maxtor-ite.

3. Towa s kalpawite partidi na MaXtor sym go prejiwql li4no, shtoto na rabota sme s Mazxtor-i, i izlqzoha dosta defektni broiki, i to sled kato mina ednogodishnata garanciq.

Link to comment
Share on other sites

хардовете(пък и не само те) гърмят от калпави захранвани, така че ти препоръчвам да се поинтесуваш и от добри захранвания.и който ти каже, че JNC или CODEGEN са супер не му вярвай.та за хардовете - Seagate са много добри.аз имах един доста стар - 7 години издържа и нито един лош сектор, само дето вече не може да препали.в момента съм със Samsung на 2.5 години е и е идеален, когато го купувах доплатих някой долар отгоре и го взех с 3 години гаранция(ако има възможност направи същото).падал е от 1м в пластмасова кутия, от тея с който се доставят дисковете, и нищо му няма нито един лош сектор.за IBM/HITACHI казват, че са най-добрите дискове, но нямам наблюения, който има да казва.

Link to comment
Share on other sites

IBM/Hitachi наистина са най-добрите!

В момента съм със 120 GB 8 MB Cache 7200 ATA модела на Hitachi. Имам наблюдения и в/у 120 GB Maxtor, WD и Seagate.

Накратко мнението ми тях:

Маxtor:

+ като цяло добри характеристики, при появяване на проблеми то това става постепенно - може да се спаси информацията.

- сравнително по-често се прецакват спрямо Seagate

Seagate:

+ тихи !!!!, по-рядко се прецакват, бърз при запис.

- горещи, когато се прецакват става изведнъж и няма възстановяване на данните.

WD - лесно се прецакват ?

 

По-горното се отнася за АТА моделите, предполагам за SATA положението ще е подобно. Лично според мене в момента е рано да се минава на SATA.

 

P.S.

Hitachi

Hitachi%20120%208m.JPG

Не съм видял досега диск с по-малко време за достъп въпреки че по документацията всички се водят с по-ниска стойност. Тестът е правен на дъно с АТА 66 контролер и затова Read Bust Speed стойноста е толкова малка.

Link to comment
Share on other sites

Vqrno e. Predi imashe tema, v koqto vseki pisheshe kakva temperatura otdelq harda mu dokato ba4ka. Togava moqta baracuda(ne q ohlajdam s ventilator(i)) beshe s po 2-3 gradusa po-hladna ot maxtorite na vpisalite se useri. Za precakvaneto ne znam, poneje ne sam vidql (i ne mi se shte da vijdam) precakan seagate. Za IBM/Hitachi nqmam nabludeniq i ne moga da komentiram.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...